Суп з ковбасою

Суп з ковбасою
Коли немає часу для довгого варіння м'ясного бульйону, або просто хочеться на обід чогось незвичайного, можна скористатися нашими рецептами і зварити смачний супчик з ковбасою.

Гороховий суп з ковбасою – рецепт


Інгредієнти:

  • напівкопчена ковбаса – 120 г;

  • колотий горох – 280 м;

  • бекон – 60 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • морква – 55 г;

  • картопля – 345 г;

  • трави сушені італійські – 5 г;

  • оливкова або соняшникова без аромату масло – 35 мл;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • морська сіль і перець мелений – 2 щіпки.


  • Приготування
    Неймовірно смачним виходить суп гороховий з копченою ковбасою. Для його приготування колотий горох необхідно замочити мінімум за вісім годин до передбачуваної варіння страви. Розмочену крупу промиваємо, заливаємо порцією чистої води і ставимо на конфорки плити варитися.
    В цей час позбавляє від шкірки і ріжемо на дрібні кубики або брусочки картоплини, а також шаткуємо соломкою моркву і кубиками цибулину. Копчену ковбасу подрібнюємо за бажанням гуртками, брусочками або соломкою і тим же манером нарізаємо бекон.
    До разваренному гороху закладаємо картоплини і ставимо на плиту прогріватися сковороду, налийте в неї трохи масла. Пасеруємо в ньому цибулю і моркву до м'якості, а потім додаємо ковбасу і бекон, витримуємо масу на вогні ще хвилину і викладаємо в каструлю з супом.
    Приправляємо страва морською сіллю, перцем, італійськими травами і варимо до готовності всіх складових. Перед подачею доповнюємо смачний ароматний супчик свіжою зеленню.

    Ніжний сирний суп з плавленим сиром і ковбасою – рецепт


    Інгредієнти:

  • ковбаса напівкопчена – 120 г;

  • плавлений сир – 145 г;

  • картопля – 220 г;

  • цибуля ріпчаста – 80 г;

  • масло селянське вершкове – 10 г;

  • зелень свіжа або сушена (петрушка, базилік, кріп) – за смаком;

  • мелений перець і велика морська сіль – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати з ковбасою сирний супчик, нарізаємо ковбаску соломкою, а цибулю кубиками або чвертькільцями. Картоплю чистимо і шаткуємо кубиками як можна дрібніше. В прогріту сковороду кладемо шматочок вершкового масла, даємо йому розтанути, і викладаємо в посудину ковбасу з цибулею. Обсмажуємо компоненти до прозорості останнього, а потім перекладаємо в каструлю разом з підготовленими картопляними кубиками і заливаємо окропом (приблизно 500 мл). Відразу ж ємність поміщаємо на плиту, підсолюємо, додаємо сушену або свіжу зелень і після закипання вводимо плавлений сир. Варимо супчик при безперервному помішуванні до повного розпускання сиру і м'якості картопляних кубиків, після чого знімаємо його з вогню і можемо подавати.

    Суп-солянка з вареної і копченою ковбасою – простий рецепт


    Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 220 г;

  • ковбаса копчена – 320 г;

  • морква – 65 г;

  • картопля – 420 г;

  • цибуля червоний – 140 г;

  • мариновані огірки – 360 г;

  • паста томатна – 85 м;

  • маслини – 95 г;

  • лимон – 65 г;

  • олія оливкова або соняшникова – 35 мл;

  • зелень сушена (петрушка, базилік, кріп) – за смаком;

  • мелений перець і велика морська сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування смачною і ароматною солянки можна взяти як бульйон, так і просто очищену воду. Закладаємо в неї очищену і нарізану картоплю і ставимо варитися на плиту. В цей час готуємо інші компоненти для солянки. Перетираємо на тертці огірочки і моркву, ріжемо дрібненькими кубиками очищені цибулини, а копчену і варену ковбасу шаткуємо невеликою соломкою.
    Тепер пасеруємо на маслечко оливковій або соняшниковій цибулю і морквину, а хвилин через п'ять додаємо огірки мариновані і припускаємо все разом під кришкою протягом десяти хвилин, при необхідності додавши трохи водички. В кінці смаження додаємо томатну пасту, витримуємо піджарку на плиті ще хвилину, помішуючи, після чого знімаємо з конфорки плити і перекладаємо в посудину з вже звареною картоплею. Додаємо також ковбасу і нарізані кружками маслини, закладаємо лимон, нарізаний часточками, приправляємо страву сіллю, перцем і сушеної зеленню і проварюємо ще кілька хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:14
    Переглядів: 48