Курка, фарширована яблуками в духовці – ласощі, яке буде справжньою прикрасою святкового столу. Страва не тільки прекрасно виглядає, але виходить дуже апетитним, адже ніжне м'ясо птиці з фруктами прекрасно поєднується.
Як приготувати курку з яблуками?
Щоб курка, запечена з яблуками, порадувала своїм прекрасним смаком і ефектним виглядом, потрібно спочатку правильно підготувати всі використовувані інгредієнти, а потім все це довести до готовності так, щоб нічого не підгоріло і добре пропеклося.
Тушку краще заздалегідь натерти сіллю, спеціями або маринадом і залишити для маринування на пару годин. Щоб курка пропеклося і не підгоріла, краще її готувати в фользі або рукаві для запікання. Готовність страви перевіряють, проткнувши тушку в самому товстому місці. Якщо сік виділяється прозорий, курка, фарширована яблуками в духовці, готова. Курка з яблуками в духовці в рукаві
Курка, начинена яблуками, виходить дуже соковитою, бо м'ясо в процесі запікання просочується яблучним соком. Яблука в даному випадку краще вибирати не солодкі, а кислуваті зимових сортів, які в процесі термічної обробки не розвалюються. Якщо тушка велика, більше 2 кг, то час запікання збільшиться хвилин на 15-20.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.; яблука – 3 шт.; гірчиця, каррі – 1 ч. ложці; сіль, перець. Приготування
Тушку зсередини і зовні натирають спеціями і сіллю. Яблука нарізають кубиками. Фарширують курку фруктами, зверху обмазують гірчицею, поміщають в рукав і при 180 градусах запікають 1 годину. Потім рукав розрізають, щоб курка, фарширована яблуками, зарум'янилася, і готують ще хвилин 15. Курка з яблуками у фользі в духовці
Курка з яблуками у фользі готується дуже просто, з завданням легко впорається навіть новачок в кулінарній справі. При такому способі запікання птах не пересушити, а завжди буде соковитою і смачною. Подавати курку можна з будь-яким гарніром, але найкраще підійде картопляне пюре і салат зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.; яблука – 500 г; сіль, перець; майонез. Приготування
Тушку курки натирають сіллю, перцем, майонезом і залишають на півгодини. Очищені яблука нарізають часточками і фарширують ними курку. Отвір скріплюють, курку загортають у фольгу і при 250 градусах запікають 40 хвилин. Якщо хочеться отримати рум'яну скоринку, розвертають фольгу і хвилин через 15 курка, запечена з яблуками в духовці, буде готова. Курка з яблуками і апельсинами в духовці
Курка з апельсинами і яблуками – відмінне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл. У процесі запікання сік, який буде виділятися з фруктів, чудово просочить тушку. Готувати таку курку краще у фользі, яку приблизно через півгодини потрібно розгорнути і періодично поливати тушку соком.
Інгредієнти:
курка – 2 кг; апельсин – 1 шт.; яблука – 2 шт.; розмарин – 2 ч. ложки; сіль, перець. Приготування
Очищені яблука і апельсини ріжуть часточками. Фрукти притрушують розмарином і підсолюють. Тушку натирають сіллю, перцем, наповнюють фруктами. Загортають курку в фольгу, хвилин через 50 при 200 градусах курка з яблуками цілком у духовці буде готова. Курка з чорносливом і яблуками в духовці
Курка з яблуками і чорносливом – апетитна страва, яка припаде до смаку навіть самому вередливому гурману. Яблука відмінно поєднуються з чорносливом, а просочення з віскі надає фруктової начинки особливу пікантність. Завдяки медово-лимонної суміші курка вийде з рум'яною скоринкою.
Інгредієнти:
курка – 2 кг; яблука – 3 шт.; чорнослив без кісточок – 50 г; віскі – 30 мл; часник – 2 зубчики; мед і цедра лимона – 2 ст. ложки; чебрець і розмарин – по щіпці; сіль, перець. Приготування
Нарізані часточками яблука змішують з нарізаною чорносливом і подрібненим часником. Заливають компоненти віскі і дають настоятися. Тушку курки натирають сіллю зсередини, поміщають всередину начинку. Мед змішують з прянощами, цедрою, сіллю і перцем, натирають курку і при 200 градусах запікають 1 годину. Курка в духовці з яблуками і картоплею
Курка з яблуками і картоплею – відмінний спосіб економії часу на приготування гарніру. Овочі просочуються курячим жиром і спеціями, а тому виходять дуже смачними. В якості спецій можна використовувати готову приправу для курки або ж обмежитися сіллю, перцем і каррі. З кожним з варіантів буде по-своєму смачно.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.; картопля дрібний – 20 шт.; яблука – 3 шт.; морква, цибуля – по 2 шт.; майонез – 2 ст. ложки; спеції; сіль. Приготування
Вимиті яблука ріжуть часточками, моркву шаткують кружальцями, а цибулю – півкільцями. Картоплю чистять, додають цибулю, моркву, ложку майонезу і розмішують. Тушку натирають сіллю, спеціями і майонезом і наповнюють яблуками. В рукав поміщають курку, обкладають її навколо овочами, зав'язують рукав і при 200 градусах готують 1 годину. Курка з рисом і яблуками в духовці
Курка з яблуками і рисом – це відразу і м'ясо, і гарнір, а тому приготування такої страви істотно економить час. Рис для цих цілей краще використовувати довгозернистий. Додавання розтопленого вершкового масла в начинку робить її смак більш ніжним. Щоб птах не пригоріла, її спочатку можна прикрити фольгою.
Інгредієнти:
курка – 15 кг; рис – 1 склянка; яблуко – 1 шт.; цибуля – 1/2 шт.; часник – 2 зубчики; масло вершкове – 70 г; розмарин, чебрець; перець; оливкова олія. Приготування
Цибулю і часник подрібнюють і пасерують на оливковій олії до рум'яності. Рис відварюють до напівготовності. Яблуко ріжуть кубиками, розмарин і чебрець подрібнюють, розтоплюють масло. Змішують рис з цибулею і часником, яблуком, прянощами, додають 1 столову ложку топленого масла. Курку фарширують підготовленою начинкою, зверху змащують топленим маслом і посипають спеціями. При 190 градусах запікають курку 40 хвилин, потім температуру збільшують до 220 градусів і готують ще хвилин 20. Курка з ананасами і яблуками в духовці
Курка з ананасами і яблуками точно сподобається тим, хто любить поєднання різних смаків в одній страві. Особливу пікантність цій страві додає незвичайний маринад, в який входить лимонний сік, імбир, кориця і оливкове масло. Імбир можна брати у вигляді порошку, а можна і корінь очистити і подрібнити.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.; ананас консервований – 300 г; яблука – 2 шт.; лимон – 1 шт.; імбир мелений – 1 ч. ложка; часник – 4 зубчики; масло рослинне – 3 ст. ложки; кориця – щіпка; сіль. Приготування
Часник натирають на дрібній тертці, змішують з корицею, імбиром, соком лимона і маслом. Курку натирають сіллю, а потім маринадом. Тушку фарширують консервованих ананасів шматочками і яблук, отвір скріплюють, ніжки пов'язують і запікають при 200 градусах 1 годину 10 хвилин. Курка фарширована капустою і яблуками
Курка з капустою і яблуками в духовці – страва, на підготовку якого потрібно не більше 10 хвилин. У процесі приготування птах просочується соком капусти, а тому виходить з пікантним трохи кислуватим смаком. Капусту в даному випадку краще використовувати натуральну квашену без додавання оцту.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.; гірчиця – 1 ст. ложка; спеції; кисла капуста – 300 г; майонез – 2 ст. ложки; яблука – 2 шт. Приготування
Тушку натирають сіллю і спеціями. Фарширують її капустою, змішаної з кубиками яблук. Поміщають птицю в рукав і при 180 градусах готують 1 годину 20 хвилин. Курка з яблуками в гірчично-медовому соусі
Курка з яблуками і медом в духовці – просте у приготуванні і дуже пікантне ласощі. Медово-гірчичний маринад добре просочує тушку, завдяки чому готове м'ясо має цікавий смак. Курку краще спочатку готувати близько години в рукаві, а потім розрізати його і довести тушку до рум'яності.
Інгредієнти:
курка – 15 кг; яблука – 3 шт.; сливи – 5 шт.; мед – 2 ст. ложки; олія оливкова, діжонська гірчиця – по 3 ст. ложки; соєвий соус – 2 ст. ложки; часник – 3 зубчики; сіль. Приготування
Для маринаду гірчицю змішують з медом, маслом, подрібненим часником і соєвим соусом. Отриманою сумішшю змащують тушку. З яблук видаляють серцевину і нарізують їх часточками, сливи ділять навпіл. Фарширують птаха фруктами і скріплюють отвір зубочисткою. Поміщають тушку в рукав. При 180 градусах курка, фарширована яблуками і сливами в духовці, буде готова через 15 години.