Тим хто втомився від розчарувань після приготування курячої грудки, рекомендуємо приготувати цю частину птиці з соєвим соусом. Ви будете здивовані приголомшливою соковитістю отриманого страви, яка напевно стане одним з ваших улюблених.
Куряча грудка в соєвому соусі на сковороді
Інгредієнти: куряча грудка (м'якоть) – 720 г; соус соєвий – 70 мл; цибуля ріпчаста – 180 г; без аромату рослинне масло – 70 мл; мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком. Приготування Приступаючи до реалізації даного рецепту, промиваємо й обсушуємо курячу грудку і нарізаємо її середнього розміру нетовстими скибочками (брусочками). Цибулини очищаємо і шаткуємо півкільцями, після чого змішуємо з курячим м'ясом, додавши при цьому мелену суміш перців, соєвий соус і трохи рослинного без аромату олії. Після того як куряча грудка, маринована з цибулею в соєвому соусі, постоїть хвилин п'ятнадцять, викладаємо її в розпечену з рештою олією сковороду і смажимо, не збавляючи вогонь, до готовності м'яса і м'якості цибулі. Куряча грудка в соєвому соусі в духовці
Інгредієнти: куряча грудка (м'якоть) – 520 г; соус соєвий – 90 мл; зубки часникові – 4 шт.; без аромату рослинне масло – 20 мл Приготування Більше корисної куряча грудка вийде, якщо запекти її в духовці. В даному випадку ми будемо використовувати філе цілком, не розрізаючи його на порційні шматочки. Так м'ясо залишиться соковитим і ніжним. Просто сполоснем курятину під проточною водою, обсушим і нашпигуем часником. Для цього необхідно зубці очистити, розрізати уздовж навпіл і вийняти серцевину. Отримані половинки вставимо в некрізні розрізи які необхідно зробити у напрямку зверху вниз, уклавши грудку в підходящу за розміром промазану рослинним маслом ємність для запікання. Зверху поллємо грудку соєвим соусом, намагаючись максимально потрапляти в розрізи з часником, і залишаємо м'ясо маринуватися хвилин на двадцять-тридцять. Залишилося тепер тільки запекти птицю в прогрітій до 200 градусів духовці, встановивши таймер на тридцять хвилин. Якщо грудка велика, можливо необхідно буде збільшити час її приготування в духовці до сорока-п'ятдесяти хвилин. Куряча грудка в медово-соєвому соусі – рецепт
Інгредієнти: куряча грудка (м'якоть) – 620 г; соус соєвий – 70 мл; мед – 100 г; цибуля шалот – 140 г; без аромату рослинне масло – 70 мл; кунжутне насіння – 30-50 р. Приготування Маринад для курячої грудки в даному випадку ми приготуємо з соєвим соусом, медом і олією, додавши також трохи кунжутного насіння. Всі компоненти необхідно з'єднати в мисці і перемішати до отримання однорідної суміші. М'якоть курячого філе споліскують проточною водою, обсушуємо і нарізаємо великими брусочками. Очищені цибулини шалот шаткуємо кільцями або півкільцями, з'єднуємо з підготовленою куркою, заливаємо маринадом і перемішуємо, трохи втираючи в останній м'ясні шматочки. Хвилин через двадцять, коли птах промаринується, викладаємо її разом з маринадом і цибулею в промаслений ємність для запікання і відправляємо в прогріту до 185 градусів духовку хвилин на тридцять. Куряча грудка, тушкована в соєвому соусі
Інгредієнти: куряча грудка (м'якоть) – 620 г; соус соєвий – 55 мл; сік лимонний – 35 мл; лимонна цедра – щіпка; цукровий пісок або мед – 1/3-1/2 ч. ложки; без аромату рослинне масло – 20 мл; перець гострий мелений – щіпка; вода – 55 мл Приготування При бажанні курячу грудку можна в соєвому соусі загасити. Для цього підготовлене філе викладаємо спочатку в прогріту з маслом сковороду і підрум'янюємо скибки з двох сторін. Потім вливаємо воду, соєвий соус, сік лимонний і додаємо лимонну цедру, цукор або мед і перець гострий. Добре перемішуємо складові, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо курятину протягом десяти хвилин, щохвилини перевертаючи на інший бік.