Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею
Курка, фарширована яблуками в духовці – ласощі, яке буде справжньою прикрасою святкового столу. Страва не тільки прекрасно виглядає, але виходить дуже апетитним, адже ніжне м'ясо птиці з фруктами прекрасно поєднується.
Щоб курка, запечена з яблуками, порадувала своїм прекрасним смаком і ефектним виглядом, потрібно спочатку правильно підготувати всі використовувані інгредієнти, а потім все це довести до готовності так, щоб нічого не підгоріло і добре пропеклося.
Тушку краще заздалегідь натерти сіллю, спеціями або маринадом і залишити для маринування на пару годин.
Щоб курка пропеклося і не підгоріла, краще її готувати в фользі або рукаві для запікання.
Готовність страви перевіряють, проткнувши тушку в самому товстому місці. Якщо сік виділяється прозорий, курка, фарширована яблуками в духовці, готова.
Курка, начинена яблуками, виходить дуже соковитою, бо м'ясо в процесі запікання просочується яблучним соком. Яблука в даному випадку краще вибирати не солодкі, а кислуваті зимових сортів, які в процесі термічної обробки не розвалюються. Якщо тушка велика, більше 2 кг, то час запікання збільшиться хвилин на 15-20.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.;
яблука – 3 шт.;
гірчиця, каррі – 1 ч. ложці;
сіль, перець.
Приготування
Тушку зсередини і зовні натирають спеціями і сіллю.
Яблука нарізають кубиками.
Фарширують курку фруктами, зверху обмазують гірчицею, поміщають в рукав і при 180 градусах запікають 1 годину.
Потім рукав розрізають, щоб курка, фарширована яблуками, зарум'янилася, і готують ще хвилин 15.
Курка з яблуками у фользі готується дуже просто, з завданням легко впорається навіть новачок в кулінарній справі. При такому способі запікання птах не пересушити, а завжди буде соковитою і смачною. Подавати курку можна з будь-яким гарніром, але найкраще підійде картопляне пюре і салат зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.;
яблука – 500 г;
сіль, перець;
майонез.
Приготування
Тушку курки натирають сіллю, перцем, майонезом і залишають на півгодини.
Очищені яблука нарізають часточками і фарширують ними курку.
Отвір скріплюють, курку загортають у фольгу і при 250 градусах запікають 40 хвилин.
Якщо хочеться отримати рум'яну скоринку, розвертають фольгу і хвилин через 15 курка, запечена з яблуками в духовці, буде готова.
Курка з апельсинами і яблуками – відмінне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл. У процесі запікання сік, який буде виділятися з фруктів, чудово просочить тушку. Готувати таку курку краще у фользі, яку приблизно через півгодини потрібно розгорнути і періодично поливати тушку соком.
Інгредієнти:
курка – 2 кг;
апельсин – 1 шт.;
яблука – 2 шт.;
розмарин – 2 ч. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Очищені яблука і апельсини ріжуть часточками.
Фрукти притрушують розмарином і підсолюють.
Тушку натирають сіллю, перцем, наповнюють фруктами.
Загортають курку в фольгу, хвилин через 50 при 200 градусах курка з яблуками цілком у духовці буде готова.
Курка з яблуками і чорносливом – апетитна страва, яка припаде до смаку навіть самому вередливому гурману. Яблука відмінно поєднуються з чорносливом, а просочення з віскі надає фруктової начинки особливу пікантність. Завдяки медово-лимонної суміші курка вийде з рум'яною скоринкою.
Інгредієнти:
курка – 2 кг;
яблука – 3 шт.;
чорнослив без кісточок – 50 г;
віскі – 30 мл;
часник – 2 зубчики;
мед і цедра лимона – 2 ст. ложки;
чебрець і розмарин – по щіпці;
сіль, перець.
Приготування
Нарізані часточками яблука змішують з нарізаною чорносливом і подрібненим часником.
Заливають компоненти віскі і дають настоятися.
Тушку курки натирають сіллю зсередини, поміщають всередину начинку.
Мед змішують з прянощами, цедрою, сіллю і перцем, натирають курку і при 200 градусах запікають 1 годину.
