Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запечені помідори

Запечені помідори

14-10-2016, 09:56
433
Запечені помідори
У даній статті ми розглянемо варіації рецептів запечених томатів. Для вас детальні рекомендації того, як запекти томати в духовці з сиром або м'ясом, а також як заготовити їх на зиму.

Фаршировані помідори, запечені з сиром в духовці – рецепт


Інгредієнти:

  • помідори середнього розміру – 3-4 шт.;

  • зубки часникові – 2 шт.;

  • сир твердий – 95 г;

  • петрушка (зелень) – невеликий пучок;

  • олія оливкова – 25 мл;

  • сіль велика кам'яна і перець чорний свіжозмелену – за смаком.


  • Приготування
    Неймовірно пікантними виходять помідори, запечені в духовці з сиром. Для приготування страви вибираємо плоди середнього розміру, миємо їх, витираємо насухо і розрізаємо навпіл. При бажанні можна видалити з томатів шкурки. Витягаємо зсередини половину м'якоті з насінням і заповнюємо порожнечі перетертим на тертці сиром, попередньо змішаним з видавленим через прес часником. Якщо сир малосоленый, то підсолюємо начинку і при бажанні перчимо.
    Маємо нафаршировані томати на промасленому деку і даємо їм запектися протягом десяти хвилин при температурі 210 градусів. Тепер посипаємо вироби зверху трохи сиром і залишаємо ще на деякий час, вже у вимкненій духовці.
    Після того як сир розплавиться, перекладаємо помідори на блюдо, посипаємо нарубаною зеленню петрушки і подаємо до столу.

    Помідори, запечені з фаршем – рецепт


    Інгредієнти:

  • помідори великі – 3 шт.;

  • фарш м'ясний – 320 г;

  • зубки часникові – 1-2 шт.;

  • сир твердий – 35 г;

  • петрушка (зелень) – за смаком;

  • олія оливкова – 25 мл;

  • сіль велика кам'яна і перець чорний свіжозмелену – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку готуємо помідори для фарширування. Томати моєму і зрізаємо з них верхівки. Выскабливаем зсередини м'якоть, перевертаємо заготовки зрізом вниз і даємо стекти рідини.
    В цей час займемося наповненням. Обсмажуємо окремо протягом п'яти хвилин фарш і цибулю, після чого змішуємо компоненти в одній сковороді, додаємо м'якоть томатів, підсолюємо масу і перчимо і припускаємо ще протягом десяти хвилин.
    Після цього додаємо до начинки видавлений часник і нарубану зелень, перетираємо туди ж сир і наповнюємо отриманою масою заготовки з помідор. Розташовуємо їх на деко і залишаємо в розігрітій до 195 градусів духовці хвилин на сорок.

    Запечені помідори на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на банку об'ємом 1 літр:

  • помідори свіжі – 2 кг;

  • кислота лимонна – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Пропонуємо заготовити запечені помідори на зиму. Для цього свіжі помідори миємо й розрізаємо вздовж навпіл. Стискаємо трохи кожну половинку, щоб позбутися по можливості від внутрішньої рідини і насіння. Тепер розкладаємо заготовки зрізом вниз на деко і відправляємо для запікання в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять або до потемніння шкурки. Після цього виймаємо помідори разом з деко з духовки і прикриваємо на деякий час чистим рушником або тканинним відрізу.
    Як тільки томати трохи охолонуть і стануть теплими, знімаємо з них шкірку, видавлюємо за допомогою щипців або двох вилок зсередини рідина при її наявності і укладаємо заготовки тимчасово в миску. Коли всі томати будуть почищені, заповнюємо ними підготовлену банку, в яку попередньо насипаємо лимонну кислоту. Притискаємо половинки добренько, щоб максимально щільно заповнити банку і не залишити між ними бульбашок повітря. Тепер прикриваємо судини кришками і ставимо в посудину з водою для стерилізації. Після закипання витримуємо заготовки протягом сорока п'яти хвилин, а потім зафарбовуємо, даємо охолонути і відправляємо до інших заготовок для зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки, запечені з фаршем
    Кабачки, запечені з фаршем
    Цікавий спосіб урізноманітнити повсякденне меню - запекти кабачки з нашим докладним рецептами. Підкажемо, як наповнити ці овочі м'ясним фаршем,
    Фаршировані фаршем патисони, запечені в духовці
    Фаршировані фаршем патисони, запечені в духовці
    Не пропустіть шансу приготувати з чудових патисонів чудову закуску. Далі розповімо, як цікаво фарширувати м'ясом ці чудові овочі. Ваші гості
    Баклажани, фаршировані м'ясом, запечені в духовці
    Баклажани, фаршировані м'ясом, запечені в духовці
    Чудове блюдо з баклажанів неодмінно встигніть приготувати в овочевий сезон. Таке частування неодмінно стане фаворитом урочистого меню або прекрасно
    Фаршировані кабачки в духовці
    Фаршировані кабачки в духовці
    З кабачків готують неймовірна кількість різноманітних страв, особливо успішно у всіх виходить фарширувати ці овочі. Далі опишемо незрівнянні рецепти
    В'ялені помідори в духовці на зиму
    В'ялені помідори в духовці на зиму
    Дуже популярна сьогодні закуска - в'ялені помідори, які додають в абсолютно різноманітні страви. Багато господинь вже досить успішно заготовляють її
    Помідори, запечені з сиром
    Помідори, запечені з сиром
    Запечені помідори відмінно підійдуть для перекусу або ситного сніданку. Також вони можуть виступити в якості апетитною закуски на святковому столі.