Запечені помідори
У даній статті ми розглянемо варіації рецептів запечених томатів. Для вас детальні рекомендації того, як запекти томати в духовці з сиром або м'ясом, а також як заготовити їх на зиму.
Інгредієнти:
помідори середнього розміру – 3-4 шт.;
зубки часникові – 2 шт.;
сир твердий – 95 г;
петрушка (зелень) – невеликий пучок;
олія оливкова – 25 мл;
сіль велика кам'яна і перець чорний свіжозмелену – за смаком.
Приготування
Неймовірно пікантними виходять помідори, запечені в духовці з сиром. Для приготування страви вибираємо плоди середнього розміру, миємо їх, витираємо насухо і розрізаємо навпіл. При бажанні можна видалити з томатів шкурки. Витягаємо зсередини половину м'якоті з насінням і заповнюємо порожнечі перетертим на тертці сиром, попередньо змішаним з видавленим через прес часником. Якщо сир малосоленый, то підсолюємо начинку і при бажанні перчимо.
Маємо нафаршировані томати на промасленому деку і даємо їм запектися протягом десяти хвилин при температурі 210 градусів. Тепер посипаємо вироби зверху трохи сиром і залишаємо ще на деякий час, вже у вимкненій духовці.
Після того як сир розплавиться, перекладаємо помідори на блюдо, посипаємо нарубаною зеленню петрушки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
помідори великі – 3 шт.;
фарш м'ясний – 320 г;
зубки часникові – 1-2 шт.;
сир твердий – 35 г;
петрушка (зелень) – за смаком;
олія оливкова – 25 мл;
сіль велика кам'яна і перець чорний свіжозмелену – за смаком.
Приготування
Спочатку готуємо помідори для фарширування. Томати моєму і зрізаємо з них верхівки. Выскабливаем зсередини м'якоть, перевертаємо заготовки зрізом вниз і даємо стекти рідини.
В цей час займемося наповненням. Обсмажуємо окремо протягом п'яти хвилин фарш і цибулю, після чого змішуємо компоненти в одній сковороді, додаємо м'якоть томатів, підсолюємо масу і перчимо і припускаємо ще протягом десяти хвилин.
Після цього додаємо до начинки видавлений часник і нарубану зелень, перетираємо туди ж сир і наповнюємо отриманою масою заготовки з помідор. Розташовуємо їх на деко і залишаємо в розігрітій до 195 градусів духовці хвилин на сорок.
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 1 літр:
помідори свіжі – 2 кг;
кислота лимонна – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Пропонуємо заготовити запечені помідори на зиму. Для цього свіжі помідори миємо й розрізаємо вздовж навпіл. Стискаємо трохи кожну половинку, щоб позбутися по можливості від внутрішньої рідини і насіння. Тепер розкладаємо заготовки зрізом вниз на деко і відправляємо для запікання в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять або до потемніння шкурки. Після цього виймаємо помідори разом з деко з духовки і прикриваємо на деякий час чистим рушником або тканинним відрізу.
Як тільки томати трохи охолонуть і стануть теплими, знімаємо з них шкірку, видавлюємо за допомогою щипців або двох вилок зсередини рідина при її наявності і укладаємо заготовки тимчасово в миску. Коли всі томати будуть почищені, заповнюємо ними підготовлену банку, в яку попередньо насипаємо лимонну кислоту. Притискаємо половинки добренько, щоб максимально щільно заповнити банку і не залишити між ними бульбашок повітря. Тепер прикриваємо судини кришками і ставимо в посудину з водою для стерилізації. Після закипання витримуємо заготовки протягом сорока п'яти хвилин, а потім зафарбовуємо, даємо охолонути і відправляємо до інших заготовок для зберігання.
Фаршировані помідори, запечені з сиром в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Неймовірно пікантними виходять помідори, запечені в духовці з сиром. Для приготування страви вибираємо плоди середнього розміру, миємо їх, витираємо насухо і розрізаємо навпіл. При бажанні можна видалити з томатів шкурки. Витягаємо зсередини половину м'якоті з насінням і заповнюємо порожнечі перетертим на тертці сиром, попередньо змішаним з видавленим через прес часником. Якщо сир малосоленый, то підсолюємо начинку і при бажанні перчимо.
Маємо нафаршировані томати на промасленому деку і даємо їм запектися протягом десяти хвилин при температурі 210 градусів. Тепер посипаємо вироби зверху трохи сиром і залишаємо ще на деякий час, вже у вимкненій духовці.
Після того як сир розплавиться, перекладаємо помідори на блюдо, посипаємо нарубаною зеленню петрушки і подаємо до столу.
Помідори, запечені з фаршем – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо помідори для фарширування. Томати моєму і зрізаємо з них верхівки. Выскабливаем зсередини м'якоть, перевертаємо заготовки зрізом вниз і даємо стекти рідини.
В цей час займемося наповненням. Обсмажуємо окремо протягом п'яти хвилин фарш і цибулю, після чого змішуємо компоненти в одній сковороді, додаємо м'якоть томатів, підсолюємо масу і перчимо і припускаємо ще протягом десяти хвилин.
Після цього додаємо до начинки видавлений часник і нарубану зелень, перетираємо туди ж сир і наповнюємо отриманою масою заготовки з помідор. Розташовуємо їх на деко і залишаємо в розігрітій до 195 градусів духовці хвилин на сорок.
Запечені помідори на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 1 літр:
Приготування
Пропонуємо заготовити запечені помідори на зиму. Для цього свіжі помідори миємо й розрізаємо вздовж навпіл. Стискаємо трохи кожну половинку, щоб позбутися по можливості від внутрішньої рідини і насіння. Тепер розкладаємо заготовки зрізом вниз на деко і відправляємо для запікання в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять або до потемніння шкурки. Після цього виймаємо помідори разом з деко з духовки і прикриваємо на деякий час чистим рушником або тканинним відрізу.
Як тільки томати трохи охолонуть і стануть теплими, знімаємо з них шкірку, видавлюємо за допомогою щипців або двох вилок зсередини рідина при її наявності і укладаємо заготовки тимчасово в миску. Коли всі томати будуть почищені, заповнюємо ними підготовлену банку, в яку попередньо насипаємо лимонну кислоту. Притискаємо половинки добренько, щоб максимально щільно заповнити банку і не залишити між ними бульбашок повітря. Тепер прикриваємо судини кришками і ставимо в посудину з водою для стерилізації. Після закипання витримуємо заготовки протягом сорока п'яти хвилин, а потім зафарбовуємо, даємо охолонути і відправляємо до інших заготовок для зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки, запечені з фаршем
Цікавий спосіб урізноманітнити повсякденне меню - запекти кабачки з нашим докладним рецептами. Підкажемо, як наповнити ці овочі м'ясним фаршем,
Фаршировані фаршем патисони, запечені в духовці
Не пропустіть шансу приготувати з чудових патисонів чудову закуску. Далі розповімо, як цікаво фарширувати м'ясом ці чудові овочі. Ваші гості
Баклажани, фаршировані м'ясом, запечені в духовці
Чудове блюдо з баклажанів неодмінно встигніть приготувати в овочевий сезон. Таке частування неодмінно стане фаворитом урочистого меню або прекрасно
Фаршировані кабачки в духовці
З кабачків готують неймовірна кількість різноманітних страв, особливо успішно у всіх виходить фарширувати ці овочі. Далі опишемо незрівнянні рецепти
В'ялені помідори в духовці на зиму
Дуже популярна сьогодні закуска - в'ялені помідори, які додають в абсолютно різноманітні страви. Багато господинь вже досить успішно заготовляють її
Помідори, запечені з сиром
Запечені помідори відмінно підійдуть для перекусу або ситного сніданку. Також вони можуть виступити в якості апетитною закуски на святковому столі.