Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді
Качка з яблуками і апельсинами в духовці стала символом різдвяних свят і новорічних застіль. Якраз у цю пору року хочеться насолодитися солодко-терпкими пахощами і неповторним смаком підрум'яненою тушки птиці, для приготування якої слід запастися цитрусовими і фруктами, та ознайомитися з нижче наведеними рецептами.
Приготування качки з яблуками і апельсинами слід почати з маринування тушки. Птах володіє специфічним запахом, тому тушку бажано занурити в сольовий розчин на добу. При відсутності часу можна обійтися тільки спеціями. Після маринування, птицю начиняють апельсинами та яблуками і відправляють в духовку приблизно на 2 години.
Навіть самий простенький рецепт запеченої качки з яблуками і апельсинами здивує результатом, якщо правильно розрахувати час перебування птиці в духовці - на кожен кілограм слід відвести годину часу.
При обробленні слід видалити частину «куприка», оскільки там зосереджені всі неприємні аромати.
Не варто старатися з фаршем. Шкірка туго набитою птиці може тріснути.
Качка з яблуками в апельсиновому маринаді не розчарує навіть дилетантів. В цьому заслуга помаранчевого цитрусового, сік якого містить кислоти, які сприяють швидкому розм'якшенню м'яса. В результаті – качка, занурена в маринад на годину, після тривалого перебування в духовці виходить ніжною, рум'яної і виливає чудові аромати.
Інгредієнти :
качка - 2 кг;
апельсин - 2 шт.;
сухе вино - 60 мл;
суміш перців - 10 г;
яблуко - 2 шт.
Приготування
Натріть тушку цедрою і перцем.
Замаринуйте її на годину в апельсиновому соку і вини.
Нафаршируйте яблуками, полийте маринадом і випікайте при 180 градусах 2 години.
Качка фарширована яблуками і апельсинами - наочний приклад того, як фрукти з цитрусовими розкривають смак м'яса птиці. В даному випадку, вони одночасно служать і освіжаючим, вишуканим гарніром, і збалансованим маринадом, який при запіканні нівелює жирність птиці, її специфічний аромат і прискорює приготування.
Інгредієнти:
качка - 15 кг;
яблуко - 2 шт.;
апельсин - 1 шт.;
зубок часнику - 3 шт.;
чорний мелений перець - 5 р;
кориця - 5 г;
джем - 60 г;
масло - 40 мл
Приготування
Натріть тушку часником, перцем і маслом.
Нафаршируйте сумішшю з яблук, апельсинів і кориці.
Випікайте при 180 градусах 3 години.
Через 15 години качка запечена з яблуками і апельсинами в духовці змащується джемом.
Страх, що качка запечена з яблуками і апельсинами не вийде, віддаляє господинь від страви. При цьому всі забувають про фользі, яка тримає задану температуру, доводячи до готовності продукт всередині і допомагаючи йому не підгоріти зовні. Враховуючи, що качка швидко пересихає, під неї кладуть скибочки цитрусових і загортають у два шари фольги.
Інгредієнти :
качка - 25 кг;
апельсин - 2 шт.;
яблуко - 3 шт.;
сметана - 80 г;
гірчиця - 10 р.
Приготування
Замаринуйте тушку на 2 години в сметані і гірчиці.
Нафаршируйте птицю яблуками і апельсинами.
Закрийте деко двома шарами фольги.
Викладіть на фольгу кружальця апельсину, зверху - птицю і загорніть.
Качка з яблуками і апельсинами випікається 25 години.
Качка в духовці з апельсинами і медом підірве смакові рецептори любителів насичених пряних ароматів. Подібний ефект не дивний: мед ідеально гармонує з апельсинами, а його поєднання з яблуками і імбиром визнано класичними. До того ж, якщо змастити тушку медом і запекти, вона не підгорить і набуде рум'яну скоринку.
Інгредієнти:
апельсин - 2 шт.;
яблуко - 3 шт.;
мед - 40 г;
сік лимона - 40 мл;
качка - 18 кг;
чорний мелений перець - 5 р;
сіль - 10 г;
імбир - 5 р.
Приготування
Натріть качку сіллю і перцем.
Перемішайте фрукти з імбиром, 20 г меду, соком лимона .
Начиніть тушку сумішшю, змастіть медом.
Качка з яблуками і апельсинами випікається в духовці 2 години.
Качка з яблуками в рукаві - це смачно і практично. Рукав незамінний винахід: він захищає страва від пересихання, а його обсяг дозволяє запекти фрукти і цитрусові окремо. При цьому апельсини кладуть у тушку, а яблука розміщують навколо - цей варіант підходить для великої компанії, де кожен зможе вибрати компонент собі за смаком.
Інгредієнти:
качка - 15 кг;
апельсин - 2 шт.;
яблука - 3 шт.;
суміш перців - 10 г;
масло - 40 мл
Приготування
Замаринуйте тушку на 15 хвилин в олії і перці.
Після, нафаршируйте апельсиновими часточками.
Покладіть птицю в рукав, виклавши з боків нарізані яблука.
Качка з яблуками і апельсинами випікається в духовці 1 5 години при 200 градусах.
Качка з шматочками яблуками в духовці - гідна альтернатива цілої тушки. Порційні шматки обсмажуються на сковороді і відразу набувають скоринку, швидше маринуються, а за смаком і ароматом перевершують цілу птицю. Це пов'язано з можливістю перекласти кожен шматочок м'яса фруктами, що допомагає зібрати всі соки і аромати при випіканні.
Інгредієнти :
качка - 12 кг;
апельсин - 1 шт.;
яблуко - 2 шт.;
соєвий соус - 60 мл;
гірчиця - 10 г;
прованські трави - 10 г;
масло - 40 мл
Приготування
Обробіть качку порційно і обсмажте.
Змішайте жир від качки з соусом, травами і гірчицею і просочіть м'ясо.
Додайте яблука і апельсини.
Качка з шматочками яблуками і апельсинами в духовці випікається 90 хвилин при 180 градусах.
Бажаючі отримати смачний і поживний гарнір можуть урізноманітнити рецепт качки з яблуками і апельсинами рисом. Він прекрасно поєднується з кисло-солодкими фруктами, швидко переймає їх смак і зберігає текстуру тривалий час, ніж ідеальний для страви. Традиційно, гарнір слід подати в плоскому посуді, з шматочками качки і підливою.
Інгредієнти :
качка - 2 кг;
відварений рис - 250 г;
апельсин - 2 шт.;
яблуко - 3 шт.;
каррі - 10 г;
майонез - 60 р.
Приготування
Приправте рис куркумою і перемішайте з шматочками двох яблук і апельсина.
Змастіть тушку майонезом і начиніть.
Покладіть під тушку залишилися фрукти і випікайте 3 години при 200 градусах.
Ті, хто хоче приготувати качку з апельсинами і яблуками і досягти нових смакових відчуттів, повинні задіяти чорнослив. Цей сухофрукт має настільки потужними смаковими і ароматичними властивостями, що всього жменею можна надати м'ясу підкопченого аромату і приємним кисло-солодощі, ніж перевести страву на новий рівень.
Інгредієнти:
качка - 12 кг;
яблуко - 2 шт.;
апельсин - 1 шт.;
чорнослив - 50 г;
олія - 60 мл;
зубок часнику - 3 шт.
Приготування
Натріть качку маслом і часником.
Начиніть тушку шматочками яблук, апельсина, чорносливом.
Випікайте під фольгою 2 години при 180 градусах.
Як готувати качку з яблуками і апельсинами?
Приготування качки з яблуками і апельсинами слід почати з маринування тушки. Птах володіє специфічним запахом, тому тушку бажано занурити в сольовий розчин на добу. При відсутності часу можна обійтися тільки спеціями. Після маринування, птицю начиняють апельсинами та яблуками і відправляють в духовку приблизно на 2 години.
Качка з яблуками в апельсиновому маринаді - рецепт
Качка з яблуками в апельсиновому маринаді не розчарує навіть дилетантів. В цьому заслуга помаранчевого цитрусового, сік якого містить кислоти, які сприяють швидкому розм'якшенню м'яса. В результаті – качка, занурена в маринад на годину, після тривалого перебування в духовці виходить ніжною, рум'яної і виливає чудові аромати.
Інгредієнти :
Приготування
Качка фарширована апельсинами та яблуками - рецепт
Качка фарширована яблуками і апельсинами - наочний приклад того, як фрукти з цитрусовими розкривають смак м'яса птиці. В даному випадку, вони одночасно служать і освіжаючим, вишуканим гарніром, і збалансованим маринадом, який при запіканні нівелює жирність птиці, її специфічний аромат і прискорює приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Качка у фользі з яблуками і апельсинами
Страх, що качка запечена з яблуками і апельсинами не вийде, віддаляє господинь від страви. При цьому всі забувають про фользі, яка тримає задану температуру, доводячи до готовності продукт всередині і допомагаючи йому не підгоріти зовні. Враховуючи, що качка швидко пересихає, під неї кладуть скибочки цитрусових і загортають у два шари фольги.
Інгредієнти :
Приготування
Качка з апельсинами яблуками і медом
Качка в духовці з апельсинами і медом підірве смакові рецептори любителів насичених пряних ароматів. Подібний ефект не дивний: мед ідеально гармонує з апельсинами, а його поєднання з яблуками і імбиром визнано класичними. До того ж, якщо змастити тушку медом і запекти, вона не підгорить і набуде рум'яну скоринку.
Інгредієнти:
Приготування
Качка з яблуками і апельсинами в рукаві
Качка з яблуками в рукаві - це смачно і практично. Рукав незамінний винахід: він захищає страва від пересихання, а його обсяг дозволяє запекти фрукти і цитрусові окремо. При цьому апельсини кладуть у тушку, а яблука розміщують навколо - цей варіант підходить для великої компанії, де кожен зможе вибрати компонент собі за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Качка шматочками з апельсином і яблуками
Качка з шматочками яблуками в духовці - гідна альтернатива цілої тушки. Порційні шматки обсмажуються на сковороді і відразу набувають скоринку, швидше маринуються, а за смаком і ароматом перевершують цілу птицю. Це пов'язано з можливістю перекласти кожен шматочок м'яса фруктами, що допомагає зібрати всі соки і аромати при випіканні.
Інгредієнти :
Приготування
Качка з рисом, яблуками і апельсинами
Бажаючі отримати смачний і поживний гарнір можуть урізноманітнити рецепт качки з яблуками і апельсинами рисом. Він прекрасно поєднується з кисло-солодкими фруктами, швидко переймає їх смак і зберігає текстуру тривалий час, ніж ідеальний для страви. Традиційно, гарнір слід подати в плоскому посуді, з шматочками качки і підливою.
Інгредієнти :
Приготування
Качка з апельсинами яблуками і чорносливом
Ті, хто хоче приготувати качку з апельсинами і яблуками і досягти нових смакових відчуттів, повинні задіяти чорнослив. Цей сухофрукт має настільки потужними смаковими і ароматичними властивостями, що всього жменею можна надати м'ясу підкопченого аромату і приємним кисло-солодощі, ніж перевести страву на новий рівень.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею
Курка, фарширована яблуками в духовці для багатьох улюблене блюдо. М'ясо птиці виходить соковитим і ніжним, а на підготовку інгредієнтів йде зовсім
Качка з апельсинами в духовці
По-справжньому святкове блюдо пропонуємо створити за нашим цікавим рецептами, детально описані далі. Розповімо, як оригінально запекти качку з
Качка з апельсинами - рецепт
Запекти качку - відмінно рішення для вечері, проте не варто забувати, що цю птицю варто маринувати і фарширувати, щоб вона вийшла більш соковитою,
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте