Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Трухлявий пень»

Торт «Трухлявий пень»

18-01-2015, 11:26
1 151
Торт «Трухлявий пень»
Торт «Трухлявий пень» отримав свою назву через характерною йому незвичайної, пухкої консистенції. Завдяки ніжному і пористій тесту такий торт буквально розсипається в роті. Незважаючи на незвичайний смак, приготування торта «Трухлявий пень» не вимагає особливих витрат часу, тому відмінно вийде навіть у недосвідченої господині.

Торт «Трухлявий пень» з варенням


Для любителів солодощів торт «Трухлявий пень» з варенням стане справжньою знахідкою. Його не нудотний, але в міру солодкий смак особливо сподобається дітям, адже солодощів багато не буває.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • варення абрикосове - 4 ст. ложки;

  • кефір - 1 склянка;

  • борошно - 2 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для крему:

  • сметана (не жирна) - 500 г;

  • мед - 2 ст. ложки.


  • Для прикраси:

  • шоколад - 1 плитка;

  • волоські горіхи - 100 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром до однорідності і додаємо варення. Окремо змішуємо розпушувач і кефір, додаємо суміш до яєць і присипаємо борошно. В результаті у нас повинно вийде легке і рідке тісто, якраз на 2 коржа. Коржі для торта випікаємо в змащені маслом формочках при 180 градусах 25 хвилин, а після готовності остуджуємо і ріжемо навпіл (у підсумку виходить 4 коржа). Чергуємо шари ніжних коржів та сметанного крему, який ми приготували, збивши сметану з цукром. Зібраний «Трухлявий пень» посипаємо тертим шоколадом і горіхами, залишаємо на 30 хвилин у холодильнику, і подаємо до столу.

    «Трухлявий пень» в мультиварці


    Приготування і без того простого тортика, можна зробити ще простіше, скориставшись мультиварка. Як спекти торт трухлявий пень з допомогою кухонного помічниці, ви дізнаєтеся з рецепту нижче.
    Інгредієнти:

  • цукор - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • фруктовий сироп - 100 мл;

  • кефір - 200 мл;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 2 ст.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • шоколад (чорний і білий) - 2 плитки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати торт трухлявий пень необхідно збити яйця і цукор, додати в суміш трохи фруктового сиропу, кефіру, розпушувача (або соди, але в 2 рази менше!) і 2 склянки просіяного борошна, замісити рідке тісто.
    Чашу мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом і заливаємо наше тісто. Готуватися «трухлявий» бісквіт буде 120 хвилин (для мультиварки це 60+ додаткові 60 після сигналу).
    Щоб зробити з торта справжній пень, ми присипаємо остиглий бісквіт какао, а зверху малюємо річні кільця за допомогою кондитерського шприца з топленим білим і чорним шоколадом. Залишилося дати тортику настоятися близько години і можна подавати на стіл.

    Тортик «Трухлявий пень»


    Нижченаведений рецепт вважається класичним. Він займає більше часу, ніж його бісквітний «побратим», але повірте, результат того вартий.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сметана - 250 мл;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • борошно - 3 ст.


  • Для начинки:

  • чорнослив - 100 г;

  • курага - 100 г;

  • волоський горіх - 150 р.


  • Для крему:

  • сметана - 500 мл;

  • цукор - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування торта «Трухлявий пень» сухофрукти запарюємо окропом на 2-3 хвилини, а потім подрібнюємо в блендері окремо (горіхи подрібнюємо разом з чорносливом). Консистенція подрібнених фруктів повинна нагадувати повидло, тому при необхідності можна додати води.
    Для тесту необхідно змішати сметану, цукор, гашену соду і борошно. У результаті повинна вийти густа, м'яка, не липнуче до рук маса, яку необхідно розділити на 8 однакових шматочків.
    Торт «Трухлявий пень»
    З кожного шматка тіста формуємо колобок, а після розкачуємо його в млинець. Рівномірним шаром розмазуємо нашу начинку по поверхні млинця, і скачуємо рулет: 4 рулети повинні бути начинені курагою, а решта 4 відповідно, чорносливом і горіхами. Рулетики запікають при 180 градусах 10 хвилин, або до золотистої скоринки, а після охолодження, розрізають на шматочки в 4-5 див.
    Починаємо формувати «Трухлявий пень», заповнюючи дно форми рулетами. Кожен готовий рулетний шар рясно заливають сметанним кремом з цукром.
    «Трухлявий пень» настоюється в холодильнику всю ніч, а на ранок поїдається з ароматним чаєм. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Воловани з червоною ікрою - яскраве прикраса новорічного столу
    Воловани з червоною ікрою - яскраве прикраса новорічного столу
    Воловани з червоною ікрою - це чудове і смачне прикраса фуршетного або новорічного столу, яке запам'ятається гостям надовго. А приготувати таку
    Оригінальний і святковий салат «Трухлявий пень»
    Оригінальний і святковий салат «Трухлявий пень»
    Напередодні новорічних свят ми, звичайно ж, шукаємо нові рецепти страв для святкового столу. І сьогодні ми хочемо поділитися з вами парочкою рецептів
    Трояндочки з ковбаси
    Трояндочки з ковбаси
    Напередодні новорічних свят, ми замислюємося, як же смачно прикрасити стіл. І сьогодні ми розповімо, як зробити красиві і дивовижні трояндочки з
    Торт «Пломбір»
    Торт «Пломбір»
    Торт «Пломбір» - дуже ніжний десерт, який зачарує кожного, хто його спробує. Існує кілька рецептів цього ласощі, і в даній статті ми про них
    Торт «Чорний принц»
    Торт «Чорний принц»
    Торт «Чорний принц» - дуже простий і неймовірно смачний десерт, готувати який одне задоволення. Якщо ви любите побалувати своє сімейство смачними
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.