Суп з баклажанами
З приходом осені, гарячі перші страви знову повертаються в наше меню, і поки у вас є шанс використовувати залишки річного врожаю, неодмінно скуштуйте приготувати суп з баклажанами.
Цей суп відрізняється своєю незвичайністю – це густий суп каррі, який можна варити на основі курячого бульйону з додаванням м'яса птиці. Пасту каррі можна купити вже готової в будь-якому великому супермаркеті. Вона знайде застосування не тільки в супах, але і в рагу і ароматних соусах.
Інгредієнти:
арахісове масло – 35 мл;
куряче філе – 430 г;
кабачок – 310 г;
баклажан – 390 г;
зелена цибуля – 4 пера;
часник – 2 зубки;
корінь імбиру – 25 см;
кокосове молоко – 365 мл;
курячий бульйон – 480 мл;
сік одного лайма;
зелена паста каррі – 2 ст. ложки;
жменя зелені кінзи.
Приготування
Скибочки кабачка добре посоліть і залиште хвилин на 10 після чого сполосніть і обсушіть. Розігрійте вок з арахісовим маслом і покладіть в нього шматочки курки. Обсмажте м'ясо птиці близько 3-4 хвилин, додайте до курятині шматочки баклажана і кабачка, а потім продовжуйте приготування ще 4-5 хвилин. Для аромату покладіть тертий імбирний корінь, часник і зелень цибулі. Ще півхвилини додайте пасту каррі. Залийте вміст посуду кокосовим молоком, додайте курячий бульйон і дайте рідини дійти про кипіння. Проварити суп з баклажанами і м'ясом 10 хвилин, доповніть лаймовим соком і кінзою.
Якщо ви хочете зупинитися на вегетаріанської версії супу, то виберіть такий рецепт. Для втілення цієї страви в життя не обов'язково чекати наступного літа, оскільки страва легко готується із заморожених овочів.
Інгредієнти:
баклажан – 380 г;
кабачки – 220 г;
томати – 430 г;
картопля – 1 шт.;
солодкий цибуля – 65 г;
гострий перець – за смаком;
головка часнику;
овочевий бульйон – 22 л;
гілочки чебрецю – 2 шт.
Приготування
Овочі розділіть на великі шматки. Томати і зовсім можна залишити цілими. Розподіліть шматочки на покритому пергаментом деку разом з часниковими зубками і гілочками чебрецю. Збризніть овочі маслом, щедро приправити і запікайте при 200 градусах протягом півгодини або до м'якості. Овочеву м'якоть відокремте від шкірки, якщо в цьому є необхідність. Викладіть овочі в чашу блендера, видавіть зубки часнику слідом, залийте вміст блендера киплячим бульйоном і збийте до однорідності.
Суп з баклажанів і кабачків повторно доведіть до кипіння і приправте за смаком.
Інгредієнти:
гречка – 55 г;
баклажан – 230 г;
томатний сік – 165 мл;
ріпчаста цибуля – 45 г;
картопля – 170 г;
морква – 70 г;
солодкий перець – 80 г;
жменя зелені кропу.
Приготування
Шматочки картоплі і гречану крупу залийте водою і залиште варитися. На сусідній конфорці обсмажте цибулю разом з тертою морквою і шматочками солодкого перцю. Додайте кубики баклажана. Залийте все томатним соком і залиште гаситися близько 10 хвилин. Перекладіть овочі в каструлю до гречки і картоплі, проваріть все ще 5 хвилин.
Суп-пюре з баклажанів
Інгредієнти:
баклажани – 540 г;
печериці – 115 г;
ріпчаста цибуля – 85 м;
вершки – 235 мл;
овочевий бульйон – 830 мл;
часник – 1 зубок;
сушений розмарин, чебрець – по 1 ч. ложці.