Курка з яблуками і картоплею – відмінний спосіб економії часу на приготування гарніру. Овочі просочуються курячим жиром і спеціями, а тому виходять дуже смачними. В якості спецій можна використовувати готову приправу для курки або ж обмежитися сіллю, перцем і каррі. З кожним з варіантів буде по-своєму смачно.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.;
картопля дрібний – 20 шт.;
яблука – 3 шт.;
морква, цибуля – по 2 шт.;
майонез – 2 ст. ложки;
спеції;
сіль.
Приготування
Вимиті яблука ріжуть часточками, моркву шаткують кружальцями, а цибулю – півкільцями.
Картоплю чистять, додають цибулю, моркву, ложку майонезу і розмішують.
Тушку натирають сіллю, спеціями і майонезом і наповнюють яблуками.
В рукав поміщають курку, обкладають її навколо овочами, зав'язують рукав і при 200 градусах готують 1 годину.
Курка з яблуками і рисом – це відразу і м'ясо, і гарнір, а тому приготування такої страви істотно економить час. Рис для цих цілей краще використовувати довгозернистий. Додавання розтопленого вершкового масла в начинку робить її смак більш ніжним. Щоб птах не пригоріла, її спочатку можна прикрити фольгою.
Інгредієнти:
курка – 15 кг;
рис – 1 склянка;
яблуко – 1 шт.;
цибуля – 1/2 шт.;
часник – 2 зубчики;
масло вершкове – 70 г;
розмарин, чебрець;
перець;
оливкова олія.
Приготування
Цибулю і часник подрібнюють і пасерують на оливковій олії до рум'яності.
Рис відварюють до напівготовності.
Яблуко ріжуть кубиками, розмарин і чебрець подрібнюють, розтоплюють масло.
Змішують рис з цибулею і часником, яблуком, прянощами, додають 1 столову ложку топленого масла.
Курку фарширують підготовленою начинкою, зверху змащують топленим маслом і посипають спеціями.
При 190 градусах запікають курку 40 хвилин, потім температуру збільшують до 220 градусів і готують ще хвилин 20.
Курка з ананасами і яблуками точно сподобається тим, хто любить поєднання різних смаків в одній страві. Особливу пікантність цій страві додає незвичайний маринад, в який входить лимонний сік, імбир, кориця і оливкове масло. Імбир можна брати у вигляді порошку, а можна і корінь очистити і подрібнити.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.;
ананас консервований – 300 г;
яблука – 2 шт.;
лимон – 1 шт.;
імбир мелений – 1 ч. ложка;
часник – 4 зубчики;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
кориця – щіпка;
сіль.
Приготування
Часник натирають на дрібній тертці, змішують з корицею, імбиром, соком лимона і маслом.
Курку натирають сіллю, а потім маринадом.
Тушку фарширують консервованих ананасів шматочками і яблук, отвір скріплюють, ніжки пов'язують і запікають при 200 градусах 1 годину 10 хвилин.
Курка з капустою і яблуками в духовці – страва, на підготовку якого потрібно не більше 10 хвилин. У процесі приготування птах просочується соком капусти, а тому виходить з пікантним трохи кислуватим смаком. Капусту в даному випадку краще використовувати натуральну квашену без додавання оцту.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.;
гірчиця – 1 ст. ложка;
спеції;
кисла капуста – 300 г;
майонез – 2 ст. ложки;
яблука – 2 шт.
Приготування
Тушку натирають сіллю і спеціями.
Фарширують її капустою, змішаної з кубиками яблук.
Поміщають птицю в рукав і при 180 градусах готують 1 годину 20 хвилин.
Курка з яблуками і медом в духовці – просте у приготуванні і дуже пікантне ласощі. Медово-гірчичний маринад добре просочує тушку, завдяки чому готове м'ясо має цікавий смак. Курку краще спочатку готувати близько години в рукаві, а потім розрізати його і довести тушку до рум'яності.
Інгредієнти:
курка – 15 кг;
яблука – 3 шт.;
сливи – 5 шт.;
мед – 2 ст. ложки;
олія оливкова, діжонська гірчиця – по 3 ст. ложки;
соєвий соус – 2 ст. ложки;
часник – 3 зубчики;
сіль.
Приготування
Для маринаду гірчицю змішують з медом, маслом, подрібненим часником і соєвим соусом.
Отриманою сумішшю змащують тушку.
З яблук видаляють серцевину і нарізують їх часточками, сливи ділять навпіл.
Фарширують птаха фруктами і скріплюють отвір зубочисткою.
Поміщають тушку в рукав.
При 180 градусах курка, фарширована яблуками і сливами в духовці, буде готова через 15 години.
