Сконструювати що-небудь їстівне до свята не складе особливих проблем, але відповідати тематиці року коні має сам прийдешній свято. Одним з варіантів «задобрити» цей Кінь є салати у формі підкови, яким ми і вирішили присвятити дану статтю.
Салат «Підкова» з куркою
Елементарно простий і зручний у приготуванні салат порадує гостей не тільки своїм смаком, але і оригінальним зовнішнім виглядом.
Інгредієнти: Для салату:
куряче філе - 500 г; яйця - 4 шт.; твердий сир - 180 г; корейська морква - 150 г; салатний цибуля - 1 шт.; майонез - 300 р. Для прикраси:
огірок - 1 шт.; редис - 4-5 шт.; оливки і маслини - за смаком; помідори - 2-3 шт. Приготування Куряче філе очистити від зайвого жиру і відварюємо в підсоленій воді. Відварене м'ясо остуджуємо і нарізаємо кубиками. Цибулю також нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. Корейську моркву нарізаємо дрібними шматочками, а курячі яйця відварюємо круто.
Приступаємо до формування салату. Яєчний білок відокремлюємо від жовтка і натираємо на дрібній тертці. Викладаємо білок у формі підкови на підготовлене блюдо. Змащуємо білок тонким шаром майонезу і викладаємо поверх шматочки відвареного філе. Промазуємо все ще одні шаром майонезу і кладемо цибулю і моркву. Натираємо жовток на дрібній тертці, змащуємо цибулю і моркву шаром майонезу, зверху викладаємо жовток. Наносимо черговий шар майонезу і присипаємо салат тертим сиром.
Даємо салату просочитися в холодильнику і починаємо прикраса. По периметру підкови викладаємо візерунок з маслин і оливок, огірок, помідор і редис нарізами тонкими смугами і формуємо з них бутони. Викладаємо бутони поверх підкови і подаємо салат до столу.
Салат «Овочева підкова»
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; курячі стегенця - 1 шт.; буряк - 1 шт.; яйця - 2 шт.; зелений горошок - 1 банку; зелень - 1 пучок; майонез - за смаком; волоські горіхи - за смаком; рослинна олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю відварюємо до готовності в мундирах і остуджуємо. Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, або трьом на крупній тертці.
Буряк також відварюємо, остуджуємо, чистимо і натираємо. Куряче філе відварюємо, або запікаємо, приправивши сіллю і перцем. Нарізаємо філе на дрібні кубики.
Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі.
Тепер настав час формувати салат: на дно салатника кладемо відварна картопля, покриваємо його майонезом, викладаємо відварне філе і обсмажену цибулю, покриваємо ще одним шаром майонезу і посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Передостаннім шаром викладаємо нарізану буряк і горошок, змащуємо все майонезом і покриваємо тертим яйцем.
Щоб салат у формі підкови можна було викласти рівно без особливих проблем, скористайтеся спеціальним кільцем для салатів, або формою, вирізаної з 3-х літрової пляшки. Викладайте шари навколо форми не стуляючи країв, а потім прикрашайте готовий салат зеленню і подавайте до столу.
Салат «Підкова» з грибами
Інгредієнти: консервовані гриби - 1 банку (200-300 г); картопля - 2 шт.; яйця - 4 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; свіжа зелень (кріп, петрушка) - 1 пучок; сметана - 200 г; часник - 2 зубчики; маслини - 1 банка; сіль, перець - за смаком. Приготування Моркву і картоплю відварюємо в мундирах, очищаємо і нарізаємо кубиками. Огірок і консервовані гриби нарізаємо аналогічним чином. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Змішуємо всі інгредієнти з зеленню. Заправляємо салат сумішшю сметани і часнику і викладаємо на тарілку у формі підкови. Поверх підкови кладемо кружечки маслин і подаємо салат до столу.
Урізноманітнити ваш святковий стіл також можуть салати «Трухлявий пень» і «Малахітовий браслет» .