Новорічний салат «Підкова» - дар прийдешньому році Коні
Сконструювати що-небудь їстівне до свята не складе особливих проблем, але відповідати тематиці року коні має сам прийдешній свято. Одним з варіантів «задобрити» цей Кінь є салати у формі підкови, яким ми і вирішили присвятити дану статтю.
Елементарно простий і зручний у приготуванні салат порадує гостей не тільки своїм смаком, але і оригінальним зовнішнім виглядом.
Інгредієнти:
Для салату:
куряче філе - 500 г;
яйця - 4 шт.;
твердий сир - 180 г;
корейська морква - 150 г;
салатний цибуля - 1 шт.;
майонез - 300 р.
Для прикраси:
огірок - 1 шт.;
редис - 4-5 шт.;
оливки і маслини - за смаком;
помідори - 2-3 шт.
Приготування
Куряче філе очистити від зайвого жиру і відварюємо в підсоленій воді. Відварене м'ясо остуджуємо і нарізаємо кубиками. Цибулю також нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. Корейську моркву нарізаємо дрібними шматочками, а курячі яйця відварюємо круто.
Приступаємо до формування салату. Яєчний білок відокремлюємо від жовтка і натираємо на дрібній тертці. Викладаємо білок у формі підкови на підготовлене блюдо. Змащуємо білок тонким шаром майонезу і викладаємо поверх шматочки відвареного філе. Промазуємо все ще одні шаром майонезу і кладемо цибулю і моркву. Натираємо жовток на дрібній тертці, змащуємо цибулю і моркву шаром майонезу, зверху викладаємо жовток. Наносимо черговий шар майонезу і присипаємо салат тертим сиром.
Даємо салату просочитися в холодильнику і починаємо прикраса. По периметру підкови викладаємо візерунок з маслин і оливок, огірок, помідор і редис нарізами тонкими смугами і формуємо з них бутони. Викладаємо бутони поверх підкови і подаємо салат до столу.
Інгредієнти:
картопля - 2 шт.;
курячі стегенця - 1 шт.;
буряк - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
зелений горошок - 1 банку;
зелень - 1 пучок;
майонез - за смаком;
волоські горіхи - за смаком;
рослинна олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю відварюємо до готовності в мундирах і остуджуємо. Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, або трьом на крупній тертці.
Буряк також відварюємо, остуджуємо, чистимо і натираємо. Куряче філе відварюємо, або запікаємо, приправивши сіллю і перцем. Нарізаємо філе на дрібні кубики.
Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі.
Тепер настав час формувати салат: на дно салатника кладемо відварна картопля, покриваємо його майонезом, викладаємо відварне філе і обсмажену цибулю, покриваємо ще одним шаром майонезу і посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Передостаннім шаром викладаємо нарізану буряк і горошок, змащуємо все майонезом і покриваємо тертим яйцем.
Щоб салат у формі підкови можна було викласти рівно без особливих проблем, скористайтеся спеціальним кільцем для салатів, або формою, вирізаної з 3-х літрової пляшки. Викладайте шари навколо форми не стуляючи країв, а потім прикрашайте готовий салат зеленню і подавайте до столу.
Інгредієнти:
консервовані гриби - 1 банку (200-300 г);
картопля - 2 шт.;
яйця - 4 шт.;
свіжий огірок - 1 шт.;
зелена цибуля - 1 пучок;
свіжа зелень (кріп, петрушка) - 1 пучок;
сметана - 200 г;
часник - 2 зубчики;
маслини - 1 банка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Моркву і картоплю відварюємо в мундирах, очищаємо і нарізаємо кубиками. Огірок і консервовані гриби нарізаємо аналогічним чином. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Змішуємо всі інгредієнти з зеленню. Заправляємо салат сумішшю сметани і часнику і викладаємо на тарілку у формі підкови. Поверх підкови кладемо кружечки маслин і подаємо салат до столу.
Урізноманітнити ваш святковий стіл також можуть салати «Трухлявий пень» і «Малахітовий браслет» .
Салат «Підкова» з куркою
Елементарно простий і зручний у приготуванні салат порадує гостей не тільки своїм смаком, але і оригінальним зовнішнім виглядом.
Інгредієнти:
Для салату:
Для прикраси:
Приготування
Куряче філе очистити від зайвого жиру і відварюємо в підсоленій воді. Відварене м'ясо остуджуємо і нарізаємо кубиками. Цибулю також нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. Корейську моркву нарізаємо дрібними шматочками, а курячі яйця відварюємо круто.
Приступаємо до формування салату. Яєчний білок відокремлюємо від жовтка і натираємо на дрібній тертці. Викладаємо білок у формі підкови на підготовлене блюдо. Змащуємо білок тонким шаром майонезу і викладаємо поверх шматочки відвареного філе. Промазуємо все ще одні шаром майонезу і кладемо цибулю і моркву. Натираємо жовток на дрібній тертці, змащуємо цибулю і моркву шаром майонезу, зверху викладаємо жовток. Наносимо черговий шар майонезу і присипаємо салат тертим сиром.
Даємо салату просочитися в холодильнику і починаємо прикраса. По периметру підкови викладаємо візерунок з маслин і оливок, огірок, помідор і редис нарізами тонкими смугами і формуємо з них бутони. Викладаємо бутони поверх підкови і подаємо салат до столу.
Салат «Овочева підкова»
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю відварюємо до готовності в мундирах і остуджуємо. Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, або трьом на крупній тертці.
Буряк також відварюємо, остуджуємо, чистимо і натираємо. Куряче філе відварюємо, або запікаємо, приправивши сіллю і перцем. Нарізаємо філе на дрібні кубики.
Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі.
Тепер настав час формувати салат: на дно салатника кладемо відварна картопля, покриваємо його майонезом, викладаємо відварне філе і обсмажену цибулю, покриваємо ще одним шаром майонезу і посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Передостаннім шаром викладаємо нарізану буряк і горошок, змащуємо все майонезом і покриваємо тертим яйцем.
Щоб салат у формі підкови можна було викласти рівно без особливих проблем, скористайтеся спеціальним кільцем для салатів, або формою, вирізаної з 3-х літрової пляшки. Викладайте шари навколо форми не стуляючи країв, а потім прикрашайте готовий салат зеленню і подавайте до столу.
Салат «Підкова» з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Моркву і картоплю відварюємо в мундирах, очищаємо і нарізаємо кубиками. Огірок і консервовані гриби нарізаємо аналогічним чином. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Змішуємо всі інгредієнти з зеленню. Заправляємо салат сумішшю сметани і часнику і викладаємо на тарілку у формі підкови. Поверх підкови кладемо кружечки маслин і подаємо салат до столу.
Урізноманітнити ваш святковий стіл також можуть салати «Трухлявий пень» і «Малахітовий браслет» .
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт салату "Соняшник" з грибами
Сонячний і яскравий салат "Соняшник", безумовно, ефектно виглядає на святковому столі. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати з грибами. Вийде
Салат з куркою і яйцями
Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.
Грибний салат з куркою
Салати з м'ясом - це ситна і смачна закуска на будь-який випадок, будь-то святкове торжество або посиденьки з друзями. І сьогодні ми з вами
Оселедець під шубою з сиром
У багатьох сім'ях до цих пір жоден свято не обходиться без класичних салатів, таких як олів'є та оселедець під шубою. Якщо це відноситься і до вас,