Як приготувати курку з яблуками?
Щоб курка, запечена з яблуками, порадувала своїм прекрасним смаком і ефектним виглядом, потрібно спочатку правильно підготувати всі використовувані інгредієнти, а потім все це довести до готовності так, щоб нічого не підгоріло і добре пропеклося.
Курка з яблуками в духовці в рукаві
Курка, начинена яблуками, виходить дуже соковитою, бо м'ясо в процесі запікання просочується яблучним соком. Яблука в даному випадку краще вибирати не солодкі, а кислуваті зимових сортів, які в процесі термічної обробки не розвалюються. Якщо тушка велика, більше 2 кг, то час запікання збільшиться хвилин на 15-20.
Інгредієнти:
Приготування
Курка з яблуками у фользі в духовці
Курка з яблуками у фользі готується дуже просто, з завданням легко впорається навіть новачок в кулінарній справі. При такому способі запікання птах не пересушити, а завжди буде соковитою і смачною. Подавати курку можна з будь-яким гарніром, але найкраще підійде картопляне пюре і салат зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Курка з яблуками і апельсинами в духовці
Курка з апельсинами і яблуками – відмінне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл. У процесі запікання сік, який буде виділятися з фруктів, чудово просочить тушку. Готувати таку курку краще у фользі, яку приблизно через півгодини потрібно розгорнути і періодично поливати тушку соком.
Інгредієнти:
Приготування
Курка з чорносливом і яблуками в духовці
Курка з яблуками і чорносливом – апетитна страва, яка припаде до смаку навіть самому вередливому гурману. Яблука відмінно поєднуються з чорносливом, а просочення з віскі надає фруктової начинки особливу пікантність. Завдяки медово-лимонної суміші курка вийде з рум'яною скоринкою.
Інгредієнти:
Приготування
Курка в духовці з яблуками і картоплею
Курка з яблуками і картоплею – відмінний спосіб економії часу на приготування гарніру. Овочі просочуються курячим жиром і спеціями, а тому виходять дуже смачними. В якості спецій можна використовувати готову приправу для курки або ж обмежитися сіллю, перцем і каррі. З кожним з варіантів буде по-своєму смачно.
Інгредієнти:
Приготування
Курка з рисом і яблуками в духовці
Курка з яблуками і рисом – це відразу і м'ясо, і гарнір, а тому приготування такої страви істотно економить час. Рис для цих цілей краще використовувати довгозернистий. Додавання розтопленого вершкового масла в начинку робить її смак більш ніжним. Щоб птах не пригоріла, її спочатку можна прикрити фольгою.
Інгредієнти:
Приготування
Курка з ананасами і яблуками в духовці
Курка з ананасами і яблуками точно сподобається тим, хто любить поєднання різних смаків в одній страві. Особливу пікантність цій страві додає незвичайний маринад, в який входить лимонний сік, імбир, кориця і оливкове масло. Імбир можна брати у вигляді порошку, а можна і корінь очистити і подрібнити.
Інгредієнти:
Приготування
Курка фарширована капустою і яблуками
Курка з капустою і яблуками в духовці – страва, на підготовку якого потрібно не більше 10 хвилин. У процесі приготування птах просочується соком капусти, а тому виходить з пікантним трохи кислуватим смаком. Капусту в даному випадку краще використовувати натуральну квашену без додавання оцту.
Інгредієнти:
Приготування
Курка з яблуками в гірчично-медовому соусі
Курка з яблуками і медом в духовці – просте у приготуванні і дуже пікантне ласощі. Медово-гірчичний маринад добре просочує тушку, завдяки чому готове м'ясо має цікавий смак. Курку краще спочатку готувати близько години в рукаві, а потім розрізати його і довести тушку до рум'яності.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати фаршировану курку?
Фарширована курка - прикраса будь-якого столу, тому найчастіше її готують на свята. Варіантів створення цієї страви багато: можна просто
Курка на солі в духовці
Якщо ви живите теплі почуття до ароматною і ніжною курочку з хрусткою скоринкою, то придивіться до рецепти птиці на солі. Смажити таким чином курочку
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Курка, фарширована яблуками
Не тільки можна запекти качку з яблуками. Курка для цього теж чудово підійде, до того ж її м'ясо трохи ніжніше. Що ж, давайте познайомимося з
Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
Запечена курка з апельсинами
Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і