» » Що приготувати чоловікові на вечерю?

Що приготувати чоловікові на вечерю?

Хороша турботлива дружина намагається догодити коханому чоловікові, приготувавши йому смачну вечерю. Але не завжди вистачає уяви і відповідних рецептів, щоб трапеза дійсно вдалася. Пропонуємо кілька ідей, реалізувавши які, ви зможете виконати завдання на «відмінно».

Що приготувати чоловікові на вечерю в духовці з курячої грудки?

Що приготувати чоловікові на вечерю?

Інгредієнти:

  • грудка куряча (філе) – 640 г;

  • вино біле сухе – 40 мл;

  • зубки великі часникові – 2 шт.;

  • олія оливкова та соус соєвий – по 40 мл;

  • перетертий імбирний корінь – столова ложка;

  • сіль кам'яна велика і мелений перець – за смаком;

  • італійські трави, каррі, і куркума коріандр мелений – по щіпці.


  • Приготування
    Курячу грудку, безумовно, краще заздалегідь замаринувати. Наприклад, можна зробити це з ранку, щоб увечері, прийшовши з роботи, швиденько завершити приготування вечері. Але якщо такої можливості немає, то можна готувати страву і відразу, його смак від цього постраждає незначно.
    Отже, грудку промиваємо, обсушуємо, натираємо сумішшю вина, оливкової олії, соєвого соусу, перетертого часнику та імбиру з сіллю, перцем і прянощами зі списку інгредієнтів. По можливості промаринованное м'ясо викладаємо разом з маринадом на складений удвічі відріз фольги, запечатуємо його, щоб зберегти соки, і відправляємо на тридцять хвилин в прогріту до 220 градусів духовку.
    Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо з овочами або будь-яким гарніром. Залишився маринад можна уварити до загустіння і подати до м'яса.

    Що приготувати чоловікові на вечерю з патисонів і овочів?

    Що приготувати чоловікові на вечерю?

    Інгредієнти:

  • патисони – 4 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 220 г;

  • цибулина – 70 г;

  • помідори – 180 г;

  • стручкова квасоля – 45 г;

  • селера (листя) – за смаком;

  • часниковий зубець – 1 шт.;

  • сметана або майонез – 45 г;

  • сіль кам'яна велика і мелений перець;

  • трави прованські;

  • сир твердий;

  • олія соняшникова без аромату – 35 мл


  • Приготування
    Якщо в холодильнику тільки овочі і серед них патисони, то проблему приготування вечері можна вирішити просто, але оригінально. Нафаршируємо чудернацькі плоди обсмаженими овочами і запечемо їх в духовці, приправивши за бажанням сиром.
    Для реалізації ідеї з вимитих патисонів зрізаємо «кришечку» і выскабливаем м'якоть за допомогою ложки, залишаючи стінки по сантиметру. Шаткуємо выскобленную м'якоть, очищені цибулини і болгарські перці кубиками і підрум'янюємо в сковороді на соняшниковій олії до м'якості. Додаємо в процесі смаження також нарізану стручкову квасолю і томати. Патиссоновые «формочки» бланшируем протягом п'яти хвилин у киплячій воді або ж запікаємо протягом десяти хвилин в прогрітій духовці, промазавши заготовки попередньо маслом.
    Готову піджарку приправляємо до смаку сіллю, перцем і прованськими травами, вмішуємо подрібнений часник, зелень селери і сметану і заповнюємо отриманою начинкою порожнечі в патисонах, при бажанні приправивши начинку зверху перетертим сиром. Маємо заготовки в ємності для запікання, додаємо воду, бульйон або суміш соку томатного з вершками, підсолену за смаком і відправляємо для томління в прогріту до 195 градусів духовку хвилин на тридцять.

    Що приготувати на вечерю з грибів і картоплі?

    Що приготувати чоловікові на вечерю?

    Інгредієнти:

  • картопля – 13 кг;

  • гриби – 480 м;

  • цибуля – 145 г;

  • борошно – 165 г;

  • яйце куряче добірне – 1 шт.;

  • сіль кам'яна велика і мелений перець – за смаком;

  • сухарі для панірування або борошно – за смаком;

  • олія соняшникова без аромату – 85 мл;

  • сметана або сметанний соус для подачі.


  • Приготування
    Для приготування страви очищаємо і відварюємо в трохи підсоленій воді картоплю, всю рідину зливаємо без залишку, а картоплини розтираємо толкушкой і даємо повністю охолонути. Додаємо тепер яйце відбірне і борошно і ретельно вимішуємо.
    Гриби вимиті і нарізані обсмажуємо з нарізаними цибулинами до готовності, приправивши в процесі сіллю і свежеперемолотым чорним перчиком.
    Тепер формуємо з картопляної маси коржі, наповнюємо їх грибною начинкою та оформляємо як пиріжки. Паніруємо заготовки в борошні або сухарях і обсмажуємо до рум'яної скоринки з двох сторін.
    Подаємо зрази з грибами зі сметаною або сметанним соусом.
    Додав: admin | 18-11-2016, 22:44
    Переглядів: 63