» » Кабачки, запечені з фаршем

Кабачки, запечені з фаршем

Кабачки, запечені з фаршем
Пропонуємо рецепти приготування ефектною закуски з кабачків, яка припаде до місця і на урочистому столі і до сімейного вечері.

Кабачки «човники», фаршировані фаршем і помідорами і запечені в духовці з сиром – рецепт


Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 3 шт.;

  • фарш м'ясний – 485 г;

  • помідори свіжі – 185 г;

  • петрушка (зелень) – за смаком;

  • цибулина ріпчаста – 95 г;

  • зубки часникові – 2 шт.;

  • соняшникова або оливкова без аромату олія – 60 мл;

  • сир твердий пікантний – 70 г;

  • суміш ароматних трав – щіпка;

  • сіль кухонна йодована і мелений перець – за смаком.


  • Приготування
    Неймовірно апетитними і шалено смачними виходять кабачкові «човники», запечені з фаршем. Для приготування такої страви вибираємо молоденькі кабачкові плоди, миємо їх, витираємо насухо і розрізаємо вздовж на дві рівні частини. Тепер необхідно вискоблити за допомогою ложки серединку і половину отриманої м'якоті нарізати дрібно.
    Половинки кабачків промазуємо з усіх боків маслом і даємо їм запектися протягом десяти хвилин в прогрітій до 190 градусів духовці. Не гаючи часу, поки запікається овоч, беремося за начинку для фарширування.
    Спочатку пасеруємо на олії соняшниковій або оливковій без запаху нашатковану як можна дрібніше цибулька протягом двох хвилин, після чого додаємо подрібнений часник, а ще через пару хвилин додаємо порізану раніше кабачкову м'якоть. Припускаємо вміст сковороди до м'якості всіх компонентів, не забуваючи посолити їх в процесі і поперчити.
    На іншій сковороді обсмажуємо до готовності м'ясний фарш, після чого змішуємо його з овочевою піджаркою, додаємо сухі трави ароматні, петрушку і дрібно нарізані помідори без соку і насіння. Доводимо до смаку начинку сіллю і перчиком і наповнюємо отриманою масою запечені до напівготовності кабачкові половинки.
    Залишилося тільки притрусити розташовані на деку заготовки перетертим сиром і запекти хвилин двадцять при температурі 190 градусів.

    Кабачки, фаршировані м'ясним фаршем і рисом, запечені в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кабачки молоді середнього розміру або великі – 2 шт.;

  • фарш м'ясний – 220 г;

  • відварену до готовності рис – 60 г;

  • помідори свіжі – 180 г;

  • петрушка (зелень) – за смаком;

  • ріпчаста цибуля – 60 г;

  • зубці часникові – 2 шт.;

  • сметана – 65 г;

  • соняшникова або оливкова без аромату масло – 40 мл;

  • сир твердий пікантний – 120 г;

  • приправи – за смаком;

  • сіль кухонна йодована і мелений перець – за смаком.


  • Приготування
    В даному випадку на відміну від попереднього рецепта в духовці, фаршировані запечені кабачки ми будемо оформляти кільцями і готувати їх в мультиварці. Для реалізації ідеї середнього розміру плоди ретельно споліскують, витираємо насухо і розрізаємо впоперек на три рівних частини. Тепер з кожного відрізу оформляємо «бочонок». Для цього ложкою выскабливаем з одного боку м'якоть, не доходячи до низу приблизно на один сантиметр і зберігаючи цілісність «дна».
    Щоб зробити начинку, готуємо необхідну кількість м'ясного фаршу, а також відварюємо до повної готовності рис. З'єднуємо м'ясну і рисову основу начинки воєдино, додаємо м'якоть кабачкову, дрібно нарубану, нашатковану зелень петрушки і пасеровану на олії соняшниковій без аромату ріпчасту цибулю і часник. Доводимо до смаку отриману масу сіллю, перцем і приправами і наповнюємо нею кабачкові «барила».
    Укладаємо заготовки трохи промаслений мультикастрюлю, а зверху розподіляємо нарізані і змішані з перетертим твердим пікантним сиром і сметаною помідори. Готується таке страву в режимі «Випічка» хвилин сорок.
    Додав: admin | 14-10-2016, 10:59
    Переглядів: 100