Коли у нас в руках хороша жменя свіжих підберезників перше, що хочеться приготувати – це суп, а як таку смакоту зварити, ми розповімо в своїх рецептах.
Рецепт грибного супу зі свіжих підберезників
Інгредієнти: свіжі підберезники – 450 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; картопля – 3 шт.; молодий часник – 2 зубки; кухонні сіль – за смаком; лист лавра – 1 шт.; сметана (20%) – 130 г; зелень петрушки і кінзи – по 4-5 гілок. Приготування Підберезники ретельно вимиваємо, складаємо їх у велику каструлю і відварюємо в трохи підсоленій воді протягом 25 хвилин. Далі, відкидаємо вміст каструлі на друшляк і охолодити гриби під струменем проточної води. Тепер нарізаємо підберезники на довільні шматочки, складаємо їх в каструлю меншого розміру, заливаємо 2 літрами води і знову ставимо варитися ще протягом такого ж часу. Потім викладаємо сюди невеликі часточки очищеного сирого картоплі, кубики свіжого цибулі, кладемо один листочок лаврушки і щодо свого смаку підсолюємо суп. Коли картопля буде наполовину готовим, в каструлю продавлюємо через прес зубки молодого часнику і викладаємо сюди всю сметану. Доводимо картоплю до повної готовності, додаємо нарізану зелень кінзи з петрушкою і, вимкнувши конфорку даємо супчику настоятися під кришкою близько 10 хвилин.
Смачний грибний крем-суп з лисичок і підберезників
Інгредієнти: підберезники – 250 г; лисички – 250 г; морква – 1 шт.; картопля – 4 шт.; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; жирні вершки – 180 мл; соняшникова олія – 30 мл; сіль – за смаком; суміш перців – за смаком; зелень кропу – 05 пучка. Приготування Два види грибів ретельно промиваємо і даємо їм трохи просохнути. Далі подрібнюємо їх дрібненькими шматочками, які слідом обсмажуємо на невеликій кількості олії, поки наше грибне асорті не почне золотитися. Потім додаємо сюди дрібно терту моркву з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, присипаємо все сіллю, сумішшю з різноманітних перців і продовжуємо смажити до придбання золотавості введених овочів. Відкладаємо 1/3 грибів в сторону, а все інше перевантажуємо у велику чашу блендера і все збиваємо до стану паштету.
У невелику каструлю складаємо нарізану картоплю, заливаємо його 15 літрами води, додаємо кухонну сіль і відварюємо його до повного приготування овоча. Потім беремо толкушку і розминаємо його прямо в картопляному відварі. Тепер переміщуємо сюди паштет з грибів і добренько все разом перемішуємо. Включаємо конфорку плити, доводимо суп до закипання, вводимо в нього жирні вершки і як тільки він знову закипить вимикаємо. Накладаємо крем-суп у тарілку, по центру страви розміщуємо ложку відкладених грибів і присипаємо все дрібно нарубаною зеленню кропу.
Суп-пюре з підберезників в мультиварці
Інгредієнти: лісові гриби (підберезники) – 350 г; морква – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; вершкове масло – 40 г; картопля – 3-4 шт.; кухонна сіль – за смаком. Приготування Підберезники вимиваємо, ретельно очищаємо, нарізаємо довільно і занурюємо в питну воду, налиту в чашу мультиварки. Встановлюємо режим «Гасіння» і варимо наші ароматні грибочки 40 хвилин. Далі відкриваємо каструлю і додаємо до вже опустившимся на дно підберезникам, нарізану тонкими кільцями свіжу моркву і півкільця цибулі. Слідом за ними викладаємо в суп великі кубики сирої картоплі, кладемо шматочок вершкового масла і додаємо в суп кухонну сіль. Ставимо таймер мультиварки ще на 40 хвилин і чекаємо. Коли закінчиться заданий час, дістаємо з електроприладу чашу з готовим супчиком, занурюємо в нього блендер і збиваємо все вміст до стану однорідного пюре. Подавати таке чудове перше блюдо потрібно присипаючи улюбленим видом свіжої зелені!