Вечеря на швидку руку
Дуже часто, особливо працюючим господиням зовсім не вистачає часу для приготування пристойного страви на вечерю. Але існує маса ідей, які дозволять організувати для себе і своєї родини пристойну вечірню трапезу за лічені хвилини. Кілька таких ми викладемо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
макарони – 420 г;
морква – 40 г;
масло рослинне або вершкове – 35 г;
ріпчаста цибулина – 85 м;
зубці часникові – 1-2 шт.;
бекон, тушонка, рибні консерви (за бажанням і на вибір);
сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців;
зелень (за бажанням).
Приготування
Витративши мінімум часу, з макаронів можна приготувати гарну вечерю, доповнивши їх самими простими продуктами.
Для цього одночасно ставимо воду для варіння макаронів і очищаємо і нарізаємо дрібненькими кубиками цибулину і часникові зубці. Моркву миємо, перетираємо на маленькій тертці. Тепер наливаємо в сковороду трохи рослинного або кладемо шматочок вершкового масла і відправляємо до нього спочатку цибулька. Через три хвилини смаження додаємо моркву і пасеруємо овочі до м'якості. В кінці додаємо часник, перемішуємо піджарку і прогріваємо ще хвилину.
За цей час і макарони будуть майже готові. Зливаємо їх на сито, даємо стекти, перекладаємо в сковороду і перемішуємо. Можна подати макарони і в такому вигляді, доповнивши зеленню і овочами. При бажанні і за можливості можна додати до макаронів трохи тушонки або консервів, розім'явши їх виделкою. Неймовірно смачним вдасться також страву, якщо додати до нього трохи обсмажені на сковороді смужок бекону, як свіжого, так і копченого.
Інгредієнти:
грудка куряча середнього розміру (філе) – 2 шт.;
зубці часникові – 2 шт.;
масло селянське вершкове – 65 г;
нарубана зелень – 2 ст. ложки;
приправа для птиці або будь-мікс ароматних трав на свій вибір – 2 щіпки;
сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців – за смаком.
Приготування
Якщо в холодильнику у вас знайдеться парочка курячих грудок, а на кухні в арсеналі є мікрохвильова піч, приготувати швидкий і дуже смачний вечерю не складе ніякої праці.
Необхідно тільки розрізати кожну грудку уздовж, трохи не дорізуючи до кінця, приправити його сіллю, перцем, а також приправами або ароматними травами на свій смак. Залишаємо на кілька хвилин м'ясо настоятися, а тим часом підготуємо начинку. Для цього нарізаємо дрібненько свіжу зелень, очищаємо і видавлюємо через прес часник, змішуємо компоненти з м'яким маслом і трохи підсолюємо за смаком. Тепер вкладаємо начинку в розріз грудки, поміщаємо в посудину, підходить для використання в НВЧ пристрої і відправляємо для приготування в піч хвилин на шість-сім при потужності 800 Вт. Після сигналу ще п'ять хвилин даємо страві постояти в мікрохвильовці, після чого ріжемо грудку і перевіряємо готовність. Якщо м'ясо стало білим, значить страва готова. Можна розрізати його на порції і подавати з будь-яким гарніром або овочами.
Інгредієнти:
м'ясо будь-яке (в ідеалі перекручене) – 290 г;
картопля – 700 г;
олія оливкова без аромату або соняшникову – 75 мл;
нарубана зелень;
базилік сушений;
сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців.
Приготування
Якщо у вас є фарш або шматочок м'яса, а також є кілька картоплин, пропонуємо посмажити швидкі котлети з картоплею. Із зазначеної кількості компонентів виходить дві порції страви знадобиться для цього одна велика і широка сковорода.
Готовий фарш відразу ж приправляємо сіллю, перцем і базиліком і перемішуємо. Якщо у вас м'ясо цілим шматком, то розрізаємо його на порції і перемелюємо в блендері або на м'ясорубці. Формуємо котлети і ставимо прогріватися сковороду з рослинним маслом без аромату. В цей час очищаємо швиденько картоплини і нарізаємо їх брусочками або четвертькружками.
М'ясні котлети викладаємо в прогріту сковороду і даємо їм підрум'янитися з одного боку на сильному вогні. Потім викладаємо в сковороду і смажимо картоплю до підрум'янення котлет з іншого боку під кришкою. Після цього перевертаємо картоплю з котлетами лопаткою. Котлети мимоволі піднімуться при цьому над картоплею і продовжать приготування вже на пару, а картопелька зможе підрум'янитися як слід.
