Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Суп з баклажанами

18-11-2016, 18:15
367
Суп з баклажанами
З приходом осені, гарячі перші страви знову повертаються в наше меню, і поки у вас є шанс використовувати залишки річного врожаю, неодмінно скуштуйте приготувати суп з баклажанами.

Суп з баклажанами і куркою – рецепт


Цей суп відрізняється своєю незвичайністю – це густий суп каррі, який можна варити на основі курячого бульйону з додаванням м'яса птиці. Пасту каррі можна купити вже готової в будь-якому великому супермаркеті. Вона знайде застосування не тільки в супах, але і в рагу і ароматних соусах.
Інгредієнти:

  • арахісове масло – 35 мл;

  • куряче філе – 430 г;

  • кабачок – 310 г;

  • баклажан – 390 г;

  • зелена цибуля – 4 пера;

  • часник – 2 зубки;

  • корінь імбиру – 25 см;

  • кокосове молоко – 365 мл;

  • курячий бульйон – 480 мл;

  • сік одного лайма;

  • зелена паста каррі – 2 ст. ложки;

  • жменя зелені кінзи.


  • Приготування
    Скибочки кабачка добре посоліть і залиште хвилин на 10 після чого сполосніть і обсушіть. Розігрійте вок з арахісовим маслом і покладіть в нього шматочки курки. Обсмажте м'ясо птиці близько 3-4 хвилин, додайте до курятині шматочки баклажана і кабачка, а потім продовжуйте приготування ще 4-5 хвилин. Для аромату покладіть тертий імбирний корінь, часник і зелень цибулі. Ще півхвилини додайте пасту каррі. Залийте вміст посуду кокосовим молоком, додайте курячий бульйон і дайте рідини дійти про кипіння. Проварити суп з баклажанами і м'ясом 10 хвилин, доповніть лаймовим соком і кінзою.

    Овочевий суп з баклажанами – рецепт


    Якщо ви хочете зупинитися на вегетаріанської версії супу, то виберіть такий рецепт. Для втілення цієї страви в життя не обов'язково чекати наступного літа, оскільки страва легко готується із заморожених овочів.
    Інгредієнти:

  • баклажан – 380 г;

  • кабачки – 220 г;

  • томати – 430 г;

  • картопля – 1 шт.;

  • солодкий цибуля – 65 г;

  • гострий перець – за смаком;

  • головка часнику;

  • овочевий бульйон – 22 л;

  • гілочки чебрецю – 2 шт.


  • Приготування
    Овочі розділіть на великі шматки. Томати і зовсім можна залишити цілими. Розподіліть шматочки на покритому пергаментом деку разом з часниковими зубками і гілочками чебрецю. Збризніть овочі маслом, щедро приправити і запікайте при 200 градусах протягом півгодини або до м'якості. Овочеву м'якоть відокремте від шкірки, якщо в цьому є необхідність. Викладіть овочі в чашу блендера, видавіть зубки часнику слідом, залийте вміст блендера киплячим бульйоном і збийте до однорідності.
    Суп з баклажанів і кабачків повторно доведіть до кипіння і приправте за смаком.

    Суп з баклажанів з гречкою


    Інгредієнти:

  • гречка – 55 г;

  • баклажан – 230 г;

  • томатний сік – 165 мл;

  • ріпчаста цибуля – 45 г;

  • картопля – 170 г;

  • морква – 70 г;

  • солодкий перець – 80 г;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Шматочки картоплі і гречану крупу залийте водою і залиште варитися. На сусідній конфорці обсмажте цибулю разом з тертою морквою і шматочками солодкого перцю. Додайте кубики баклажана. Залийте все томатним соком і залиште гаситися близько 10 хвилин. Перекладіть овочі в каструлю до гречки і картоплі, проваріть все ще 5 хвилин.
    Суп-пюре з баклажанів
    Інгредієнти:

  • баклажани – 540 г;

  • печериці – 115 г;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • вершки – 235 мл;

  • овочевий бульйон – 830 мл;

  • часник – 1 зубок;

  • сушений розмарин, чебрець – по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Наколіть цілі баклажани, цибулю наріжте товстими кільцями. Викладіть овочі на деко разом з грибами, збризніть олією і приправити сіллю. Залиште все запікати при 220 градусах 35-40 хвилин. Запечені овочі пюрируйте разом з часником, вершками і бульйоном. Пюре доведіть до кипіння, приправити сіллю і ароматними травами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
    Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
    З баклажанів готують безліч різних кулінарних витворів, починаючи з рататуя і закінчуючи оладками. А ще з них вийде чудовий теплий салат. Це винахід
    Який гарнір підходить до риби?
    Який гарнір підходить до риби?
    Приготувавши на обід рибу, виникає цілком закономірне питання про доречному гарнірі для неї. Пропонуємо розібратися з цим завданням, запропонувавши
    Тушкована курка з кабачками
    Тушкована курка з кабачками
    Щоб урізноманітнити звичне м'ясне гаряче, досить додати у склад які-небудь овочі. Поєднавши два абсолютно універсальних продукту - курку і кабачки,
    Рагу з кабачків і баклажанів
    Рагу з кабачків і баклажанів
    Лідером серед літніх страв, без сумніву, є овочеве рагу. Поєднання кабачків і баклажанів дуже гармонійно. Далі розповімо, як без особливих клопоту
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони