» » Куряча грудка в соєвому соусі

Куряча грудка в соєвому соусі

Куряча грудка в соєвому соусі
Тим хто втомився від розчарувань після приготування курячої грудки, рекомендуємо приготувати цю частину птиці з соєвим соусом. Ви будете здивовані приголомшливою соковитістю отриманого страви, яка напевно стане одним з ваших улюблених.

Куряча грудка в соєвому соусі на сковороді


Інгредієнти:

  • куряча грудка (м'якоть) – 720 г;

  • соус соєвий – 70 мл;

  • цибуля ріпчаста – 180 г;

  • без аромату рослинне масло – 70 мл;

  • мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком.


  • Приготування

  • Приступаючи до реалізації даного рецепту, промиваємо й обсушуємо курячу грудку і нарізаємо її середнього розміру нетовстими скибочками (брусочками).

  • Цибулини очищаємо і шаткуємо півкільцями, після чого змішуємо з курячим м'ясом, додавши при цьому мелену суміш перців, соєвий соус і трохи рослинного без аромату олії.

  • Після того як куряча грудка, маринована з цибулею в соєвому соусі, постоїть хвилин п'ятнадцять, викладаємо її в розпечену з рештою олією сковороду і смажимо, не збавляючи вогонь, до готовності м'яса і м'якості цибулі.


  • Куряча грудка в соєвому соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • куряча грудка (м'якоть) – 520 г;

  • соус соєвий – 90 мл;

  • зубки часникові – 4 шт.;

  • без аромату рослинне масло – 20 мл


  • Приготування

  • Більше корисної куряча грудка вийде, якщо запекти її в духовці. В даному випадку ми будемо використовувати філе цілком, не розрізаючи його на порційні шматочки. Так м'ясо залишиться соковитим і ніжним.

  • Просто сполоснем курятину під проточною водою, обсушим і нашпигуем часником. Для цього необхідно зубці очистити, розрізати уздовж навпіл і вийняти серцевину. Отримані половинки вставимо в некрізні розрізи які необхідно зробити у напрямку зверху вниз, уклавши грудку в підходящу за розміром промазану рослинним маслом ємність для запікання.

  • Зверху поллємо грудку соєвим соусом, намагаючись максимально потрапляти в розрізи з часником, і залишаємо м'ясо маринуватися хвилин на двадцять-тридцять.

  • Залишилося тепер тільки запекти птицю в прогрітій до 200 градусів духовці, встановивши таймер на тридцять хвилин. Якщо грудка велика, можливо необхідно буде збільшити час її приготування в духовці до сорока-п'ятдесяти хвилин.


  • Куряча грудка в медово-соєвому соусі – рецепт


    Інгредієнти:

  • куряча грудка (м'якоть) – 620 г;

  • соус соєвий – 70 мл;

  • мед – 100 г;

  • цибуля шалот – 140 г;

  • без аромату рослинне масло – 70 мл;

  • кунжутне насіння – 30-50 р.


  • Приготування

  • Маринад для курячої грудки в даному випадку ми приготуємо з соєвим соусом, медом і олією, додавши також трохи кунжутного насіння. Всі компоненти необхідно з'єднати в мисці і перемішати до отримання однорідної суміші.

  • М'якоть курячого філе споліскують проточною водою, обсушуємо і нарізаємо великими брусочками.

  • Очищені цибулини шалот шаткуємо кільцями або півкільцями, з'єднуємо з підготовленою куркою, заливаємо маринадом і перемішуємо, трохи втираючи в останній м'ясні шматочки.

  • Хвилин через двадцять, коли птах промаринується, викладаємо її разом з маринадом і цибулею в промаслений ємність для запікання і відправляємо в прогріту до 185 градусів духовку хвилин на тридцять.


  • Куряча грудка, тушкована в соєвому соусі


    Інгредієнти:

  • куряча грудка (м'якоть) – 620 г;

  • соус соєвий – 55 мл;

  • сік лимонний – 35 мл;

  • лимонна цедра – щіпка;

  • цукровий пісок або мед – 1/3-1/2 ч. ложки;

  • без аромату рослинне масло – 20 мл;

  • перець гострий мелений – щіпка;

  • вода – 55 мл


  • Приготування

  • При бажанні курячу грудку можна в соєвому соусі загасити. Для цього підготовлене філе викладаємо спочатку в прогріту з маслом сковороду і підрум'янюємо скибки з двох сторін.

  • Потім вливаємо воду, соєвий соус, сік лимонний і додаємо лимонну цедру, цукор або мед і перець гострий.

  • Добре перемішуємо складові, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо курятину протягом десяти хвилин, щохвилини перевертаючи на інший бік.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:54
    Переглядів: 130