Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани, фаршировані м'ясом, запечені в духовці

Баклажани, фаршировані м'ясом, запечені в духовці

14-10-2016, 10:57
580
Баклажани, фаршировані м'ясом, запечені в духовці
Навіть не фанати баклажановых плодів ідею їх фарширування м'ясом з подальшим запіканням в духовці сприймають з ентузіазмом. Приготований таким способом овоч не тільки має божественний смак і аромат, але і неймовірно ефектно виглядає на столі, викликаючи у гостей найприємніші емоції.

Як приготувати баклажани фаршировані м'ясом, запечені в духовці з сиром?


Інгредієнти:

  • баклажани середнього розміру – 4 шт.;

  • м'ясо (свинина, яловичина або курка) – 480 г;

  • помідор великий – 1 шт.;

  • цибулина ріпчаста – 75 г;

  • сир твердий пікантний – 205 г;

  • зубки часнику – 2 шт.;

  • зелень (свіжий кріп і петрушка) – по 2 гілочки;

  • олія соняшникова або оливкова без аромату – 30 мл;

  • сметана або класичний майонез – 160 г;

  • кухонна йодована сіль і перець мелений чорний – за смаком.


  • Приготування
    Баклажани для фарширування необхідно вибрати середнього розміру і правильної форми. Спочатку споліскуємо плоди, розрізаємо навпіл і вирізаємо внутрішню м'якоть, залишивши приблизно по сантиметру від стінок. Підсолюємо вирізану серцевину і отримані баклажановые заготовки і залишаємо хвилин на п'ятнадцять. Після цього занурюємо овоч хвилин на п'ять в окріп, після чого обсушуємо, промазуємо маслом і розташовуємо на деку. Через п'ятнадцять хвилин запікання в прогрітій до 220 градусів духовці витягаємо «човники» і даємо їм охолонути.
    Поки запікаються і остигають баклажани, готуємо компоненти для фарширування. М'ясо промиваємо, розрізаємо на невеликі шматочки, після чого подрібнюємо їх у блендері або за допомогою м'ясорубки. Шаткуємо кубиками баклажанову выскобленную м'якоть, тим же манером подрібнюємо очищену цибулину і позбавлений попередньо від шкірки помідор.
    На сковороді з рослинним маслом без запаху пасеруємо цибулька, після чого викладаємо його в миску, а в луково масло кладемо баклажанову м'якоть. Даємо овочевим кубиках підрум'янитися, після чого відправляємо до спассерованному луку, а в сковороду додаємо ще маслечка і завантажуємо перемелене м'ясо. Смажимо вміст посудини, розбиваючи грудочки, до підрум'янення, не забуваючи посолити і поперчити в процесі приготування.
    До румяному м'яса викладаємо обсмажені баклажановые кубики, цибулю і подрібнені свіжі томати, додаємо нашатковану свіжу зелень і часникові зубці, перетерши їх на тертці або видавивши через прес. Доводимо начинку до смаку сіллю і при бажанні перчиком, додаємо сметану або майонез і перемішуємо.
    Наповнюємо отриманою масою баклажановые запечені половинки, притрушиваем їх зверху перетертим на тертці сиром і відправляємо для остаточного приготування і запікання хвилин на тридцять в розігріту до 185 градусів духовку.

    Баклажани, фаршировані м'ясом азербайджанською


    Інгредієнти:

  • баклажани середнього розміру – 4 шт.;

  • свіжі помідори – 780 г;

  • баранина або яловичина – 260 г;

  • базилік (свіжа зелень) – 1 середнього розміру пучок;

  • ріпчасті цибулини – 135 г;

  • топлене масло – 25 г;

  • велика йодована сіль і перець чорний мелений – за смаком.


  • Приготування
    В даному випадку баклажани для фарширування азербайджанською ми підготуємо дещо іншим чином. Зрізаємо у промитих плодів плодоніжки і «носики», розрізаємо їх частина залишилася впоперек навпіл і з одного боку выскабливаем частину м'якоті, оформляючи свого роду баклажановые «стаканчики». Опускаємо тепер їх на пару хвилин у киплячу, трохи підсолену воду, після чого витягуємо на тарілку і даємо трохи охолонути.
    Для начинки азербайджанською необхідно взяти баранину або в крайньому випадку яловичину і перекрутити її разом з очищеними і розрізаними на кілька часточок цибулинами на м'ясорубці або подрібнити у блендері. Тепер викладаємо отриманий фарш в розпечену з додаванням топленого масла сковороду і смажимо при частому помішуванні до пухкої і розсипчастою м'ясної крихти. Не забуваємо м'ясо в процесі смаження, посолити і поперчити. Змішуємо начинку з нарубаним дрібненько базиліком і наповнюємо нею підготовлені бланшовані баклажановые «стаканчики».
    Укладаємо їх у форму для запікання або відповідний для духовки сотейник. Туди ж відправляємо очищені від шкірки і перетерті або пробиті в блендері свіжі томати. При бажанні можна додати в соус спеції на свій вибір і смак. Підсолюємо страву, перчимо, прикриваємо кришкою і ставимо в духовку тужити при температурі 190 градусів хвилин на сорок-шістдесят.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки, запечені з фаршем
    Кабачки, запечені з фаршем
    Цікавий спосіб урізноманітнити повсякденне меню - запекти кабачки з нашим докладним рецептами. Підкажемо, як наповнити ці овочі м'ясним фаршем,
    Запечені помідори
    Запечені помідори
    Прекрасний спосіб здивувати гостей оригінальним стравою детально описано далі. Розповімо, як зробити чудову закуску з помідорів, фаршированих смачним
    Фаршировані кабачки в духовці
    Фаршировані кабачки в духовці
    З кабачків готують неймовірна кількість різноманітних страв, особливо успішно у всіх виходить фарширувати ці овочі. Далі опишемо незрівнянні рецепти
    Фаршировані печериці з сиром в духовці
    Фаршировані печериці з сиром в духовці
    Чудова і неймовірно оригінальна закуска - фаршировані капелюшки печериць - чудово доповнить святковіше меню. Далі опишемо кілька рецептів
    Баклажани з сиром і часником
    Баклажани з сиром і часником
    Баклажани - чудовий овоч, з якого можна приготувати чудове основне блюдо або чудову закуску - гарячу або холодну. У будь-якому випадку страву
    Фаршировані баклажани в духовці
    Фаршировані баклажани в духовці
    Фаршировані баклажани – це дуже популярна страва у багатьох сім'ях. Пропонуємо приготувати сьогодні чудовий рецепт баклажанів запечених в духовці.