Риба, фарширована цілком
Справжня прикраса будь-якого святкового столу - це, звичайно ж, фарширована риба - гордість господині. Рецептів фарширування як морської, так і річкової та озерної риби існує безліч, однак всі вони вимагають попередньої обробки риб'ячої тушки, і саме на підготовчому етапі найчастіше виникає безліч питань. У цій статті ми розповімо і наочно покажемо, як правильно фарширувати рибу і як підготувати неочищену риб'ячу тушку до цього процесу.
Якщо ви не знаєте, яку рибу найкраще фарширувати, то вибирайте будь-яку вподобану, адже для фарширування чудово підійде мешканка як прісних, так і солоних водойм. Найбільш популярними для фарширування здавна вважаються: сом, щука, осетер, сьомга і карпо, а взагалі особливої принциповості в цьому немає, головне, щоб риба була свіжою і смачною.
Рибу фарширують чим завгодно, від улюблених овочів, до сумішей трав і горіхів, а закладають начинку або в потрошеное черевце, або в надріз вздовж хребта (сам хребет, відповідно, перед цим видаляють), однак про все по порядку.
Базова фарширування риби передбачає очищення тушки від луски, плавників і хребта, з подальшим видаленням рибної м'якоті, або просто кісток. Обидва варіанти очищення ви можете поспостерігати в майстер-класі нижче.
Отже, почнемо з бази - проста очищення риби від усього зайвого у вигляді нутрощів, луски і плавників. Для цієї операції все, що нам потрібно - це ніж і пара рук.
Для початку рибу очищаємо від луски, різко проводячи ножем від хвоста до голови риби (тобто проти зростання лусочок).
Тепер відокремлюємо зябра, надрізавши з'єднують хрящі, які кріплять зябра до голови риби. Зробивши надріз - різко потягніть жабровую пластину, і вона легко відокремиться.
Далі потрошимо рибу, тобто видаляємо всі нутрощі. Направте вістрі ножа до черевному плавника і проведіть надріз прямо до нижньої щелепи.
Діставати потрухи можна пальцями або за допомогою ножа, в тому, чи іншому випадку робіть загребающие руху від хребта до надрезанному черевця.
Так виглядає потрошена риба зсередини. Все, що залишилося зробити - це промити порожнину, вирізати плавники і приступати до фарширування.
Фарширована риба без кісток потрошится за дещо іншим принципом, хоча відокремити м'якоть від кісток можна і у риби потрошенной способом вище. Як це зробити показано далі. У обпатраною риби ножицями вирізаємо хребет
і видаляємо реберні кістки за допомогою ножа.
За бажанням фарширувати рибу можна її власним м'ясом, змішавши його з будь-якими інгредієнтами. Для такого рецепта риб'ячу м'якоть зручно видаляти ложкою, щоб не прорвати шкіру.
Підрізаємо залишки плавників, знову ж намагаючись не зачепити шкіру.
Зашиваємо риб'ячу шкіру, залишивши місце для фарширування біля голови (10-15 см буде достатньо.)
Ось і все, отриманий кишеню можна закладати будь-яку начинку, а після знову зашити ниткою. Таким чином у вас і вийде риба, фарширована цілком.
Фарширування риби
Якщо ви не знаєте, яку рибу найкраще фарширувати, то вибирайте будь-яку вподобану, адже для фарширування чудово підійде мешканка як прісних, так і солоних водойм. Найбільш популярними для фарширування здавна вважаються: сом, щука, осетер, сьомга і карпо, а взагалі особливої принциповості в цьому немає, головне, щоб риба була свіжою і смачною.
Рибу фарширують чим завгодно, від улюблених овочів, до сумішей трав і горіхів, а закладають начинку або в потрошеное черевце, або в надріз вздовж хребта (сам хребет, відповідно, перед цим видаляють), однак про все по порядку.
Як обробити рибу для фарширування?
Базова фарширування риби передбачає очищення тушки від луски, плавників і хребта, з подальшим видаленням рибної м'якоті, або просто кісток. Обидва варіанти очищення ви можете поспостерігати в майстер-класі нижче.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати фаршировану щуку?
Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Запечена щука
Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
Як правильно почистити оселедець?
Оселедець - смачна і доступна риба, яка нерідко з'являється на наших столах у складі закусок, салатів або як самостійне блюдо. Ви купили свіжу рибку,
Як правильно чистити камбалу?
Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і