Вернуться назад Распечатать

Суп з баклажанами

Суп з баклажанами
З приходом осені, гарячі перші страви знову повертаються в наше меню, і поки у вас є шанс використовувати залишки річного врожаю, неодмінно скуштуйте приготувати суп з баклажанами.

Суп з баклажанами і куркою – рецепт


Цей суп відрізняється своєю незвичайністю – це густий суп каррі, який можна варити на основі курячого бульйону з додаванням м'яса птиці. Пасту каррі можна купити вже готової в будь-якому великому супермаркеті. Вона знайде застосування не тільки в супах, але і в рагу і ароматних соусах.
Інгредієнти:

  • арахісове масло – 35 мл;

  • куряче філе – 430 г;

  • кабачок – 310 г;

  • баклажан – 390 г;

  • зелена цибуля – 4 пера;

  • часник – 2 зубки;

  • корінь імбиру – 25 см;

  • кокосове молоко – 365 мл;

  • курячий бульйон – 480 мл;

  • сік одного лайма;

  • зелена паста каррі – 2 ст. ложки;

  • жменя зелені кінзи.


  • Приготування
    Скибочки кабачка добре посоліть і залиште хвилин на 10 після чого сполосніть і обсушіть. Розігрійте вок з арахісовим маслом і покладіть в нього шматочки курки. Обсмажте м'ясо птиці близько 3-4 хвилин, додайте до курятині шматочки баклажана і кабачка, а потім продовжуйте приготування ще 4-5 хвилин. Для аромату покладіть тертий імбирний корінь, часник і зелень цибулі. Ще півхвилини додайте пасту каррі. Залийте вміст посуду кокосовим молоком, додайте курячий бульйон і дайте рідини дійти про кипіння. Проварити суп з баклажанами і м'ясом 10 хвилин, доповніть лаймовим соком і кінзою.

    Овочевий суп з баклажанами – рецепт


    Якщо ви хочете зупинитися на вегетаріанської версії супу, то виберіть такий рецепт. Для втілення цієї страви в життя не обов'язково чекати наступного літа, оскільки страва легко готується із заморожених овочів.
    Інгредієнти:

  • баклажан – 380 г;

  • кабачки – 220 г;

  • томати – 430 г;

  • картопля – 1 шт.;

  • солодкий цибуля – 65 г;

  • гострий перець – за смаком;

  • головка часнику;

  • овочевий бульйон – 22 л;

  • гілочки чебрецю – 2 шт.


  • Приготування
    Овочі розділіть на великі шматки. Томати і зовсім можна залишити цілими. Розподіліть шматочки на покритому пергаментом деку разом з часниковими зубками і гілочками чебрецю. Збризніть овочі маслом, щедро приправити і запікайте при 200 градусах протягом півгодини або до м'якості. Овочеву м'якоть відокремте від шкірки, якщо в цьому є необхідність. Викладіть овочі в чашу блендера, видавіть зубки часнику слідом, залийте вміст блендера киплячим бульйоном і збийте до однорідності.
    Суп з баклажанів і кабачків повторно доведіть до кипіння і приправте за смаком.

    Суп з баклажанів з гречкою


    Інгредієнти:

  • гречка – 55 г;

  • баклажан – 230 г;

  • томатний сік – 165 мл;

  • ріпчаста цибуля – 45 г;

  • картопля – 170 г;

  • морква – 70 г;

  • солодкий перець – 80 г;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Шматочки картоплі і гречану крупу залийте водою і залиште варитися. На сусідній конфорці обсмажте цибулю разом з тертою морквою і шматочками солодкого перцю. Додайте кубики баклажана. Залийте все томатним соком і залиште гаситися близько 10 хвилин. Перекладіть овочі в каструлю до гречки і картоплі, проваріть все ще 5 хвилин.
    Суп-пюре з баклажанів
    Інгредієнти:

  • баклажани – 540 г;

  • печериці – 115 г;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • вершки – 235 мл;

  • овочевий бульйон – 830 мл;

  • часник – 1 зубок;

  • сушений розмарин, чебрець – по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Наколіть цілі баклажани, цибулю наріжте товстими кільцями. Викладіть овочі на деко разом з грибами, збризніть олією і приправити сіллю. Залиште все запікати при 220 градусах 35-40 хвилин. Запечені овочі пюрируйте разом з часником, вершками і бульйоном. Пюре доведіть до кипіння, приправити сіллю і ароматними травами.