З невеликих химерних плодів цікавої форми під назвою патисони можна зробити ефектну закуску, нафаршировав їх фаршем і приготувавши в духовці. Про те, як правильно реалізувати цю ідею, ми розповімо нижче в наших рецептах.
Як приготувати фаршировані патисони, запечені в духовці – рецепт з фаршем
Інгредієнти: молоді патисони – 5 шт.; фарш курячий – 860 р; помідори в'ялені – 15 шт.; мигдаль – жменя; ріпчасті цибулини – 140 г; зубки часникові – 2-3 шт.; сметана – 195 г; олія оливкова або соняшникова без аромату – 60 мл; сир пармезан – 35 г; моцарелла – 55 г; суміш ароматних італійських трав – за смаком; йодована сіль крупна і мелений перець – за смаком. Приготування Приголомшливо смачними виходять запечені в духовці патисони, фаршировані куркою (фаршем), з додаванням в'ялених томатів, сиру і мигдалю. Таке блюдо ідеально підійде до святкового столу. Причому зробити заготовки можна заздалегідь, а запекти їх в духовці вже по приходу гостей.
Для реалізації ідеї патисони споліскуємо, витираємо насухо і зрізаємо зверху «кришечку». Виймаємо ложкою насіння і трохи м'якоті. Останню нарізаємо дрібно, змішати з курячим фаршем і очищеною, дрібненько нарубаним цибулею і обсмажуємо на оливковій або соняшниковій без аромату олії, посоливши в процесі, поперчив, а наприкінці смаження приправивши сумішшю ароматних італійських трав. До готової начинки додаємо нарізані в'ялені томати, дрібно нарубані попередньо очищені часникові зубчики, подрібнений мигдаль, перетертий на тертці сир, сметану і ретельно перемішуємо.
Наповнюємо заготовки з патисонів отриманою масою, маємо вироби на деко, змастивши їх попередньо з усіх боків рослинним без аромату маслом і відправляємо на годину в розігріту духовку для запікання. Температура під час всього процесу приготування повинна бути на рівні 180 градусів.
Фаршировані патисони, запечені в духовці з фаршем і грибами – рецепт
Інгредієнти: молоді патисони – 5 шт.; фарш змішаний (свинина і яловичина) – 700-800 г; гриби лісові або шампіньйони – 240 г; ріпчасті цибулини – 140 г; чебрець – 2-3 гілочки; сметана – 160 г; олія соняшникова без запаху або оливкова – 30 мл; сир твердих сортів – 160 г; масло вершкове – 35 г; йодована сіль крупна і мелений перець – за смаком. Приготування Не менш смачними виходять патисони, фаршировані фаршем і грибами. Шанувальникам останніх рекомендуємо обов'язково реалізувати даний рецепт і насолодитися приголомшливим смаком закуски.
Також як і в попередньому випадку, промиваємо плоди під проточною водою, обсушуємо, зрізаємо «кришечку», а також видаляємо насіння і частину м'якоті, щоб залишилися стінки товщиною близько одного сантиметра.
Промасливаем заготовки з усіх боків і зсередини, перевертаємо на деко зрізом, який встановлюємо хвилин на десять в прогріту до 185 градусів духовку. В цей час беремося за начинку. Подрібнюємо і обсмажуємо протягом декількох хвилин на рослинній олії очищені цибулини, після чого отримуємо масу в тарілку, а в олію, викладаємо заздалегідь підготовлені промиті і нарізані грибочки. Смажимо вміст сковороди до випаровування всієї рідини і легкого підрум'янення, додавши при цьому шматочок вершкового масла. Коли гриби будуть готові, викладаємо їх до цибулі, а в сковороду відправляємо частина патиссоновой м'якоті, нарізаною дрібно. Обсмажуємо до м'якості і її, після чого змішуємо з цибулею, грибами і фаршем, а також приправляємо сіллю, перцем і чебрецем. Додаємо в начинку сметану, перемішуємо і наповнюємо отриманою масою підготовлені заготовки патисонів. Поливаємо зверху вироби трохи підсоленою сметаною і відправляємо запікатися при температурі 185 градусів хвилин на двадцять п'ять. Тепер притрушиваем вироби сиром перетертим і даємо запектися ще десять хвилин.