Оригінальний і святковий салат «Трухлявий пень»
Новорічні свята вже не за горами, так що потрібно заздалегідь продумати меню. В якості оригінального і урочистого страви, пропонуємо вам приготувати незвичайний і дуже смачний салатик, який називається «Трухлявий пень». Повірте, всі гості будуть просто вражені вашими кулінарними здібностями і обов'язково попросять у вас рецепт цієї страви.
Рецепт салату «Трухлявий пень» з картоплею
Інгредієнти:
Для млинців:
Для начинки:
Для прикраси:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити салат «Трухлявий пень». З молока, яєць і борошна замішуємо рідке млинцеве тісто. Додаємо в нього мелену паприку, дрібно нарізану зелень і подрібнений цибулю. У сковороду наливаємо трохи масла, розігріваємо її і випікаємо 6 млинців. Складаємо їх стопкою на стіл і залишаємо остигати.
А цим часом поки готуємо начинку. Овочі та яйця промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Потім чистимо від шкірки, шкаралупи і охолоджуємо. Відварну картоплю натираємо на крупній тертці, додаємо нарізану укропчик і майонез. Моркву тремо і теж змішуємо з майонезом. Яйця дрібно нарізаємо і з'єднуємо окремо з майонезом. Гриби шаткуємо соломкою і з'єднуємо з зеленню. Шинку нарізаємо кубиками, додаємо майонез.
Далі починаємо формувати і наповнювати наш «пеньок». Уздовж столу розстилаємо харчову плівку або фольгу. Млинці ріжемо навпіл і кладемо внахлест один на одного. Кожен млинець промазуємо м'яким сиром і викладаємо начинку рядами вздовж «млинцевого доріжки» в довільному порядку.
Після того як вся начинка буде розподілена, скручуємо млинці рулетом, акуратно підтягуючи і загинаючи плівку або фольгу. Одержаний «пеньок» встановлюємо на тарілку, зрізаємо стирчать кінчики млинців, але не викидаємо їх, вони знадобляться нам для прикраси. Із залишків тіста формуємо «корінці» і декоруємо їх залишками млинців. Щоб не було видно швів, промазуємо всю поверхню «пенька» м'яким сиром. Оформляємо «пеньок» зеленню і грибами. При бажанні можете ще прикрасити страву «мухоморчиком», зробленим з помідори черрі.
Рецепт сирного салату «Трухлявий пень»
Інгредієнти:
Для млинців:
Для начинки:
Приготування
Отже, для приготування салату «Трухлявий пень», спочатку давайте приготуємо млинці. Для цього збиваємо в мисці яйця, вливаємо до
ним молоко, додаємо масло, сіль за смаком і всипаємо потихеньку борошно. Замішуємо рідкувате тісто на млинці і даємо йому постояти хвилин 20. Після цього на розігрітій сковороді випікаємо 8 млинців. Потім остуджуємо їх і розрізаємо на однакові половинки.
Яйця відварюємо, очищаємо і натираємо на тертці. Шинку нарізаємо кубиками, а плавлений сирок змішуємо з домашнім майонезом і подрібненим кропом. Стіл застеляємо фольгою і викладаємо млинці, трохи накладаючи їх один на одного. Далі гарненько змащуємо млинці м'яким плавленим сиром. Посипаємо рясно тертим сиром і зверху викладаємо шар з шинки і тертих яєць. Тепер акуратно згортаємо млинці в тугий рулет і ставимо на тарілку. Із залишків млинчиків вирізаємо коріння або корчі. Прикрашаємо салат маринованими опеньками і даємо йому просочитися протягом кількох годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яєчні млинці
Легені, майже прозорі яєчні млинці самі по собі не є стравою, проте з них можна приготувати чудові закуски, які припадуть до душі і дітям, і
Млинці з ковбасою
Млинці можна їсти зі сметаною або варенням, а можна зробити з них самостійне блюдо, загорнувши в них начинку - солодку або м'ясну. Сьогодні ми
Млинці з шинкою
Млинці - традиційне російське блюдо, яке обожнюють багато. Їх можна вживати як самостійно, так і з різними соусами і начинками. І сьогодні мова піде
Млинці з сиром
Хто з нас не любить таку чудову смакота як млинці? Напевно таких знайдеться небагато. Подати їх можна просто так, або з варенням, медом і т. д. І
Новорічний салат «Підкова» - дар прийдешньому році Коні
Напередодні прийдешнього року коні пропонуємо зробити новорічний салат «Підкова», щоб урізноманітнити й прикрасити святковий стіл оригінальним і
Торт «Трухлявий пень»
Торт «Трухлявий пень» не дарма отримав свою назву. Його зовнішній вигляд нагадує пеньок, а всередині він дуже пухкий, м'який, ніжний і соковитий.