Качка з яблуками і апельсинами в духовці стала символом різдвяних свят і новорічних застіль. Якраз у цю пору року хочеться насолодитися солодко-терпкими пахощами і неповторним смаком підрум'яненою тушки птиці, для приготування якої слід запастися цитрусовими і фруктами, та ознайомитися з нижче наведеними рецептами.
Як готувати качку з яблуками і апельсинами?
Приготування качки з яблуками і апельсинами слід почати з маринування тушки. Птах володіє специфічним запахом, тому тушку бажано занурити в сольовий розчин на добу. При відсутності часу можна обійтися тільки спеціями. Після маринування, птицю начиняють апельсинами та яблуками і відправляють в духовку приблизно на 2 години.
Навіть самий простенький рецепт запеченої качки з яблуками і апельсинами здивує результатом, якщо правильно розрахувати час перебування птиці в духовці - на кожен кілограм слід відвести годину часу. При обробленні слід видалити частину «куприка», оскільки там зосереджені всі неприємні аромати. Не варто старатися з фаршем. Шкірка туго набитою птиці може тріснути. Качка з яблуками в апельсиновому маринаді - рецепт
Качка з яблуками в апельсиновому маринаді не розчарує навіть дилетантів. В цьому заслуга помаранчевого цитрусового, сік якого містить кислоти, які сприяють швидкому розм'якшенню м'яса. В результаті – качка, занурена в маринад на годину, після тривалого перебування в духовці виходить ніжною, рум'яної і виливає чудові аромати.
Інгредієнти : качка - 2 кг; апельсин - 2 шт.; сухе вино - 60 мл; суміш перців - 10 г; яблуко - 2 шт. Приготування Натріть тушку цедрою і перцем. Замаринуйте її на годину в апельсиновому соку і вини. Нафаршируйте яблуками, полийте маринадом і випікайте при 180 градусах 2 години. Качка фарширована апельсинами та яблуками - рецепт
Качка фарширована яблуками і апельсинами - наочний приклад того, як фрукти з цитрусовими розкривають смак м'яса птиці. В даному випадку, вони одночасно служать і освіжаючим, вишуканим гарніром, і збалансованим маринадом, який при запіканні нівелює жирність птиці, її специфічний аромат і прискорює приготування.
Інгредієнти: качка - 15 кг; яблуко - 2 шт.; апельсин - 1 шт.; зубок часнику - 3 шт.; чорний мелений перець - 5 р; кориця - 5 г; джем - 60 г; масло - 40 мл Приготування Натріть тушку часником, перцем і маслом. Нафаршируйте сумішшю з яблук, апельсинів і кориці. Випікайте при 180 градусах 3 години. Через 15 години качка запечена з яблуками і апельсинами в духовці змащується джемом. Качка у фользі з яблуками і апельсинами
Страх, що качка запечена з яблуками і апельсинами не вийде, віддаляє господинь від страви. При цьому всі забувають про фользі, яка тримає задану температуру, доводячи до готовності продукт всередині і допомагаючи йому не підгоріти зовні. Враховуючи, що качка швидко пересихає, під неї кладуть скибочки цитрусових і загортають у два шари фольги.
Інгредієнти : качка - 25 кг; апельсин - 2 шт.; яблуко - 3 шт.; сметана - 80 г; гірчиця - 10 р. Приготування Замаринуйте тушку на 2 години в сметані і гірчиці. Нафаршируйте птицю яблуками і апельсинами. Закрийте деко двома шарами фольги. Викладіть на фольгу кружальця апельсину, зверху - птицю і загорніть. Качка з яблуками і апельсинами випікається 25 години. Качка з апельсинами яблуками і медом
Качка в духовці з апельсинами і медом підірве смакові рецептори любителів насичених пряних ароматів. Подібний ефект не дивний: мед ідеально гармонує з апельсинами, а його поєднання з яблуками і імбиром визнано класичними. До того ж, якщо змастити тушку медом і запекти, вона не підгорить і набуде рум'яну скоринку.
Інгредієнти: апельсин - 2 шт.; яблуко - 3 шт.; мед - 40 г; сік лимона - 40 мл; качка - 18 кг; чорний мелений перець - 5 р; сіль - 10 г; імбир - 5 р. Приготування Натріть качку сіллю і перцем. Перемішайте фрукти з імбиром, 20 г меду, соком лимона . Начиніть тушку сумішшю, змастіть медом. Качка з яблуками і апельсинами випікається в духовці 2 години. Качка з яблуками і апельсинами в рукаві
Качка з яблуками в рукаві - це смачно і практично. Рукав незамінний винахід: він захищає страва від пересихання, а його обсяг дозволяє запекти фрукти і цитрусові окремо. При цьому апельсини кладуть у тушку, а яблука розміщують навколо - цей варіант підходить для великої компанії, де кожен зможе вибрати компонент собі за смаком.
Інгредієнти: качка - 15 кг; апельсин - 2 шт.; яблука - 3 шт.; суміш перців - 10 г; масло - 40 мл Приготування Замаринуйте тушку на 15 хвилин в олії і перці. Після, нафаршируйте апельсиновими часточками. Покладіть птицю в рукав, виклавши з боків нарізані яблука. Качка з яблуками і апельсинами випікається в духовці 1 5 години при 200 градусах. Качка шматочками з апельсином і яблуками
Качка з шматочками яблуками в духовці - гідна альтернатива цілої тушки. Порційні шматки обсмажуються на сковороді і відразу набувають скоринку, швидше маринуються, а за смаком і ароматом перевершують цілу птицю. Це пов'язано з можливістю перекласти кожен шматочок м'яса фруктами, що допомагає зібрати всі соки і аромати при випіканні.
Інгредієнти : качка - 12 кг; апельсин - 1 шт.; яблуко - 2 шт.; соєвий соус - 60 мл; гірчиця - 10 г; прованські трави - 10 г; масло - 40 мл Приготування Обробіть качку порційно і обсмажте. Змішайте жир від качки з соусом, травами і гірчицею і просочіть м'ясо. Додайте яблука і апельсини. Качка з шматочками яблуками і апельсинами в духовці випікається 90 хвилин при 180 градусах. Качка з рисом, яблуками і апельсинами
Бажаючі отримати смачний і поживний гарнір можуть урізноманітнити рецепт качки з яблуками і апельсинами рисом. Він прекрасно поєднується з кисло-солодкими фруктами, швидко переймає їх смак і зберігає текстуру тривалий час, ніж ідеальний для страви. Традиційно, гарнір слід подати в плоскому посуді, з шматочками качки і підливою.
Інгредієнти : качка - 2 кг; відварений рис - 250 г; апельсин - 2 шт.; яблуко - 3 шт.; каррі - 10 г; майонез - 60 р. Приготування Приправте рис куркумою і перемішайте з шматочками двох яблук і апельсина. Змастіть тушку майонезом і начиніть. Покладіть під тушку залишилися фрукти і випікайте 3 години при 200 градусах. Качка з апельсинами яблуками і чорносливом
Ті, хто хоче приготувати качку з апельсинами і яблуками і досягти нових смакових відчуттів, повинні задіяти чорнослив. Цей сухофрукт має настільки потужними смаковими і ароматичними властивостями, що всього жменею можна надати м'ясу підкопченого аромату і приємним кисло-солодощі, ніж перевести страву на новий рівень.
Інгредієнти: качка - 12 кг; яблуко - 2 шт.; апельсин - 1 шт.; чорнослив - 50 г; олія - 60 мл; зубок часнику - 3 шт. Приготування Натріть качку маслом і часником. Начиніть тушку шматочками яблук, апельсина, чорносливом. Випікайте під фольгою 2 години при 180 градусах.