» » Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею
Курка, фарширована яблуками в духовці – ласощі, яке буде справжньою прикрасою святкового столу. Страва не тільки прекрасно виглядає, але виходить дуже апетитним, адже ніжне м'ясо птиці з фруктами прекрасно поєднується.

Як приготувати курку з яблуками?


Щоб курка, запечена з яблуками, порадувала своїм прекрасним смаком і ефектним виглядом, потрібно спочатку правильно підготувати всі використовувані інгредієнти, а потім все це довести до готовності так, щоб нічого не підгоріло і добре пропеклося.

  • Тушку краще заздалегідь натерти сіллю, спеціями або маринадом і залишити для маринування на пару годин.

  • Щоб курка пропеклося і не підгоріла, краще її готувати в фользі або рукаві для запікання.

  • Готовність страви перевіряють, проткнувши тушку в самому товстому місці. Якщо сік виділяється прозорий, курка, фарширована яблуками в духовці, готова.


  • Курка з яблуками в духовці в рукаві

    Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

    Курка, начинена яблуками, виходить дуже соковитою, бо м'ясо в процесі запікання просочується яблучним соком. Яблука в даному випадку краще вибирати не солодкі, а кислуваті зимових сортів, які в процесі термічної обробки не розвалюються. Якщо тушка велика, більше 2 кг, то час запікання збільшиться хвилин на 15-20.
    Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • яблука – 3 шт.;

  • гірчиця, каррі – 1 ч. ложці;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Тушку зсередини і зовні натирають спеціями і сіллю.

  • Яблука нарізають кубиками.

  • Фарширують курку фруктами, зверху обмазують гірчицею, поміщають в рукав і при 180 градусах запікають 1 годину.

  • Потім рукав розрізають, щоб курка, фарширована яблуками, зарум'янилася, і готують ще хвилин 15.


  • Курка з яблуками у фользі в духовці


    Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

    Курка з яблуками у фользі готується дуже просто, з завданням легко впорається навіть новачок в кулінарній справі. При такому способі запікання птах не пересушити, а завжди буде соковитою і смачною. Подавати курку можна з будь-яким гарніром, але найкраще підійде картопляне пюре і салат зі свіжих овочів.
    Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • яблука – 500 г;

  • сіль, перець;

  • майонез.


  • Приготування

  • Тушку курки натирають сіллю, перцем, майонезом і залишають на півгодини.

  • Очищені яблука нарізають часточками і фарширують ними курку.

  • Отвір скріплюють, курку загортають у фольгу і при 250 градусах запікають 40 хвилин.

  • Якщо хочеться отримати рум'яну скоринку, розвертають фольгу і хвилин через 15 курка, запечена з яблуками в духовці, буде готова.


  • Курка з яблуками і апельсинами в духовці

    Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

    Курка з апельсинами і яблуками – відмінне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл. У процесі запікання сік, який буде виділятися з фруктів, чудово просочить тушку. Готувати таку курку краще у фользі, яку приблизно через півгодини потрібно розгорнути і періодично поливати тушку соком.
    Інгредієнти:

  • курка – 2 кг;

  • апельсин – 1 шт.;

  • яблука – 2 шт.;

  • розмарин – 2 ч. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Очищені яблука і апельсини ріжуть часточками.

  • Фрукти притрушують розмарином і підсолюють.

  • Тушку натирають сіллю, перцем, наповнюють фруктами.

  • Загортають курку в фольгу, хвилин через 50 при 200 градусах курка з яблуками цілком у духовці буде готова.


  • Курка з чорносливом і яблуками в духовці

    Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

    Курка з яблуками і чорносливом – апетитна страва, яка припаде до смаку навіть самому вередливому гурману. Яблука відмінно поєднуються з чорносливом, а просочення з віскі надає фруктової начинки особливу пікантність. Завдяки медово-лимонної суміші курка вийде з рум'яною скоринкою.
    Інгредієнти:

  • курка – 2 кг;

  • яблука – 3 шт.;

  • чорнослив без кісточок – 50 г;

  • віскі – 30 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • мед і цедра лимона – 2 ст. ложки;

  • чебрець і розмарин – по щіпці;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Нарізані часточками яблука змішують з нарізаною чорносливом і подрібненим часником.

  • Заливають компоненти віскі і дають настоятися.

  • Тушку курки натирають сіллю зсередини, поміщають всередину начинку.

  • Мед змішують з прянощами, цедрою, сіллю і перцем, натирають курку і при 200 градусах запікають 1 годину.


  • Курка в духовці з яблуками і картоплею

    Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

    Курка з яблуками і картоплею – відмінний спосіб економії часу на приготування гарніру. Овочі просочуються курячим жиром і спеціями, а тому виходять дуже смачними. В якості спецій можна використовувати готову приправу для курки або ж обмежитися сіллю, перцем і каррі. З кожним з варіантів буде по-своєму смачно.


    Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • картопля дрібний – 20 шт.;

  • яблука – 3 шт.;

  • морква, цибуля – по 2 шт.;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • сіль.


  • Приготування

  • Вимиті яблука ріжуть часточками, моркву шаткують кружальцями, а цибулю – півкільцями.

  • Картоплю чистять, додають цибулю, моркву, ложку майонезу і розмішують.

  • Тушку натирають сіллю, спеціями і майонезом і наповнюють яблуками.

  • В рукав поміщають курку, обкладають її навколо овочами, зав'язують рукав і при 200 градусах готують 1 годину.


  • Курка з рисом і яблуками в духовці

    Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

    Курка з яблуками і рисом – це відразу і м'ясо, і гарнір, а тому приготування такої страви істотно економить час. Рис для цих цілей краще використовувати довгозернистий. Додавання розтопленого вершкового масла в начинку робить її смак більш ніжним. Щоб птах не пригоріла, її спочатку можна прикрити фольгою.
    Інгредієнти:

  • курка – 15 кг;

  • рис – 1 склянка;

  • яблуко – 1 шт.;

  • цибуля – 1/2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • масло вершкове – 70 г;

  • розмарин, чебрець;

  • перець;

  • оливкова олія.


  • Приготування

  • Цибулю і часник подрібнюють і пасерують на оливковій олії до рум'яності.

  • Рис відварюють до напівготовності.

  • Яблуко ріжуть кубиками, розмарин і чебрець подрібнюють, розтоплюють масло.

  • Змішують рис з цибулею і часником, яблуком, прянощами, додають 1 столову ложку топленого масла.

  • Курку фарширують підготовленою начинкою, зверху змащують топленим маслом і посипають спеціями.

  • При 190 градусах запікають курку 40 хвилин, потім температуру збільшують до 220 градусів і готують ще хвилин 20.


  • Курка з ананасами і яблуками в духовці

    Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

    Курка з ананасами і яблуками точно сподобається тим, хто любить поєднання різних смаків в одній страві. Особливу пікантність цій страві додає незвичайний маринад, в який входить лимонний сік, імбир, кориця і оливкове масло. Імбир можна брати у вигляді порошку, а можна і корінь очистити і подрібнити.
    Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • ананас консервований – 300 г;

  • яблука – 2 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • імбир мелений – 1 ч. ложка;

  • часник – 4 зубчики;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • кориця – щіпка;

  • сіль.


  • Приготування

  • Часник натирають на дрібній тертці, змішують з корицею, імбиром, соком лимона і маслом.

  • Курку натирають сіллю, а потім маринадом.

  • Тушку фарширують консервованих ананасів шматочками і яблук, отвір скріплюють, ніжки пов'язують і запікають при 200 градусах 1 годину 10 хвилин.


  • Курка фарширована капустою і яблуками

    Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

    Курка з капустою і яблуками в духовці – страва, на підготовку якого потрібно не більше 10 хвилин. У процесі приготування птах просочується соком капусти, а тому виходить з пікантним трохи кислуватим смаком. Капусту в даному випадку краще використовувати натуральну квашену без додавання оцту.
    Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • гірчиця – 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • кисла капуста – 300 г;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування

  • Тушку натирають сіллю і спеціями.

  • Фарширують її капустою, змішаної з кубиками яблук.

  • Поміщають птицю в рукав і при 180 градусах готують 1 годину 20 хвилин.


  • Курка з яблуками в гірчично-медовому соусі

    Курка фарширована яблуками в духовці - рецепти запеченої страви в рукаві або фользі з апельсинами, чорносливом і картоплею

    Курка з яблуками і медом в духовці – просте у приготуванні і дуже пікантне ласощі. Медово-гірчичний маринад добре просочує тушку, завдяки чому готове м'ясо має цікавий смак. Курку краще спочатку готувати близько години в рукаві, а потім розрізати його і довести тушку до рум'яності.
    Інгредієнти:

  • курка – 15 кг;

  • яблука – 3 шт.;

  • сливи – 5 шт.;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • олія оливкова, діжонська гірчиця – по 3 ст. ложки;

  • соєвий соус – 2 ст. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування

  • Для маринаду гірчицю змішують з медом, маслом, подрібненим часником і соєвим соусом.

  • Отриманою сумішшю змащують тушку.

  • З яблук видаляють серцевину і нарізують їх часточками, сливи ділять навпіл.

  • Фарширують птаха фруктами і скріплюють отвір зубочисткою.

  • Поміщають тушку в рукав.

  • При 180 градусах курка, фарширована яблуками і сливами в духовці, буде готова через 15 години.
  • Додав: admin | 12-03-2018, 08:11
    Переглядів: 197