Хороша турботлива дружина намагається догодити коханому чоловікові, приготувавши йому смачну вечерю. Але не завжди вистачає уяви і відповідних рецептів, щоб трапеза дійсно вдалася. Пропонуємо кілька ідей, реалізувавши які, ви зможете виконати завдання на «відмінно».
Що приготувати чоловікові на вечерю в духовці з курячої грудки?
Інгредієнти: грудка куряча (філе) – 640 г; вино біле сухе – 40 мл; зубки великі часникові – 2 шт.; олія оливкова та соус соєвий – по 40 мл; перетертий імбирний корінь – столова ложка; сіль кам'яна велика і мелений перець – за смаком; італійські трави, каррі, і куркума коріандр мелений – по щіпці. Приготування Курячу грудку, безумовно, краще заздалегідь замаринувати. Наприклад, можна зробити це з ранку, щоб увечері, прийшовши з роботи, швиденько завершити приготування вечері. Але якщо такої можливості немає, то можна готувати страву і відразу, його смак від цього постраждає незначно.
Отже, грудку промиваємо, обсушуємо, натираємо сумішшю вина, оливкової олії, соєвого соусу, перетертого часнику та імбиру з сіллю, перцем і прянощами зі списку інгредієнтів. По можливості промаринованное м'ясо викладаємо разом з маринадом на складений удвічі відріз фольги, запечатуємо його, щоб зберегти соки, і відправляємо на тридцять хвилин в прогріту до 220 градусів духовку.
Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо з овочами або будь-яким гарніром. Залишився маринад можна уварити до загустіння і подати до м'яса.
Що приготувати чоловікові на вечерю з патисонів і овочів?
Інгредієнти: патисони – 4 шт.; солодкий болгарський перець – 220 г; цибулина – 70 г; помідори – 180 г; стручкова квасоля – 45 г; селера (листя) – за смаком; часниковий зубець – 1 шт.; сметана або майонез – 45 г; сіль кам'яна велика і мелений перець; трави прованські; сир твердий; олія соняшникова без аромату – 35 мл Приготування Якщо в холодильнику тільки овочі і серед них патисони, то проблему приготування вечері можна вирішити просто, але оригінально. Нафаршируємо чудернацькі плоди обсмаженими овочами і запечемо їх в духовці, приправивши за бажанням сиром.
Для реалізації ідеї з вимитих патисонів зрізаємо «кришечку» і выскабливаем м'якоть за допомогою ложки, залишаючи стінки по сантиметру. Шаткуємо выскобленную м'якоть, очищені цибулини і болгарські перці кубиками і підрум'янюємо в сковороді на соняшниковій олії до м'якості. Додаємо в процесі смаження також нарізану стручкову квасолю і томати. Патиссоновые «формочки» бланшируем протягом п'яти хвилин у киплячій воді або ж запікаємо протягом десяти хвилин в прогрітій духовці, промазавши заготовки попередньо маслом.
Готову піджарку приправляємо до смаку сіллю, перцем і прованськими травами, вмішуємо подрібнений часник, зелень селери і сметану і заповнюємо отриманою начинкою порожнечі в патисонах, при бажанні приправивши начинку зверху перетертим сиром. Маємо заготовки в ємності для запікання, додаємо воду, бульйон або суміш соку томатного з вершками, підсолену за смаком і відправляємо для томління в прогріту до 195 градусів духовку хвилин на тридцять.
Що приготувати на вечерю з грибів і картоплі?
Інгредієнти: картопля – 13 кг; гриби – 480 м; цибуля – 145 г; борошно – 165 г; яйце куряче добірне – 1 шт.; сіль кам'яна велика і мелений перець – за смаком; сухарі для панірування або борошно – за смаком; олія соняшникова без аромату – 85 мл; сметана або сметанний соус для подачі. Приготування Для приготування страви очищаємо і відварюємо в трохи підсоленій воді картоплю, всю рідину зливаємо без залишку, а картоплини розтираємо толкушкой і даємо повністю охолонути. Додаємо тепер яйце відбірне і борошно і ретельно вимішуємо.
Гриби вимиті і нарізані обсмажуємо з нарізаними цибулинами до готовності, приправивши в процесі сіллю і свежеперемолотым чорним перчиком.
Тепер формуємо з картопляної маси коржі, наповнюємо їх грибною начинкою та оформляємо як пиріжки. Паніруємо заготовки в борошні або сухарях і обсмажуємо до рум'яної скоринки з двох сторін.
Подаємо зрази з грибами зі сметаною або сметанним соусом.