» » Що приготувати на вечерю з курки?

Що приготувати на вечерю з курки?

Не знаєте, що можна приготувати на вечерю з грудки курки? Тоді рекомендуємо ознайомитися з запропонованими рецептами і реалізувати їх у себе на кухні, приготувавши оригінальне і корисне, апетитне і божественно ароматна страва.
Куряча грудка в поєднанні з овочами, просочуючись їх соками, дивно виходить соковитою, втрачаючи свою звичну сухість, з-за якої багато уникають використання цієї частини птиці в своїй кулінарній практиці.

Смачна вечеря з філе курки і овочів – рецепт

Що приготувати на вечерю з курки?

Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) – 415 г;

  • морква – 80 г;

  • ріпчасті цибулини – 140 г;

  • картопля – 240 г;

  • баклажан – 280 м;

  • помідори свіжі – 220 г;

  • болгарський солодкий червоний перець – 220 г;

  • яйце відбірне куряче – 1 шт.;

  • масло рослинне або вершкове – 25 г;

  • соус соєвий – 20 мл;

  • сир пікантний твердий 70 г;

  • приправа для птиці або будь-які інші на вибір;

  • сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців;

  • зелень (петрушка, кріп).


  • Приготування
    Куряче м'ясо (філе грудки) необхідно замаринувати на деякий час, посоливши, поперчив, додавши бажані приправи і половину порції нарізаного кільцями цибулі ріпчастої.
    Поки птах маринується, готуємо овочі. Нарізаємо кружальцями вимиті баклажани, підсолюємо і залишаємо їх хвилин на десять, після чого споліскують прохолодною водою й обсушуємо. Картоплини, морква і помідори очищаємо і шаткуємо гуртками, а перець болгарський тонкими часточками.
    Оформляючи блюдо, викладаємо на дно промасленим форми для запікання куряче філе, після чого розподіляємо цибулю з маринаду і залишилися кільця овоча. Далі черга моркви і солодкого перцю, а потім баклажановых і картопляних гуртків.
    Змішуємо соєвий соус і в мисці яйце, ретельно збиваємо, додаємо нарізану свіжу зелень петрушки і кропу і заливаємо отриманою сумішшю компонентів у формі. Завершуючи композицію, зверху розкладаємо гуртки томатів. Маємо страву в прогрітій до 185 градусів духовці хвилин на сорок, після чого притрушиваем перетертим сиром і даємо ще хвилин десять підрум'янитися при максимальній температурі.

    Чахохбілі з курки – швидкий рецепт на вечерю

    Що приготувати на вечерю з курки?

    Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) – 13 кг;

  • ріпчасті цибулини – 240 г;

  • помідори свіжі – 890 м;

  • болгарський солодкий червоний перець – 320 г;

  • гострий червоний перець – 1 стручок;

  • часникові зубці – 7 шт.;

  • олія соняшникова або оливкова – 65 мл;

  • вино сухе червоне – 120 мл;

  • хмелі-сунелі – 20 р;

  • сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців – за смаком;

  • зелень (петрушка, кріп) – за смаком.


  • Приготування
    Курячу грудку споліскуємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматками. Тепер необхідно м'ясо обсмажити в розпеченому олії соняшниковій без запаху, підрум'янивши скибки з усіх боків. Переклавши рум'яну птицю в сотейник або казан, додаємо ще трохи олії. Даємо йому прогрітися і викладаємо в нього очищений і нарізаний кільцями або півкільцями ріпчасту цибулю. Пасеруємо овоч протягом декількох хвилин, а тим часом моєму і перетираємо на тертці або пробиваємо блендером свіжі томати.
    До курячого м'яса викладаємо помідорну м'якоть і цибулю, додаємо також позбавлені від плодоніжок і нарізані тоненькими скибочками або соломкою солодкі болгарські перці і кільцями стручок гострого перцю. Вливаємо також в сотейник вино червоне сухе, підсолюємо вміст за смаком, додаємо дрібненько нашатковану часник і зелень, прикриваємо посудину кришкою і ставимо на конфорки плити на помірний вогонь.
    Тушкуємо чахохбілі після закипання протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого можемо подавати страву, доповнивши будь-яким гарніром на свій смак і вибір.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:56
    Переглядів: 59