Не знаєте, що можна приготувати на вечерю з грудки курки? Тоді рекомендуємо ознайомитися з запропонованими рецептами і реалізувати їх у себе на кухні, приготувавши оригінальне і корисне, апетитне і божественно ароматна страва.
Куряча грудка в поєднанні з овочами, просочуючись їх соками, дивно виходить соковитою, втрачаючи свою звичну сухість, з-за якої багато уникають використання цієї частини птиці в своїй кулінарній практиці.
Смачна вечеря з філе курки і овочів – рецепт
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 415 г; морква – 80 г; ріпчасті цибулини – 140 г; картопля – 240 г; баклажан – 280 м; помідори свіжі – 220 г; болгарський солодкий червоний перець – 220 г; яйце відбірне куряче – 1 шт.; масло рослинне або вершкове – 25 г; соус соєвий – 20 мл; сир пікантний твердий 70 г; приправа для птиці або будь-які інші на вибір; сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців; зелень (петрушка, кріп). Приготування Куряче м'ясо (філе грудки) необхідно замаринувати на деякий час, посоливши, поперчив, додавши бажані приправи і половину порції нарізаного кільцями цибулі ріпчастої.
Поки птах маринується, готуємо овочі. Нарізаємо кружальцями вимиті баклажани, підсолюємо і залишаємо їх хвилин на десять, після чого споліскують прохолодною водою й обсушуємо. Картоплини, морква і помідори очищаємо і шаткуємо гуртками, а перець болгарський тонкими часточками.
Оформляючи блюдо, викладаємо на дно промасленим форми для запікання куряче філе, після чого розподіляємо цибулю з маринаду і залишилися кільця овоча. Далі черга моркви і солодкого перцю, а потім баклажановых і картопляних гуртків.
Змішуємо соєвий соус і в мисці яйце, ретельно збиваємо, додаємо нарізану свіжу зелень петрушки і кропу і заливаємо отриманою сумішшю компонентів у формі. Завершуючи композицію, зверху розкладаємо гуртки томатів. Маємо страву в прогрітій до 185 градусів духовці хвилин на сорок, після чого притрушиваем перетертим сиром і даємо ще хвилин десять підрум'янитися при максимальній температурі.
Чахохбілі з курки – швидкий рецепт на вечерю
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 13 кг; ріпчасті цибулини – 240 г; помідори свіжі – 890 м; болгарський солодкий червоний перець – 320 г; гострий червоний перець – 1 стручок; часникові зубці – 7 шт.; олія соняшникова або оливкова – 65 мл; вино сухе червоне – 120 мл; хмелі-сунелі – 20 р; сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців – за смаком; зелень (петрушка, кріп) – за смаком. Приготування Курячу грудку споліскуємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматками. Тепер необхідно м'ясо обсмажити в розпеченому олії соняшниковій без запаху, підрум'янивши скибки з усіх боків. Переклавши рум'яну птицю в сотейник або казан, додаємо ще трохи олії. Даємо йому прогрітися і викладаємо в нього очищений і нарізаний кільцями або півкільцями ріпчасту цибулю. Пасеруємо овоч протягом декількох хвилин, а тим часом моєму і перетираємо на тертці або пробиваємо блендером свіжі томати.
До курячого м'яса викладаємо помідорну м'якоть і цибулю, додаємо також позбавлені від плодоніжок і нарізані тоненькими скибочками або соломкою солодкі болгарські перці і кільцями стручок гострого перцю. Вливаємо також в сотейник вино червоне сухе, підсолюємо вміст за смаком, додаємо дрібненько нашатковану часник і зелень, прикриваємо посудину кришкою і ставимо на конфорки плити на помірний вогонь.
Тушкуємо чахохбілі після закипання протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого можемо подавати страву, доповнивши будь-яким гарніром на свій смак і вибір.