» » Вечеря на швидку руку

Вечеря на швидку руку

Дуже часто, особливо працюючим господиням зовсім не вистачає часу для приготування пристойного страви на вечерю. Але існує маса ідей, які дозволять організувати для себе і своєї родини пристойну вечірню трапезу за лічені хвилини. Кілька таких ми викладемо нижче в наших рецептах.

Простий вечерю на швидку руку з макаронів

Вечеря на швидку руку

Інгредієнти:

  • макарони – 420 г;

  • морква – 40 г;

  • масло рослинне або вершкове – 35 г;

  • ріпчаста цибулина – 85 м;

  • зубці часникові – 1-2 шт.;

  • бекон, тушонка, рибні консерви (за бажанням і на вибір);

  • сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців;

  • зелень (за бажанням).


  • Приготування
    Витративши мінімум часу, з макаронів можна приготувати гарну вечерю, доповнивши їх самими простими продуктами.
    Для цього одночасно ставимо воду для варіння макаронів і очищаємо і нарізаємо дрібненькими кубиками цибулину і часникові зубці. Моркву миємо, перетираємо на маленькій тертці. Тепер наливаємо в сковороду трохи рослинного або кладемо шматочок вершкового масла і відправляємо до нього спочатку цибулька. Через три хвилини смаження додаємо моркву і пасеруємо овочі до м'якості. В кінці додаємо часник, перемішуємо піджарку і прогріваємо ще хвилину.
    За цей час і макарони будуть майже готові. Зливаємо їх на сито, даємо стекти, перекладаємо в сковороду і перемішуємо. Можна подати макарони і в такому вигляді, доповнивши зеленню і овочами. При бажанні і за можливості можна додати до макаронів трохи тушонки або консервів, розім'явши їх виделкою. Неймовірно смачним вдасться також страву, якщо додати до нього трохи обсмажені на сковороді смужок бекону, як свіжого, так і копченого.

    Вечерю на швидку руку з курячого філе

    Вечеря на швидку руку

    Інгредієнти:

  • грудка куряча середнього розміру (філе) – 2 шт.;

  • зубці часникові – 2 шт.;

  • масло селянське вершкове – 65 г;

  • нарубана зелень – 2 ст. ложки;

  • приправа для птиці або будь-мікс ароматних трав на свій вибір – 2 щіпки;

  • сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    Якщо в холодильнику у вас знайдеться парочка курячих грудок, а на кухні в арсеналі є мікрохвильова піч, приготувати швидкий і дуже смачний вечерю не складе ніякої праці.
    Необхідно тільки розрізати кожну грудку уздовж, трохи не дорізуючи до кінця, приправити його сіллю, перцем, а також приправами або ароматними травами на свій смак. Залишаємо на кілька хвилин м'ясо настоятися, а тим часом підготуємо начинку. Для цього нарізаємо дрібненько свіжу зелень, очищаємо і видавлюємо через прес часник, змішуємо компоненти з м'яким маслом і трохи підсолюємо за смаком. Тепер вкладаємо начинку в розріз грудки, поміщаємо в посудину, підходить для використання в НВЧ пристрої і відправляємо для приготування в піч хвилин на шість-сім при потужності 800 Вт. Після сигналу ще п'ять хвилин даємо страві постояти в мікрохвильовці, після чого ріжемо грудку і перевіряємо готовність. Якщо м'ясо стало білим, значить страва готова. Можна розрізати його на порції і подавати з будь-яким гарніром або овочами.

    Вечерю на швидку руку з м'ясом і картоплею

    Вечеря на швидку руку

    Інгредієнти:

  • м'ясо будь-яке (в ідеалі перекручене) – 290 г;

  • картопля – 700 г;

  • олія оливкова без аромату або соняшникову – 75 мл;

  • нарубана зелень;

  • базилік сушений;

  • сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців.


  • Приготування
    Якщо у вас є фарш або шматочок м'яса, а також є кілька картоплин, пропонуємо посмажити швидкі котлети з картоплею. Із зазначеної кількості компонентів виходить дві порції страви знадобиться для цього одна велика і широка сковорода.
    Готовий фарш відразу ж приправляємо сіллю, перцем і базиліком і перемішуємо. Якщо у вас м'ясо цілим шматком, то розрізаємо його на порції і перемелюємо в блендері або на м'ясорубці. Формуємо котлети і ставимо прогріватися сковороду з рослинним маслом без аромату. В цей час очищаємо швиденько картоплини і нарізаємо їх брусочками або четвертькружками.
    М'ясні котлети викладаємо в прогріту сковороду і даємо їм підрум'янитися з одного боку на сильному вогні. Потім викладаємо в сковороду і смажимо картоплю до підрум'янення котлет з іншого боку під кришкою. Після цього перевертаємо картоплю з котлетами лопаткою. Котлети мимоволі піднімуться при цьому над картоплею і продовжать приготування вже на пару, а картопелька зможе підрум'янитися як слід.
    Додав: admin | 18-11-2016, 22:48
    Переглядів: 131