» » Фізаліс - рецепти приготування

Фізаліс - рецепти приготування

Фізаліс - рецепти приготування
Фізаліс залишається для більшості досить таємничим рослиною з плодами-ліхтариками, які часто можна знайти в супермаркетах, у відділах з тропічними фруктами. Якщо ж довідатися про це рослині, то з'ясовується, що фізаліс може спокійно прижитися на наших городах. Докладно про рецепти приготування фізалісу ми розповімо далі.

Маринований фізаліс овочевий - рецепт приготування на зиму

Фізаліс - рецепти приготування

Почнемо з овочевого фізалісу, який набагато легше приживається на наших городах, так як більш адаптований до низьких температур. Цей плід має нейтральний смак, ніж його «фруктовий» побратим, тому годиться для маринування, соління та використання в несолодких закуски і салати.
Якщо ви вирішите заготовити плоди на зиму, то консервування підійде ідеально, оскільки після перебування в маринаді плоди починають сильно нагадувати знайомі нам мочені помідори.
Інгредієнти:

  • фізаліс – 11 кг;

  • оцет – 75 мл;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • сіль – 25 г;

  • вода – 11 л;

  • горошини чорного перцю – 6 шт.;

  • рослинне масло – 35 мл


  • Приготування
    Плоди фізалісу покриті досить щільною шкіркою, тому перед закатыванием у банки їх слід бланшувати близько хвилини, а потім зробити хрестоподібний надріз з одного з кінців. У такому вигляді плоди можна розкладати по чистим банкам і братися за приготування маринаду. Для останнього слід приготувати суміш з оцту, води і солі, додати листя лавра, горошини перцю і дочекатися закипання суміші. Як тільки це відбудеться, маринад знімають з вогню і заливають їм фізаліс в банках, після чого ємності тут же закочують.

    Салат з фізалісу - рецепт приготування

    Фізаліс - рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • огірок – 1 шт.;

  • фізаліс – 15 шт.;

  • варена червона сочевиця – 1 /2 ст.;

  • курага – 4 шт.;

  • мед – 15 мл;

  • лимонний сік – 25 мл;

  • рослинне масло – 20 мл


  • Приготування
    Огірок добре промийте і наріжте тонкими кружечками. Фізаліс розділіть на четвертинки і покладіть в салатник разом з огірком. Додати відварну чечевицю і шматочки кураги, після чого заправити страву простим соусом з меду, олії і цитрусового соку.

    Варення з фізалісу суничного - рецепт приготування на зиму

    Фізаліс - рецепти приготування

    Суничні сорту вважаються десертними, володіють більш вираженою солодкістю і використовуються при приготуванні десертів і коктейлів. З плодів цього сорту можна готувати стандартні солодкі зимові заготовки: джеми, варення і мармелади.
    Інгредієнти:

  • фізаліс – 540 г;

  • вода – 195 мл;

  • цукор – 430 р.


  • Приготування
    Вимиті плоди фізалісу ділять навпіл і кладуть в емальований посуд. Ягоди заливають водою і залишають до закипання рідини. Далі до физалису додають цукор, а після розчинення кристалів проварюють варення ще 5 хвилин. Солодку заготівлю розподіляють в стерильних банках і відразу закочують.

    Мармелад з фізалісу десертного - рецепт приготування на зиму

    Фізаліс - рецепти приготування

    Ще один варіант ласощі на зиму – мармелад з фізалісу, консистенція якого повністю забезпечується пектином. Такий мармелад – не тільки десертне блюдо, він відмінно підходить до сирної тарілки.
    Інгредієнти:

  • фізаліс – 11 кг;

  • цукор – 210 г;

  • мед – 95 мл;

  • сік апельсина – 45 мл;

  • сік лимона – 30 мл;

  • щіпка кориці;

  • пектин – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Ягоди фізалісу розділіть навпіл і помістіть в емальований посуд разом з цукром, цитрусовим соком, корицею і медом. Після закипання суміші проваріть все близько півгодини, а потім доповніть ласощі пектином, щоб загущатися його ще більше. Гарячий джем відразу ж загорніть у стерильній тарі.
    Додав: admin | 19-11-2016, 09:06
    Переглядів: 141