» » Аспірин в консервації - користь і шкода

Аспірин в консервації - користь і шкода

Аспірин в консервації - користь і шкода
Як правило, аспірин використовується нами як лікарський препарат для зниження температури і усунення запальних явищ в організмі, а також розрідження крові і попередження утворення тромбів.
Однак не менш відомі випадки використання цього лікарського препарату в домашньому консервуванні. У зв'язку з цим не вщухають суперечки: шкідливий аспірин консервації, або його використання не завдає шкоди, а навіть навпаки, допомагає збереженню домашніх заготовок. Спробуємо розібратися в даному питанні неупереджено.
Навіщо аспірин кладуть в домашні консерви?
Відразу нагадаємо, що аспірин все-таки – лікарський препарат, і не призначений для харчового використання. Той, хто кладе його в домашні заготовки, виправдовує його використання підвищеним антибактеріальним ефектом, що дає аспірин при консервації.
Він здатний спочатку нейтралізувати, а потім і вбивати шкідливі мікроорганізми, що потрапили в кисле середовище маринадів і розсолів. Однак тут же він відкриває і свої невідомі багатьом властивості.
Встановлено, що тривале перебування аспірину в маринаді або в розсолі призводить до розщеплення препарату і утворення на його основі нового фенольного з'єднання, яке не тільки знищує мікроби, але і наповнює організм людини отрутою. Таким чином, консервація з аспірином здатна завдати серйозної шкоди здоров'ю не тільки вам, але і вашим рідним і близьким.
Наслідки застосування аспірину в домашніх заготовках

  • при регулярному споживанні продуктів, при приготуванні яких був використаний аспірин, можливі важкі ураження внутрішніх органів, частіше всього – нирок;

  • аспірин в домашніх консервах провокує виникнення пієлонефриту ;

  • можливі ураження шлунково-кишкового тракту;

  • часте використання в їжу продуктів, при консервації яких був використаний аспірин, може призвести до появи алергічних реакцій на препарат під час його прийому для зниження температури.


  • Таким чином, аспірин у консервації просто неприпустимий: користь його не доведена, і шкоди від його застосування очевидна. А в якості консервантів краще використовувати столовий оцет або лимонну кислоту.
    Додав: admin | 19-11-2016, 08:37
    Переглядів: 112