Суп з сайри

Суп з сайри
На прилавках більшості магазинів можна гарантовано знайти баночку консервованої сайри, а часом і цілі свіжоморожені тушки риби. В пору настання холодів особливо актуальними можна вважати рецепти гарячих страв, тому в цьому матеріалі ми вирішили приділити увагу супів з сайри.

Рибний суп з консервованої сайри


Картоплю і цибульно-морквяна зажарка – стандартний набір для приготування практично будь-якого першого страви. Наваристий і смачний рибний суп також не є винятком. На свій смак урізноманітнити бюджетний базовий рецепт можна будь-якими додатками.
Інгредієнти:

  • сайра консервована – 1 банка;

  • картопля – 740 г;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • морква – 95 г;

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • томатна паста – 15 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати суп з консервованої сайри, злийте з риби зайву воду і розберіть її на шматочки потрібного розміру. Підготуйте овочі, очистивши бульби картоплі, розділивши їх на кубики середнього розміру, а також натерти моркву і цибулю. Спасеруйте суміш цибулі і моркви разом до напівготовності. Картопля киньте в киплячу воду, проваріть близько 5 хвилин, а слідом відправте овочеву засмажку. Доповніть бульйон томатною пастою, покладіть лавр, щедро посоліть і додайте шматочки сайри. Коли суп знову закипить, зменшіть жар, накрийте посуд кришкою і тушкуйте суп з консервою з сайри близько 15 хвилин.

    Суп з консервованої сайри з рисом


    Замінити картоплю в супі можна крупами. Рис додасть ситності і зробить консистенцію страви більш гладкою, у той час як невелика кількість вершкового сиру додасть приємний смак.
    Інгредієнти:

  • сайра консервована – 245 г;

  • ріпчаста цибуля – 95 г;

  • морква – 95 г;

  • рис – 115 г;

  • плавлений сир – 165 г;

  • суміш зелені кропу і петрушки – за смаком.


  • Приготування
    Попередньо промийте рис до прозорої води. Відсутність надлишку крохмалю в рисових зернах надалі позначиться на прозорості супу. В каструлі, в якій ви плануєте варити суп, спасеруйте суміш подрібненої моркви з цибулею до легкого зарум'янювання. Змішайте овочі з рисом і тут же залийте півтора літрами води. Дочекайтеся закипання бульйону, покладіть в нього скибочки сайри і розведіть плавлений сир. Варіть страву до готовності рису, а перед подачею здобріть всі сумішшю свіжої зелені.

    Рибний суп з сайри


    Якщо вам пощастило дістати тушку свіжої сайри, то з неї може вийти наваристий рибний бульйон. У компанії соковитих шматочків рибної м'якоті такий суп впишеться у ваше зимове меню як не можна краще.
    Інгредієнти:

  • сайра – 330 г;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • пшоно – 65 г;

  • горошини чорного перцю – 6 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • жменя свіжої зелені на вибір.


  • Приготування
    Випатрайте тушки сайри і поріжте їх на великі шматки, як на юшку. Крупно наріжте картоплю і розділіть цибулю на чверть кільця. Покладіть всі складові в казанок разом з горошинами перцю і листям лавра. Розмістіть посуд на сильному вогні, дочекайтеся закипання бульйону і зніміть шум з поверхні. Зменшіть жар і варіть суп близько 20 хвилин, поки картопля не розм'якшиться.
    Особливо зручно готувати такий суп з сайри в мультиварці, досить вибрати відповідний режим на кшталт «Гасіння» або «Суп», а потім виставити таймер на 50 хвилин і займатися іншими справами.

    Суп з сайри з рисом і картоплею


    Інгредієнти:

  • консерви з сайри – 1 банка;

  • морква – 95 г;

  • жменя рису;

  • картопля – 115 г;

  • ріпчаста цибуля – 80 г;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Приготуйте морквяно-цибулеву засмажку і покладіть до неї кубики картоплі. Залийте вміст посуду півтора літрами води і всипте жменю промитого рису. Слідом відправте шматочки риби, зменшіть жар і варіть суп на протязі 20 хвилин. Готову страву здобріть петрушкою.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:14
    Переглядів: 37