Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп зі свіжих підберезників

Суп зі свіжих підберезників

18-11-2016, 18:15
683
Суп зі свіжих підберезників
Коли у нас в руках хороша жменя свіжих підберезників перше, що хочеться приготувати – це суп, а як таку смакоту зварити, ми розповімо в своїх рецептах.

Рецепт грибного супу зі свіжих підберезників


Інгредієнти:

  • свіжі підберезники – 450 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • молодий часник – 2 зубки;

  • кухонні сіль – за смаком;

  • лист лавра – 1 шт.;

  • сметана (20%) – 130 г;

  • зелень петрушки і кінзи – по 4-5 гілок.


  • Приготування
    Підберезники ретельно вимиваємо, складаємо їх у велику каструлю і відварюємо в трохи підсоленій воді протягом 25 хвилин. Далі, відкидаємо вміст каструлі на друшляк і охолодити гриби під струменем проточної води. Тепер нарізаємо підберезники на довільні шматочки, складаємо їх в каструлю меншого розміру, заливаємо 2 літрами води і знову ставимо варитися ще протягом такого ж часу. Потім викладаємо сюди невеликі часточки очищеного сирого картоплі, кубики свіжого цибулі, кладемо один листочок лаврушки і щодо свого смаку підсолюємо суп. Коли картопля буде наполовину готовим, в каструлю продавлюємо через прес зубки молодого часнику і викладаємо сюди всю сметану. Доводимо картоплю до повної готовності, додаємо нарізану зелень кінзи з петрушкою і, вимкнувши конфорку даємо супчику настоятися під кришкою близько 10 хвилин.

    Смачний грибний крем-суп з лисичок і підберезників


    Інгредієнти:

  • підберезники – 250 г;

  • лисички – 250 г;

  • морква – 1 шт.;

  • картопля – 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;

  • жирні вершки – 180 мл;

  • соняшникова олія – 30 мл;

  • сіль – за смаком;

  • суміш перців – за смаком;

  • зелень кропу – 05 пучка.


  • Приготування
    Два види грибів ретельно промиваємо і даємо їм трохи просохнути. Далі подрібнюємо їх дрібненькими шматочками, які слідом обсмажуємо на невеликій кількості олії, поки наше грибне асорті не почне золотитися. Потім додаємо сюди дрібно терту моркву з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, присипаємо все сіллю, сумішшю з різноманітних перців і продовжуємо смажити до придбання золотавості введених овочів. Відкладаємо 1/3 грибів в сторону, а все інше перевантажуємо у велику чашу блендера і все збиваємо до стану паштету.
    У невелику каструлю складаємо нарізану картоплю, заливаємо його 15 літрами води, додаємо кухонну сіль і відварюємо його до повного приготування овоча. Потім беремо толкушку і розминаємо його прямо в картопляному відварі. Тепер переміщуємо сюди паштет з грибів і добренько все разом перемішуємо. Включаємо конфорку плити, доводимо суп до закипання, вводимо в нього жирні вершки і як тільки він знову закипить вимикаємо. Накладаємо крем-суп у тарілку, по центру страви розміщуємо ложку відкладених грибів і присипаємо все дрібно нарубаною зеленню кропу.

    Суп-пюре з підберезників в мультиварці


    Інгредієнти:

  • лісові гриби (підберезники) – 350 г;

  • морква – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • вершкове масло – 40 г;

  • картопля – 3-4 шт.;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Підберезники вимиваємо, ретельно очищаємо, нарізаємо довільно і занурюємо в питну воду, налиту в чашу мультиварки. Встановлюємо режим «Гасіння» і варимо наші ароматні грибочки 40 хвилин. Далі відкриваємо каструлю і додаємо до вже опустившимся на дно підберезникам, нарізану тонкими кільцями свіжу моркву і півкільця цибулі. Слідом за ними викладаємо в суп великі кубики сирої картоплі, кладемо шматочок вершкового масла і додаємо в суп кухонну сіль. Ставимо таймер мультиварки ще на 40 хвилин і чекаємо. Коли закінчиться заданий час, дістаємо з електроприладу чашу з готовим супчиком, занурюємо в нього блендер і збиваємо все вміст до стану однорідного пюре. Подавати таке чудове перше блюдо потрібно присипаючи улюбленим видом свіжої зелені!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп зі свіжих білих грибів
    Суп зі свіжих білих грибів
    На основі білих грибів супи виходять особливо смачними і шалено смачні. Побалуйте рідних цим чудовим блюдом, рецепти якого описані далі. Розповімо,
    Як посмажити лисички з цибулею і сметаною?
    Як посмажити лисички з цибулею і сметаною?
    Напевно багато хто люблять страви саме з лісових грибів, адже їх смак і аромат значно відрізняється від тих, що вирощені штучно. Щоб не помилитися з
    Смажені лисички з цибулею
    Смажені лисички з цибулею
    Пожарив лисички за нашими рецептами, ви зробите не тільки чудово смачне блюдо, але ще й досить оригінальне, так як пропонуємо урізноманітнити
    Як зварити грибний суп із заморожених грибів?
    Як зварити грибний суп із заморожених грибів?
    Прекрасний варіант внесезонного першого страви - ароматний грибний суп, так як його можна готувати в теплу пору року з свіжих, а взимку з сухих або
    Гороховий суп на курячому бульйоні
    Гороховий суп на курячому бульйоні
    Одним з дуже смачних, всім доступних і улюблених перших страв є гороховий суп. Але особливо незрівнянним його смак виходить на курячому бульйоні.
    Грибний суп з підберезників – рецепт
    Грибний суп з підберезників – рецепт
    Найкращий варіант страви в осінньому меню - це, звичайно, грибний суп. Особливо смачним виходить страва з лісових грибів, зокрема з підберезників.