Торт «Трухлявий пень»
Торт «Трухлявий пень» отримав свою назву через характерною йому незвичайної, пухкої консистенції. Завдяки ніжному і пористій тесту такий торт буквально розсипається в роті. Незважаючи на незвичайний смак, приготування торта «Трухлявий пень» не вимагає особливих витрат часу, тому відмінно вийде навіть у недосвідченої господині.
Для любителів солодощів торт «Трухлявий пень» з варенням стане справжньою знахідкою. Його не нудотний, але в міру солодкий смак особливо сподобається дітям, адже солодощів багато не буває.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця - 2 шт.;
цукор - 4 ст. ложки;
варення абрикосове - 4 ст. ложки;
кефір - 1 склянка;
борошно - 2 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для крему:
сметана (не жирна) - 500 г;
мед - 2 ст. ложки.
Для прикраси:
шоколад - 1 плитка;
волоські горіхи - 100 р.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до однорідності і додаємо варення. Окремо змішуємо розпушувач і кефір, додаємо суміш до яєць і присипаємо борошно. В результаті у нас повинно вийде легке і рідке тісто, якраз на 2 коржа. Коржі для торта випікаємо в змащені маслом формочках при 180 градусах 25 хвилин, а після готовності остуджуємо і ріжемо навпіл (у підсумку виходить 4 коржа). Чергуємо шари ніжних коржів та сметанного крему, який ми приготували, збивши сметану з цукром. Зібраний «Трухлявий пень» посипаємо тертим шоколадом і горіхами, залишаємо на 30 хвилин у холодильнику, і подаємо до столу.
Приготування і без того простого тортика, можна зробити ще простіше, скориставшись мультиварка. Як спекти торт трухлявий пень з допомогою кухонного помічниці, ви дізнаєтеся з рецепту нижче.
Інгредієнти:
цукор - 100 г;
яйця - 2 шт.;
фруктовий сироп - 100 мл;
кефір - 200 мл;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
борошно - 2 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
какао - 2 ст. ложки;
шоколад (чорний і білий) - 2 плитки.
Приготування
Перед тим, як приготувати торт трухлявий пень необхідно збити яйця і цукор, додати в суміш трохи фруктового сиропу, кефіру, розпушувача (або соди, але в 2 рази менше!) і 2 склянки просіяного борошна, замісити рідке тісто.
Чашу мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом і заливаємо наше тісто. Готуватися «трухлявий» бісквіт буде 120 хвилин (для мультиварки це 60+ додаткові 60 після сигналу).
Щоб зробити з торта справжній пень, ми присипаємо остиглий бісквіт какао, а зверху малюємо річні кільця за допомогою кондитерського шприца з топленим білим і чорним шоколадом. Залишилося дати тортику настоятися близько години і можна подавати на стіл.
Нижченаведений рецепт вважається класичним. Він займає більше часу, ніж його бісквітний «побратим», але повірте, результат того вартий.
Інгредієнти:
Для тіста:
сметана - 250 мл;
цукор - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
борошно - 3 ст.
Для начинки:
чорнослив - 100 г;
курага - 100 г;
волоський горіх - 150 р.
Для крему:
сметана - 500 мл;
цукор - 3 ст. ложки.
Приготування
Для приготування торта «Трухлявий пень» сухофрукти запарюємо окропом на 2-3 хвилини, а потім подрібнюємо в блендері окремо (горіхи подрібнюємо разом з чорносливом). Консистенція подрібнених фруктів повинна нагадувати повидло, тому при необхідності можна додати води.
Для тесту необхідно змішати сметану, цукор, гашену соду і борошно. У результаті повинна вийти густа, м'яка, не липнуче до рук маса, яку необхідно розділити на 8 однакових шматочків. З кожного шматка тіста формуємо колобок, а після розкачуємо його в млинець. Рівномірним шаром розмазуємо нашу начинку по поверхні млинця, і скачуємо рулет: 4 рулети повинні бути начинені курагою, а решта 4 відповідно, чорносливом і горіхами. Рулетики запікають при 180 градусах 10 хвилин, або до золотистої скоринки, а після охолодження, розрізають на шматочки в 4-5 див.
Починаємо формувати «Трухлявий пень», заповнюючи дно форми рулетами. Кожен готовий рулетний шар рясно заливають сметанним кремом з цукром.
«Трухлявий пень» настоюється в холодильнику всю ніч, а на ранок поїдається з ароматним чаєм. Приємного апетиту!
Торт «Трухлявий пень» з варенням
Для любителів солодощів торт «Трухлявий пень» з варенням стане справжньою знахідкою. Його не нудотний, але в міру солодкий смак особливо сподобається дітям, адже солодощів багато не буває.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для прикраси:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до однорідності і додаємо варення. Окремо змішуємо розпушувач і кефір, додаємо суміш до яєць і присипаємо борошно. В результаті у нас повинно вийде легке і рідке тісто, якраз на 2 коржа. Коржі для торта випікаємо в змащені маслом формочках при 180 градусах 25 хвилин, а після готовності остуджуємо і ріжемо навпіл (у підсумку виходить 4 коржа). Чергуємо шари ніжних коржів та сметанного крему, який ми приготували, збивши сметану з цукром. Зібраний «Трухлявий пень» посипаємо тертим шоколадом і горіхами, залишаємо на 30 хвилин у холодильнику, і подаємо до столу.
«Трухлявий пень» в мультиварці
Приготування і без того простого тортика, можна зробити ще простіше, скориставшись мультиварка. Як спекти торт трухлявий пень з допомогою кухонного помічниці, ви дізнаєтеся з рецепту нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати торт трухлявий пень необхідно збити яйця і цукор, додати в суміш трохи фруктового сиропу, кефіру, розпушувача (або соди, але в 2 рази менше!) і 2 склянки просіяного борошна, замісити рідке тісто.
Чашу мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом і заливаємо наше тісто. Готуватися «трухлявий» бісквіт буде 120 хвилин (для мультиварки це 60+ додаткові 60 після сигналу).
Щоб зробити з торта справжній пень, ми присипаємо остиглий бісквіт какао, а зверху малюємо річні кільця за допомогою кондитерського шприца з топленим білим і чорним шоколадом. Залишилося дати тортику настоятися близько години і можна подавати на стіл.
Тортик «Трухлявий пень»
Нижченаведений рецепт вважається класичним. Він займає більше часу, ніж його бісквітний «побратим», але повірте, результат того вартий.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для крему:
Приготування
Для приготування торта «Трухлявий пень» сухофрукти запарюємо окропом на 2-3 хвилини, а потім подрібнюємо в блендері окремо (горіхи подрібнюємо разом з чорносливом). Консистенція подрібнених фруктів повинна нагадувати повидло, тому при необхідності можна додати води.
Для тесту необхідно змішати сметану, цукор, гашену соду і борошно. У результаті повинна вийти густа, м'яка, не липнуче до рук маса, яку необхідно розділити на 8 однакових шматочків. З кожного шматка тіста формуємо колобок, а після розкачуємо його в млинець. Рівномірним шаром розмазуємо нашу начинку по поверхні млинця, і скачуємо рулет: 4 рулети повинні бути начинені курагою, а решта 4 відповідно, чорносливом і горіхами. Рулетики запікають при 180 градусах 10 хвилин, або до золотистої скоринки, а після охолодження, розрізають на шматочки в 4-5 див.
Починаємо формувати «Трухлявий пень», заповнюючи дно форми рулетами. Кожен готовий рулетний шар рясно заливають сметанним кремом з цукром.
«Трухлявий пень» настоюється в холодильнику всю ніч, а на ранок поїдається з ароматним чаєм. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Воловани з червоною ікрою - яскраве прикраса новорічного столу
Воловани з червоною ікрою - це чудове і смачне прикраса фуршетного або новорічного столу, яке запам'ятається гостям надовго. А приготувати таку
Оригінальний і святковий салат «Трухлявий пень»
Напередодні новорічних свят ми, звичайно ж, шукаємо нові рецепти страв для святкового столу. І сьогодні ми хочемо поділитися з вами парочкою рецептів
Трояндочки з ковбаси
Напередодні новорічних свят, ми замислюємося, як же смачно прикрасити стіл. І сьогодні ми розповімо, як зробити красиві і дивовижні трояндочки з
Торт «Пломбір»
Торт «Пломбір» - дуже ніжний десерт, який зачарує кожного, хто його спробує. Існує кілька рецептів цього ласощі, і в даній статті ми про них
Торт «Чорний принц»
Торт «Чорний принц» - дуже простий і неймовірно смачний десерт, готувати який одне задоволення. Якщо ви любите побалувати своє сімейство смачними
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.