З приходом осені, гарячі перші страви знову повертаються в наше меню, і поки у вас є шанс використовувати залишки річного врожаю, неодмінно скуштуйте приготувати суп з баклажанами.
Суп з баклажанами і куркою – рецепт
Цей суп відрізняється своєю незвичайністю – це густий суп каррі, який можна варити на основі курячого бульйону з додаванням м'яса птиці. Пасту каррі можна купити вже готової в будь-якому великому супермаркеті. Вона знайде застосування не тільки в супах, але і в рагу і ароматних соусах.
Інгредієнти: арахісове масло – 35 мл; куряче філе – 430 г; кабачок – 310 г; баклажан – 390 г; зелена цибуля – 4 пера; часник – 2 зубки; корінь імбиру – 25 см; кокосове молоко – 365 мл; курячий бульйон – 480 мл; сік одного лайма; зелена паста каррі – 2 ст. ложки; жменя зелені кінзи. Приготування Скибочки кабачка добре посоліть і залиште хвилин на 10 після чого сполосніть і обсушіть. Розігрійте вок з арахісовим маслом і покладіть в нього шматочки курки. Обсмажте м'ясо птиці близько 3-4 хвилин, додайте до курятині шматочки баклажана і кабачка, а потім продовжуйте приготування ще 4-5 хвилин. Для аромату покладіть тертий імбирний корінь, часник і зелень цибулі. Ще півхвилини додайте пасту каррі. Залийте вміст посуду кокосовим молоком, додайте курячий бульйон і дайте рідини дійти про кипіння. Проварити суп з баклажанами і м'ясом 10 хвилин, доповніть лаймовим соком і кінзою.
Овочевий суп з баклажанами – рецепт
Якщо ви хочете зупинитися на вегетаріанської версії супу, то виберіть такий рецепт. Для втілення цієї страви в життя не обов'язково чекати наступного літа, оскільки страва легко готується із заморожених овочів.
Інгредієнти: баклажан – 380 г; кабачки – 220 г; томати – 430 г; картопля – 1 шт.; солодкий цибуля – 65 г; гострий перець – за смаком; головка часнику; овочевий бульйон – 22 л; гілочки чебрецю – 2 шт. Приготування Овочі розділіть на великі шматки. Томати і зовсім можна залишити цілими. Розподіліть шматочки на покритому пергаментом деку разом з часниковими зубками і гілочками чебрецю. Збризніть овочі маслом, щедро приправити і запікайте при 200 градусах протягом півгодини або до м'якості. Овочеву м'якоть відокремте від шкірки, якщо в цьому є необхідність. Викладіть овочі в чашу блендера, видавіть зубки часнику слідом, залийте вміст блендера киплячим бульйоном і збийте до однорідності.
Суп з баклажанів і кабачків повторно доведіть до кипіння і приправте за смаком.
Суп з баклажанів з гречкою
Інгредієнти: гречка – 55 г; баклажан – 230 г; томатний сік – 165 мл; ріпчаста цибуля – 45 г; картопля – 170 г; морква – 70 г; солодкий перець – 80 г; жменя зелені кропу. Приготування Шматочки картоплі і гречану крупу залийте водою і залиште варитися. На сусідній конфорці обсмажте цибулю разом з тертою морквою і шматочками солодкого перцю. Додайте кубики баклажана. Залийте все томатним соком і залиште гаситися близько 10 хвилин. Перекладіть овочі в каструлю до гречки і картоплі, проваріть все ще 5 хвилин.
Суп-пюре з баклажанів Інгредієнти: баклажани – 540 г; печериці – 115 г; ріпчаста цибуля – 85 м; вершки – 235 мл; овочевий бульйон – 830 мл; часник – 1 зубок; сушений розмарин, чебрець – по 1 ч. ложці. Приготування Наколіть цілі баклажани, цибулю наріжте товстими кільцями. Викладіть овочі на деко разом з грибами, збризніть олією і приправити сіллю. Залиште все запікати при 220 градусах 35-40 хвилин. Запечені овочі пюрируйте разом з часником, вершками і бульйоном. Пюре доведіть до кипіння, приправити сіллю і ароматними травами.