» » Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді
Качка з яблуками і апельсинами в духовці стала символом різдвяних свят і новорічних застіль. Якраз у цю пору року хочеться насолодитися солодко-терпкими пахощами і неповторним смаком підрум'яненою тушки птиці, для приготування якої слід запастися цитрусовими і фруктами, та ознайомитися з нижче наведеними рецептами.

Як готувати качку з яблуками і апельсинами?


Приготування качки з яблуками і апельсинами слід почати з маринування тушки. Птах володіє специфічним запахом, тому тушку бажано занурити в сольовий розчин на добу. При відсутності часу можна обійтися тільки спеціями. Після маринування, птицю начиняють апельсинами та яблуками і відправляють в духовку приблизно на 2 години.

  • Навіть самий простенький рецепт запеченої качки з яблуками і апельсинами здивує результатом, якщо правильно розрахувати час перебування птиці в духовці - на кожен кілограм слід відвести годину часу.

  • При обробленні слід видалити частину «куприка», оскільки там зосереджені всі неприємні аромати.

  • Не варто старатися з фаршем. Шкірка туго набитою птиці може тріснути.


  • Качка з яблуками в апельсиновому маринаді - рецепт

    Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

    Качка з яблуками в апельсиновому маринаді не розчарує навіть дилетантів. В цьому заслуга помаранчевого цитрусового, сік якого містить кислоти, які сприяють швидкому розм'якшенню м'яса. В результаті – качка, занурена в маринад на годину, після тривалого перебування в духовці виходить ніжною, рум'яної і виливає чудові аромати.
    Інгредієнти :

  • качка - 2 кг;

  • апельсин - 2 шт.;

  • сухе вино - 60 мл;

  • суміш перців - 10 г;

  • яблуко - 2 шт.


  • Приготування

  • Натріть тушку цедрою і перцем.

  • Замаринуйте її на годину в апельсиновому соку і вини.

  • Нафаршируйте яблуками, полийте маринадом і випікайте при 180 градусах 2 години.


  • Качка фарширована апельсинами та яблуками - рецепт


    Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

    Качка фарширована яблуками і апельсинами - наочний приклад того, як фрукти з цитрусовими розкривають смак м'яса птиці. В даному випадку, вони одночасно служать і освіжаючим, вишуканим гарніром, і збалансованим маринадом, який при запіканні нівелює жирність птиці, її специфічний аромат і прискорює приготування.
    Інгредієнти:

  • качка - 15 кг;

  • яблуко - 2 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • зубок часнику - 3 шт.;

  • чорний мелений перець - 5 р;

  • кориця - 5 г;

  • джем - 60 г;

  • масло - 40 мл


  • Приготування

  • Натріть тушку часником, перцем і маслом.

  • Нафаршируйте сумішшю з яблук, апельсинів і кориці.

  • Випікайте при 180 градусах 3 години.

  • Через 15 години качка запечена з яблуками і апельсинами в духовці змащується джемом.


  • Качка у фользі з яблуками і апельсинами

    Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

    Страх, що качка запечена з яблуками і апельсинами не вийде, віддаляє господинь від страви. При цьому всі забувають про фользі, яка тримає задану температуру, доводячи до готовності продукт всередині і допомагаючи йому не підгоріти зовні. Враховуючи, що качка швидко пересихає, під неї кладуть скибочки цитрусових і загортають у два шари фольги.
    Інгредієнти :

  • качка - 25 кг;

  • апельсин - 2 шт.;

  • яблуко - 3 шт.;

  • сметана - 80 г;

  • гірчиця - 10 р.


  • Приготування

  • Замаринуйте тушку на 2 години в сметані і гірчиці.

  • Нафаршируйте птицю яблуками і апельсинами.

  • Закрийте деко двома шарами фольги.

  • Викладіть на фольгу кружальця апельсину, зверху - птицю і загорніть.

  • Качка з яблуками і апельсинами випікається 25 години.


  • Качка з апельсинами яблуками і медом

    Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

    Качка в духовці з апельсинами і медом підірве смакові рецептори любителів насичених пряних ароматів. Подібний ефект не дивний: мед ідеально гармонує з апельсинами, а його поєднання з яблуками і імбиром визнано класичними. До того ж, якщо змастити тушку медом і запекти, вона не підгорить і набуде рум'яну скоринку.


    Інгредієнти:

  • апельсин - 2 шт.;

  • яблуко - 3 шт.;

  • мед - 40 г;

  • сік лимона - 40 мл;

  • качка - 18 кг;

  • чорний мелений перець - 5 р;

  • сіль - 10 г;

  • імбир - 5 р.


  • Приготування

  • Натріть качку сіллю і перцем.

  • Перемішайте фрукти з імбиром, 20 г меду, соком лимона .

  • Начиніть тушку сумішшю, змастіть медом.

  • Качка з яблуками і апельсинами випікається в духовці 2 години.


  • Качка з яблуками і апельсинами в рукаві

    Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

    Качка з яблуками в рукаві - це смачно і практично. Рукав незамінний винахід: він захищає страва від пересихання, а його обсяг дозволяє запекти фрукти і цитрусові окремо. При цьому апельсини кладуть у тушку, а яблука розміщують навколо - цей варіант підходить для великої компанії, де кожен зможе вибрати компонент собі за смаком.
    Інгредієнти:

  • качка - 15 кг;

  • апельсин - 2 шт.;

  • яблука - 3 шт.;

  • суміш перців - 10 г;

  • масло - 40 мл


  • Приготування

  • Замаринуйте тушку на 15 хвилин в олії і перці.

  • Після, нафаршируйте апельсиновими часточками.

  • Покладіть птицю в рукав, виклавши з боків нарізані яблука.

  • Качка з яблуками і апельсинами випікається в духовці 1 5 години при 200 градусах.


  • Качка шматочками з апельсином і яблуками

    Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

    Качка з шматочками яблуками в духовці - гідна альтернатива цілої тушки. Порційні шматки обсмажуються на сковороді і відразу набувають скоринку, швидше маринуються, а за смаком і ароматом перевершують цілу птицю. Це пов'язано з можливістю перекласти кожен шматочок м'яса фруктами, що допомагає зібрати всі соки і аромати при випіканні.
    Інгредієнти :

  • качка - 12 кг;

  • апельсин - 1 шт.;

  • яблуко - 2 шт.;

  • соєвий соус - 60 мл;

  • гірчиця - 10 г;

  • прованські трави - 10 г;

  • масло - 40 мл


  • Приготування

  • Обробіть качку порційно і обсмажте.

  • Змішайте жир від качки з соусом, травами і гірчицею і просочіть м'ясо.

  • Додайте яблука і апельсини.

  • Качка з шматочками яблуками і апельсинами в духовці випікається 90 хвилин при 180 градусах.


  • Качка з рисом, яблуками і апельсинами

    Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

    Бажаючі отримати смачний і поживний гарнір можуть урізноманітнити рецепт качки з яблуками і апельсинами рисом. Він прекрасно поєднується з кисло-солодкими фруктами, швидко переймає їх смак і зберігає текстуру тривалий час, ніж ідеальний для страви. Традиційно, гарнір слід подати в плоскому посуді, з шматочками качки і підливою.
    Інгредієнти :

  • качка - 2 кг;

  • відварений рис - 250 г;

  • апельсин - 2 шт.;

  • яблуко - 3 шт.;

  • каррі - 10 г;

  • майонез - 60 р.


  • Приготування

  • Приправте рис куркумою і перемішайте з шматочками двох яблук і апельсина.

  • Змастіть тушку майонезом і начиніть.

  • Покладіть під тушку залишилися фрукти і випікайте 3 години при 200 градусах.


  • Качка з апельсинами яблуками і чорносливом

    Качка з яблуками і апельсинами в духовці - рецепти фаршированої цілої птиці в рукаві у фользі і шматочків в маринаді

    Ті, хто хоче приготувати качку з апельсинами і яблуками і досягти нових смакових відчуттів, повинні задіяти чорнослив. Цей сухофрукт має настільки потужними смаковими і ароматичними властивостями, що всього жменею можна надати м'ясу підкопченого аромату і приємним кисло-солодощі, ніж перевести страву на новий рівень.
    Інгредієнти:

  • качка - 12 кг;

  • яблуко - 2 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • чорнослив - 50 г;

  • олія - 60 мл;

  • зубок часнику - 3 шт.


  • Приготування

  • Натріть качку маслом і часником.

  • Начиніть тушку шматочками яблук, апельсина, чорносливом.

  • Випікайте під фольгою 2 години при 180 градусах.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:43
    Переглядів: 110