Приготування
Наколіть цілі баклажани, цибулю наріжте товстими кільцями. Викладіть овочі на деко разом з грибами, збризніть олією і приправити сіллю. Залиште все запікати при 220 градусах 35-40 хвилин. Запечені овочі пюрируйте разом з часником, вершками і бульйоном. Пюре доведіть до кипіння, приправити сіллю і ароматними травами.
Суп з баклажанами і куркою – рецепт
Цей суп відрізняється своєю незвичайністю – це густий суп каррі, який можна варити на основі курячого бульйону з додаванням м'яса птиці. Пасту каррі можна купити вже готової в будь-якому великому супермаркеті. Вона знайде застосування не тільки в супах, але і в рагу і ароматних соусах.
Інгредієнти:
Приготування
Скибочки кабачка добре посоліть і залиште хвилин на 10 після чого сполосніть і обсушіть. Розігрійте вок з арахісовим маслом і покладіть в нього шматочки курки. Обсмажте м'ясо птиці близько 3-4 хвилин, додайте до курятині шматочки баклажана і кабачка, а потім продовжуйте приготування ще 4-5 хвилин. Для аромату покладіть тертий імбирний корінь, часник і зелень цибулі. Ще півхвилини додайте пасту каррі. Залийте вміст посуду кокосовим молоком, додайте курячий бульйон і дайте рідини дійти про кипіння. Проварити суп з баклажанами і м'ясом 10 хвилин, доповніть лаймовим соком і кінзою.
Овочевий суп з баклажанами – рецепт
Якщо ви хочете зупинитися на вегетаріанської версії супу, то виберіть такий рецепт. Для втілення цієї страви в життя не обов'язково чекати наступного літа, оскільки страва легко готується із заморожених овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Овочі розділіть на великі шматки. Томати і зовсім можна залишити цілими. Розподіліть шматочки на покритому пергаментом деку разом з часниковими зубками і гілочками чебрецю. Збризніть овочі маслом, щедро приправити і запікайте при 200 градусах протягом півгодини або до м'якості. Овочеву м'якоть відокремте від шкірки, якщо в цьому є необхідність. Викладіть овочі в чашу блендера, видавіть зубки часнику слідом, залийте вміст блендера киплячим бульйоном і збийте до однорідності.
Суп з баклажанів і кабачків повторно доведіть до кипіння і приправте за смаком.
Суп з баклажанів з гречкою
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки картоплі і гречану крупу залийте водою і залиште варитися. На сусідній конфорці обсмажте цибулю разом з тертою морквою і шматочками солодкого перцю. Додайте кубики баклажана. Залийте все томатним соком і залиште гаситися близько 10 хвилин. Перекладіть овочі в каструлю до гречки і картоплі, проваріть все ще 5 хвилин.
Суп-пюре з баклажанів
Інгредієнти:
Приготування
Наколіть цілі баклажани, цибулю наріжте товстими кільцями. Викладіть овочі на деко разом з грибами, збризніть олією і приправити сіллю. Залиште все запікати при 220 градусах 35-40 хвилин. Запечені овочі пюрируйте разом з часником, вершками і бульйоном. Пюре доведіть до кипіння, приправити сіллю і ароматними травами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
З баклажанів готують безліч різних кулінарних витворів, починаючи з рататуя і закінчуючи оладками. А ще з них вийде чудовий теплий салат. Це винахід
Який гарнір підходить до риби?
Приготувавши на обід рибу, виникає цілком закономірне питання про доречному гарнірі для неї. Пропонуємо розібратися з цим завданням, запропонувавши
Тушкована курка з кабачками
Щоб урізноманітнити звичне м'ясне гаряче, досить додати у склад які-небудь овочі. Поєднавши два абсолютно універсальних продукту - курку і кабачки,
Рагу з кабачків і баклажанів
Лідером серед літніх страв, без сумніву, є овочеве рагу. Поєднання кабачків і баклажанів дуже гармонійно. Далі розповімо, як без особливих клопоту
Як приготувати рагу з кабачків?
Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це
Баклажани в духовці з помідорами і сиром
C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони