Фаршировані фаршем патисони, запечені в духовці
З невеликих химерних плодів цікавої форми під назвою патисони можна зробити ефектну закуску, нафаршировав їх фаршем і приготувавши в духовці. Про те, як правильно реалізувати цю ідею, ми розповімо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
молоді патисони – 5 шт.;
фарш курячий – 860 р;
помідори в'ялені – 15 шт.;
мигдаль – жменя;
ріпчасті цибулини – 140 г;
зубки часникові – 2-3 шт.;
сметана – 195 г;
олія оливкова або соняшникова без аромату – 60 мл;
сир пармезан – 35 г;
моцарелла – 55 г;
суміш ароматних італійських трав – за смаком;
йодована сіль крупна і мелений перець – за смаком.
Приготування
Приголомшливо смачними виходять запечені в духовці патисони, фаршировані куркою (фаршем), з додаванням в'ялених томатів, сиру і мигдалю. Таке блюдо ідеально підійде до святкового столу. Причому зробити заготовки можна заздалегідь, а запекти їх в духовці вже по приходу гостей.
Для реалізації ідеї патисони споліскуємо, витираємо насухо і зрізаємо зверху «кришечку». Виймаємо ложкою насіння і трохи м'якоті. Останню нарізаємо дрібно, змішати з курячим фаршем і очищеною, дрібненько нарубаним цибулею і обсмажуємо на оливковій або соняшниковій без аромату олії, посоливши в процесі, поперчив, а наприкінці смаження приправивши сумішшю ароматних італійських трав. До готової начинки додаємо нарізані в'ялені томати, дрібно нарубані попередньо очищені часникові зубчики, подрібнений мигдаль, перетертий на тертці сир, сметану і ретельно перемішуємо.
Наповнюємо заготовки з патисонів отриманою масою, маємо вироби на деко, змастивши їх попередньо з усіх боків рослинним без аромату маслом і відправляємо на годину в розігріту духовку для запікання. Температура під час всього процесу приготування повинна бути на рівні 180 градусів.
Інгредієнти:
молоді патисони – 5 шт.;
фарш змішаний (свинина і яловичина) – 700-800 г;
гриби лісові або шампіньйони – 240 г;
ріпчасті цибулини – 140 г;
чебрець – 2-3 гілочки;
сметана – 160 г;
олія соняшникова без запаху або оливкова – 30 мл;
сир твердих сортів – 160 г;
масло вершкове – 35 г;
йодована сіль крупна і мелений перець – за смаком.
Приготування
Не менш смачними виходять патисони, фаршировані фаршем і грибами. Шанувальникам останніх рекомендуємо обов'язково реалізувати даний рецепт і насолодитися приголомшливим смаком закуски.
Також як і в попередньому випадку, промиваємо плоди під проточною водою, обсушуємо, зрізаємо «кришечку», а також видаляємо насіння і частину м'якоті, щоб залишилися стінки товщиною близько одного сантиметра.
Промасливаем заготовки з усіх боків і зсередини, перевертаємо на деко зрізом, який встановлюємо хвилин на десять в прогріту до 185 градусів духовку. В цей час беремося за начинку. Подрібнюємо і обсмажуємо протягом декількох хвилин на рослинній олії очищені цибулини, після чого отримуємо масу в тарілку, а в олію, викладаємо заздалегідь підготовлені промиті і нарізані грибочки. Смажимо вміст сковороди до випаровування всієї рідини і легкого підрум'янення, додавши при цьому шматочок вершкового масла. Коли гриби будуть готові, викладаємо їх до цибулі, а в сковороду відправляємо частина патиссоновой м'якоті, нарізаною дрібно. Обсмажуємо до м'якості і її, після чого змішуємо з цибулею, грибами і фаршем, а також приправляємо сіллю, перцем і чебрецем. Додаємо в начинку сметану, перемішуємо і наповнюємо отриманою масою підготовлені заготовки патисонів. Поливаємо зверху вироби трохи підсоленою сметаною і відправляємо запікатися при температурі 185 градусів хвилин на двадцять п'ять. Тепер притрушиваем вироби сиром перетертим і даємо запектися ще десять хвилин.
Як приготувати фаршировані патисони, запечені в духовці – рецепт з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Приголомшливо смачними виходять запечені в духовці патисони, фаршировані куркою (фаршем), з додаванням в'ялених томатів, сиру і мигдалю. Таке блюдо ідеально підійде до святкового столу. Причому зробити заготовки можна заздалегідь, а запекти їх в духовці вже по приходу гостей.
Для реалізації ідеї патисони споліскуємо, витираємо насухо і зрізаємо зверху «кришечку». Виймаємо ложкою насіння і трохи м'якоті. Останню нарізаємо дрібно, змішати з курячим фаршем і очищеною, дрібненько нарубаним цибулею і обсмажуємо на оливковій або соняшниковій без аромату олії, посоливши в процесі, поперчив, а наприкінці смаження приправивши сумішшю ароматних італійських трав. До готової начинки додаємо нарізані в'ялені томати, дрібно нарубані попередньо очищені часникові зубчики, подрібнений мигдаль, перетертий на тертці сир, сметану і ретельно перемішуємо.
Наповнюємо заготовки з патисонів отриманою масою, маємо вироби на деко, змастивши їх попередньо з усіх боків рослинним без аромату маслом і відправляємо на годину в розігріту духовку для запікання. Температура під час всього процесу приготування повинна бути на рівні 180 градусів.
Фаршировані патисони, запечені в духовці з фаршем і грибами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Не менш смачними виходять патисони, фаршировані фаршем і грибами. Шанувальникам останніх рекомендуємо обов'язково реалізувати даний рецепт і насолодитися приголомшливим смаком закуски.
Також як і в попередньому випадку, промиваємо плоди під проточною водою, обсушуємо, зрізаємо «кришечку», а також видаляємо насіння і частину м'якоті, щоб залишилися стінки товщиною близько одного сантиметра.
Промасливаем заготовки з усіх боків і зсередини, перевертаємо на деко зрізом, який встановлюємо хвилин на десять в прогріту до 185 градусів духовку. В цей час беремося за начинку. Подрібнюємо і обсмажуємо протягом декількох хвилин на рослинній олії очищені цибулини, після чого отримуємо масу в тарілку, а в олію, викладаємо заздалегідь підготовлені промиті і нарізані грибочки. Смажимо вміст сковороди до випаровування всієї рідини і легкого підрум'янення, додавши при цьому шматочок вершкового масла. Коли гриби будуть готові, викладаємо їх до цибулі, а в сковороду відправляємо частина патиссоновой м'якоті, нарізаною дрібно. Обсмажуємо до м'якості і її, після чого змішуємо з цибулею, грибами і фаршем, а також приправляємо сіллю, перцем і чебрецем. Додаємо в начинку сметану, перемішуємо і наповнюємо отриманою масою підготовлені заготовки патисонів. Поливаємо зверху вироби трохи підсоленою сметаною і відправляємо запікатися при температурі 185 градусів хвилин на двадцять п'ять. Тепер притрушиваем вироби сиром перетертим і даємо запектися ще десять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки, запечені з фаршем
Цікавий спосіб урізноманітнити повсякденне меню - запекти кабачки з нашим докладним рецептами. Підкажемо, як наповнити ці овочі м'ясним фаршем,
Запечені помідори
Прекрасний спосіб здивувати гостей оригінальним стравою детально описано далі. Розповімо, як зробити чудову закуску з помідорів, фаршированих смачним
Фаршировані кабачки в духовці
З кабачків готують неймовірна кількість різноманітних страв, особливо успішно у всіх виходить фарширувати ці овочі. Далі опишемо незрівнянні рецепти
Фаршировані печериці з сиром в духовці
Чудова і неймовірно оригінальна закуска - фаршировані капелюшки печериць - чудово доповнить святковіше меню. Далі опишемо кілька рецептів
Страви з патисонів
Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
Фаршировані патисони
Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами