Вернуться назад Распечатать

Риба, фарширована цілком

Риба, фарширована цілком
Справжня прикраса будь-якого святкового столу - це, звичайно ж, фарширована риба - гордість господині. Рецептів фарширування як морської, так і річкової та озерної риби існує безліч, однак всі вони вимагають попередньої обробки риб'ячої тушки, і саме на підготовчому етапі найчастіше виникає безліч питань. У цій статті ми розповімо і наочно покажемо, як правильно фарширувати рибу і як підготувати неочищену риб'ячу тушку до цього процесу.

Фарширування риби


Якщо ви не знаєте, яку рибу найкраще фарширувати, то вибирайте будь-яку вподобану, адже для фарширування чудово підійде мешканка як прісних, так і солоних водойм. Найбільш популярними для фарширування здавна вважаються: сом, щука, осетер, сьомга і карпо, а взагалі особливої принциповості в цьому немає, головне, щоб риба була свіжою і смачною.
Рибу фарширують чим завгодно, від улюблених овочів, до сумішей трав і горіхів, а закладають начинку або в потрошеное черевце, або в надріз вздовж хребта (сам хребет, відповідно, перед цим видаляють), однак про все по порядку.

Як обробити рибу для фарширування?


Базова фарширування риби передбачає очищення тушки від луски, плавників і хребта, з подальшим видаленням рибної м'якоті, або просто кісток. Обидва варіанти очищення ви можете поспостерігати в майстер-класі нижче.

  • Отже, почнемо з бази - проста очищення риби від усього зайвого у вигляді нутрощів, луски і плавників. Для цієї операції все, що нам потрібно - це ніж і пара рук.

  • Для початку рибу очищаємо від луски, різко проводячи ножем від хвоста до голови риби (тобто проти зростання лусочок).

  • Риба, фарширована цілком

  • Тепер відокремлюємо зябра, надрізавши з'єднують хрящі, які кріплять зябра до голови риби. Зробивши надріз - різко потягніть жабровую пластину, і вона легко відокремиться.

  • Риба, фарширована цілком

  • Далі потрошимо рибу, тобто видаляємо всі нутрощі. Направте вістрі ножа до черевному плавника і проведіть надріз прямо до нижньої щелепи.

  • Риба, фарширована цілком

  • Діставати потрухи можна пальцями або за допомогою ножа, в тому, чи іншому випадку робіть загребающие руху від хребта до надрезанному черевця.

  • Риба, фарширована цілком

  • Так виглядає потрошена риба зсередини. Все, що залишилося зробити - це промити порожнину, вирізати плавники і приступати до фарширування.

  • Риба, фарширована цілком

  • Фарширована риба без кісток потрошится за дещо іншим принципом, хоча відокремити м'якоть від кісток можна і у риби потрошенной способом вище. Як це зробити показано далі. У обпатраною риби ножицями вирізаємо хребет

  • Риба, фарширована цілком


  • і видаляємо реберні кістки за допомогою ножа.

  • Риба, фарширована цілком

  • За бажанням фарширувати рибу можна її власним м'ясом, змішавши його з будь-якими інгредієнтами. Для такого рецепта риб'ячу м'якоть зручно видаляти ложкою, щоб не прорвати шкіру.

  • Риба, фарширована цілком

  • Підрізаємо залишки плавників, знову ж намагаючись не зачепити шкіру.

  • Риба, фарширована цілком

  • Зашиваємо риб'ячу шкіру, залишивши місце для фарширування біля голови (10-15 см буде достатньо.)

  • Риба, фарширована цілком

  • Ось і все, отриманий кишеню можна закладати будь-яку начинку, а після знову зашити ниткою. Таким чином у вас і вийде риба, фарширована цілком.

  • Риба, фарширована цілком