Простий вечерю на швидку руку з макаронів
Інгредієнти:
Приготування
Витративши мінімум часу, з макаронів можна приготувати гарну вечерю, доповнивши їх самими простими продуктами.
Для цього одночасно ставимо воду для варіння макаронів і очищаємо і нарізаємо дрібненькими кубиками цибулину і часникові зубці. Моркву миємо, перетираємо на маленькій тертці. Тепер наливаємо в сковороду трохи рослинного або кладемо шматочок вершкового масла і відправляємо до нього спочатку цибулька. Через три хвилини смаження додаємо моркву і пасеруємо овочі до м'якості. В кінці додаємо часник, перемішуємо піджарку і прогріваємо ще хвилину.
За цей час і макарони будуть майже готові. Зливаємо їх на сито, даємо стекти, перекладаємо в сковороду і перемішуємо. Можна подати макарони і в такому вигляді, доповнивши зеленню і овочами. При бажанні і за можливості можна додати до макаронів трохи тушонки або консервів, розім'явши їх виделкою. Неймовірно смачним вдасться також страву, якщо додати до нього трохи обсмажені на сковороді смужок бекону, як свіжого, так і копченого.
Вечерю на швидку руку з курячого філе
Інгредієнти:
Приготування
Якщо в холодильнику у вас знайдеться парочка курячих грудок, а на кухні в арсеналі є мікрохвильова піч, приготувати швидкий і дуже смачний вечерю не складе ніякої праці.
Необхідно тільки розрізати кожну грудку уздовж, трохи не дорізуючи до кінця, приправити його сіллю, перцем, а також приправами або ароматними травами на свій смак. Залишаємо на кілька хвилин м'ясо настоятися, а тим часом підготуємо начинку. Для цього нарізаємо дрібненько свіжу зелень, очищаємо і видавлюємо через прес часник, змішуємо компоненти з м'яким маслом і трохи підсолюємо за смаком. Тепер вкладаємо начинку в розріз грудки, поміщаємо в посудину, підходить для використання в НВЧ пристрої і відправляємо для приготування в піч хвилин на шість-сім при потужності 800 Вт. Після сигналу ще п'ять хвилин даємо страві постояти в мікрохвильовці, після чого ріжемо грудку і перевіряємо готовність. Якщо м'ясо стало білим, значить страва готова. Можна розрізати його на порції і подавати з будь-яким гарніром або овочами.
Вечерю на швидку руку з м'ясом і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вас є фарш або шматочок м'яса, а також є кілька картоплин, пропонуємо посмажити швидкі котлети з картоплею. Із зазначеної кількості компонентів виходить дві порції страви знадобиться для цього одна велика і широка сковорода.
Готовий фарш відразу ж приправляємо сіллю, перцем і базиліком і перемішуємо. Якщо у вас м'ясо цілим шматком, то розрізаємо його на порції і перемелюємо в блендері або на м'ясорубці. Формуємо котлети і ставимо прогріватися сковороду з рослинним маслом без аромату. В цей час очищаємо швиденько картоплини і нарізаємо їх брусочками або четвертькружками.
М'ясні котлети викладаємо в прогріту сковороду і даємо їм підрум'янитися з одного боку на сильному вогні. Потім викладаємо в сковороду і смажимо картоплю до підрум'янення котлет з іншого боку під кришкою. Після цього перевертаємо картоплю з котлетами лопаткою. Котлети мимоволі піднімуться при цьому над картоплею і продовжать приготування вже на пару, а картопелька зможе підрум'янитися як слід.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати на вечерю в мультиварці?
Маючи в розпорядженні небагато часу і помічницю мультиварку, ви можете створити чудовий вечеря з доступних інгредієнтів і будете впевнені, що
Швидкий вечерю на швидку руку – рецепти
В кінці дня подекуди зовсім не хочеться думати про їжу, а сімейство нагодувати треба! Тому, рецепти описані далі, неймовірно просто відтворити.
Вечеря за 30 хвилин
Якщо у вас для приготування вечері залишилося всього півгодини - не сумнівайтеся, що встигнете все зробити! Далі представлені варіанти цікавих страв,
Що приготувати на вечерю з курки?
Курятина - ідеальне рішення для вечері. З м'яса можна готовити безліч різноманітних і легких страв, які наситять і не доставлять незручності і
Смачний і швидкий вечерю на швидку руку
Приготувати швидко і дійсно смачно хороший вечеря - цілком посильне завдання для кожного домашнього кулінара. Скористайтеся наведеними далі цікавими
Вечеря швидко і смачно
Скористайтеся цікавими ідеями приготування оригінального блюда, відповідного саме для вечері. Далі ви дізнаєтеся, як створити незвичайне частування з