Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як заварювати шипшина?

Як заварювати шипшина?

18-11-2016, 22:43
325
Як заварювати шипшина?
Напевно, багато хто чули про корисні властивості шипшини , які здавна застосовуються для лікування та полегшення перебігу багатьох недуг. Плоди цього, на перший погляд непримітного, чагарнику багаті вітамінами С, А, Е, Р, К і групи В, а також містять цілий ряд цінних елементів, органічних кислот, ефірних масел, пектинів, дубильних речовин та інших незамінних складових.
Вживання настою і чаю з шипшини допомагає при анемії, захворюваннях сечостатевої та серцево-судинної систем, сприяє виведенню шлаків, знижує підвищений тиск, а також зміцнює організм і сприяє швидкому відновленню після перенесеної хвороби.
Далі ми розповімо, як правильно заварити свіжий або сушений шипшина, щоб максимально зберегти вітаміни і всі цінні властивості плодів.

Як заварювати сушений шипшина в термосі?


Інгредієнти:

  • сушену шипшину – 50 г;

  • очищена вода – 500 мл


  • Приготування
    Найчастіше заварюють сушений шипшина і для збереження цінних властивостей і отримання максимально корисного напою використовують для цієї мети термос.
    Для того щоб заварити шипшина самим простим способом, потрібно засипати необхідну кількість плодів в термос, який попередньо сполоснути гарячою водою, і відразу ж залити їх окропом. Настоюватися шипшина має не менше семи годин. Краще заварити його на ніч і використовувати настій сутра.
    Щоб посилити цінність приготованого настою, плоди перед застосуванням можна подрібнити, скориставшись кавомолкою. Але в цьому випадку треба бути готовим до того, щоб по готовності настій процідити через кілька шарів марлі. Якщо цього не зробити, то в напої будуть присутні волоски, що містяться всередині плоду, які часто дратують горло і викликають першіння.
    Для правильного лікувального ефекту при приготуванні настою завжди необхідно дотримуватися пропорції шипшини по відношенню до води 1:10 і не збільшувати їх безпідставно сподіваючись на посилене дію напою. Ефект може бути зворотний і замість користі ви можете завдати шкоди здоров'ю.

    Як правильно заварювати свіжий шипшина?


    Принцип заварювання свіжого шипшини мало чим відрізняється від сушеного. В ідеалі краще робити це в термосі, дотримуючись ті ж пропорції. Свіжі плоди перед використанням потрібно трохи потерти між долонями і проколоти в декількох місцях, а для максимального ефекту подрібнити будь-яким доступним способом. В останньому випадку не забуваємо перед вживанням настій процідити через кілька шарів марлі.
    Якщо термоса немає, заварити шипшина можна в будь банку або іншій посудині, після чого укутати її грунтовно мінімум на дванадцять годин.

    Як правильно заварювати чай з плодів шипшини для пиття?


    Шипшина можна застосовувати і як компонент для приготування смачного і корисного чаю, при бажанні доповнюючи напій медом, свіжими або замороженими ягодами або ж листям і гілочками інших цінних рослин. Рецепт найпростішого варіанта чаю з шипшини представляємо далі.
    Інгредієнти:

  • шипшина (свіжий або сушений) – 50 р;

  • очищена вода – 500 мл;

  • мед або варення – за смаком.


  • Приготування
    Чай із шипшини можна приготувати традиційно в заварнику, засипавши в нього плоди та заливши їх окропом. Необхідно дати напою настоятися близько години і можна пити його в прикуску з медом або варенням.
    Для отримання більш насиченого смаку чаю плоди краще проварити в киплячій воді протягом сорока-шістдесяти хвилин і настояти їх додатково протягом години. У даному разі хвилин за двадцять до завершення варіння можна додати до плодів шипшини трохи свіжих або сушених листя смородини або малини (можна разом з гілочками). Смак і цінні властивості напою від цього будуть тільки у виграші.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як сушити шипшина?
    Як сушити шипшина?
    Напевно всі знають про цінні властивості плодів шипшини, тому необхідно встигнути заготовити його взапас будь-якими можливими способами. Далі
    Як сушити шипшину в духовці?
    Як сушити шипшину в духовці?
    Щоб забезпечити себе і всю родину вітамінами на зиму, запасайтеся корисними рецептами. У цьому матеріалі зібрані детальні рекомендації, які
    Чай з шипшини
    Чай з шипшини
    Особливо цінними властивостями володіє чай, заварений з плодів шипшини. Далі ви дізнаєтеся, як виготовити цей прекрасний напій, і якими іншими
    Плоди шипшини
    Плоди шипшини
    Плоди шипшини - безцінний природний дар, від якого ні в якому разі не можна відмовлятися. Як зберегти всі вітаміни, які є в цих ягодах? Давайте
    Узвар з шипшини
    Узвар з шипшини
    Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам