» » Крем-суп з шампіньйонів

Крем-суп з шампіньйонів

Крем-суп з шампіньйонів
Багато виключають супи зі свого меню, оскільки шматочки варених овочів подобаються далеко не всім естетам. На цей випадок знають господиням варто запропонувати домочадцям скуштувати крем-суп з шампіньйонів, який незабаром стане справжнім хітом домашнього меню.

Вершковий крем-суп з печерицями


Рецепт крем-суп з печериць з вершками переконає самих вибагливих гурманів в корисності супів, а його ніжний смак буде згадуватися дуже довго.
Інгредієнти:

  • сіль, мускатний горіх , перець – за смаком;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • вершки 10% - 2 склянки;

  • картопля – 400 г;

  • бульйон – 2 склянки;

  • вершкове масло – 4 ст. ложки;

  • печериці – 400 р.


  • Приготування
    Наріжте цибулю тоненькими кільцями. Картоплю почистіть і наріжте невеликими кубиками. Печериці розрізати навпіл або на чотири частини, якщо вони дуже великі. Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте на ньому кільця цибулі, гриби і картоплю. Посоліть, посипте мускатним горіхом і перцем. Тушкувати овочі і печериці слід до підрум'янення. Важливим моментом того, як приготувати крем-суп з шампіньйонів, є перемелювання в блендері. Перед цим залийте грибно-овочеву суміш бульйоном, приготовленим з кубика, проваріть приблизно чверть години і відправте її в блендер. Отриманий крем-суп залийте вершками, доведіть до кипіння ще раз і моментально відставте з вогню.

    Крем-суп з печериць з плавленим сиром


    Смачний сирний крем-суп з печерицями вгамує голод як мінімум на кілька годин.
    Інгредієнти:

  • печериці – 400 г;

  • картопля – 7 шт.;

  • плавлений сир – 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля – 05 шт.


  • Приготування
    Почистіть картоплю, наріжте його кубиками середнього розміру і залийте водою, обсяг якої буде удвічі перевищувати обсяг картоплі. Поставте його варитися і коли картопля почне ставати м'яким, тобто буде напівготові, посоліть. Цибулю дрібно пошинкуйте і обсмажте на соняшниковій олії до придбання ним золотистого відтінку. Потім додайте туди ж гриби і обсмажуйте, закривши посуд кришкою. Коли з грибів випарується волога, зніміть кришку і прожарте вміст сковорідки ще пару хвилин. Потім з допомогою блендера перетворити відварну картоплю в рідке пюре і поступово вмешивайте туди плавлений сир, не припиняючи помішувати. Наприкінці покладіть в суміш гриби з цибулею і добре перемішайте.

    Крем-суп з шампіньйонів в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сіль і перець – за смаком;

  • печериці – 300 г;

  • вода – 200 мл;

  • кріп – 1 невеликий пучок;

  • картопля – 3 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • морква – 1 шт.;

  • вершки – 100 мл;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.


  • Приготування
    Почистіть цибулю, моркву, картоплю і часник. Часник, цибулю і кріп дрібно порубаєте, а картоплю з грибами поріжте невеликими кубиками. Моркву натріть, використовуючи крупну тертку. Складіть все у невелику ємність, перемішайте і посоліть. Потім залийте водою, гарненько розмішайте і перенесіть в мультиварку. Готувати необхідно в режимі «Варка на пару» приблизно півгодини. Після вимкнення приладу даємо інгредієнтів настоятися протягом чверті години і подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре. В кінці додаємо вершки.

    Крем-суп з курки і печериць


    Інгредієнти:

  • морква – 150 г;

  • куряче філе – 250 г;

  • ріпчаста цибуля – 100 г;

  • вершки 20% - 270 г;

  • вода – 15 л;

  • картопля – 370 г;

  • печериці – 250 р.


  • Приготування
    Відваріть в каструлі куряче філе, заливши його водою, протягом приблизно 10 хвилин. Одночасно почистіть картоплю і наріжте його кубиками середнього розміру. Печериці порізати тонкими пластинами, цибулю – тоненькими півкільцями, а моркву натріть за допомогою середньої терки. На попередньо прогрітій сковороді обсмажте гриби до повного зникнення з них рідини, потім змішайте їх з морквою і цибулею і протушкувати ще пару хвилин. Після цього залийте суміш вершками і залиште нудитися на невеликому вогні до загусання. У блендері змішайте суміш овочів і грибів і бульйон з м'ясом і картоплею, зробивши трохи рідкувате пюре. Посоліть і посипте суп перцем.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:08
    Переглядів: 56