Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Новорічний салат «Підкова» - дар прийдешньому році Коні

Новорічний салат «Підкова» - дар прийдешньому році Коні

16-03-2015, 14:14
698
Новорічний салат «Підкова» - дар прийдешньому році Коні
Сконструювати що-небудь їстівне до свята не складе особливих проблем, але відповідати тематиці року коні має сам прийдешній свято. Одним з варіантів «задобрити» цей Кінь є салати у формі підкови, яким ми і вирішили присвятити дану статтю.

Салат «Підкова» з куркою


Елементарно простий і зручний у приготуванні салат порадує гостей не тільки своїм смаком, але і оригінальним зовнішнім виглядом.
Інгредієнти:
Для салату:

  • куряче філе - 500 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • твердий сир - 180 г;

  • корейська морква - 150 г;

  • салатний цибуля - 1 шт.;

  • майонез - 300 р.


  • Для прикраси:

  • огірок - 1 шт.;

  • редис - 4-5 шт.;

  • оливки і маслини - за смаком;

  • помідори - 2-3 шт.


  • Приготування
    Куряче філе очистити від зайвого жиру і відварюємо в підсоленій воді. Відварене м'ясо остуджуємо і нарізаємо кубиками. Цибулю також нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. Корейську моркву нарізаємо дрібними шматочками, а курячі яйця відварюємо круто.
    Приступаємо до формування салату. Яєчний білок відокремлюємо від жовтка і натираємо на дрібній тертці. Викладаємо білок у формі підкови на підготовлене блюдо. Змащуємо білок тонким шаром майонезу і викладаємо поверх шматочки відвареного філе. Промазуємо все ще одні шаром майонезу і кладемо цибулю і моркву. Натираємо жовток на дрібній тертці, змащуємо цибулю і моркву шаром майонезу, зверху викладаємо жовток. Наносимо черговий шар майонезу і присипаємо салат тертим сиром.
    Даємо салату просочитися в холодильнику і починаємо прикраса. По периметру підкови викладаємо візерунок з маслин і оливок, огірок, помідор і редис нарізами тонкими смугами і формуємо з них бутони. Викладаємо бутони поверх підкови і подаємо салат до столу.

    Салат «Овочева підкова»


    Інгредієнти:

  • картопля - 2 шт.;

  • курячі стегенця - 1 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • зелений горошок - 1 банку;

  • зелень - 1 пучок;

  • майонез - за смаком;

  • волоські горіхи - за смаком;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо до готовності в мундирах і остуджуємо. Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, або трьом на крупній тертці.
    Буряк також відварюємо, остуджуємо, чистимо і натираємо. Куряче філе відварюємо, або запікаємо, приправивши сіллю і перцем. Нарізаємо філе на дрібні кубики.
    Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі.
    Тепер настав час формувати салат: на дно салатника кладемо відварна картопля, покриваємо його майонезом, викладаємо відварне філе і обсмажену цибулю, покриваємо ще одним шаром майонезу і посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Передостаннім шаром викладаємо нарізану буряк і горошок, змащуємо все майонезом і покриваємо тертим яйцем.
    Щоб салат у формі підкови можна було викласти рівно без особливих проблем, скористайтеся спеціальним кільцем для салатів, або формою, вирізаної з 3-х літрової пляшки. Викладайте шари навколо форми не стуляючи країв, а потім прикрашайте готовий салат зеленню і подавайте до столу.

    Салат «Підкова» з грибами


    Інгредієнти:

  • консервовані гриби - 1 банку (200-300 г);

  • картопля - 2 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • свіжа зелень (кріп, петрушка) - 1 пучок;

  • Новорічний салат «Підкова» - дар прийдешньому році Коні

  • сметана - 200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • маслини - 1 банка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Моркву і картоплю відварюємо в мундирах, очищаємо і нарізаємо кубиками. Огірок і консервовані гриби нарізаємо аналогічним чином. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Змішуємо всі інгредієнти з зеленню. Заправляємо салат сумішшю сметани і часнику і викладаємо на тарілку у формі підкови. Поверх підкови кладемо кружечки маслин і подаємо салат до столу.
    Урізноманітнити ваш святковий стіл також можуть салати «Трухлявий пень» і «Малахітовий браслет» .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт салату "Соняшник" з грибами
    Рецепт салату "Соняшник" з грибами
    Сонячний і яскравий салат "Соняшник", безумовно, ефектно виглядає на святковому столі. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати з грибами. Вийде
    Салат з куркою і яйцями
    Салат з куркою і яйцями
    Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.
    Грибний салат з куркою
    Грибний салат з куркою
    Салати з м'ясом - це ситна і смачна закуска на будь-який випадок, будь-то святкове торжество або посиденьки з друзями. І сьогодні ми з вами
    Оселедець під шубою з сиром
    Оселедець під шубою з сиром
    У багатьох сім'ях до цих пір жоден свято не обходиться без класичних салатів, таких як олів'є та оселедець під шубою. Якщо це відноситься і до вас,