Багато виключають супи зі свого меню, оскільки шматочки варених овочів подобаються далеко не всім естетам. На цей випадок знають господиням варто запропонувати домочадцям скуштувати крем-суп з шампіньйонів, який незабаром стане справжнім хітом домашнього меню.
Вершковий крем-суп з печерицями
Рецепт крем-суп з печериць з вершками переконає самих вибагливих гурманів в корисності супів, а його ніжний смак буде згадуватися дуже довго.
Інгредієнти: сіль, мускатний горіх , перець – за смаком; ріпчаста цибуля – 1 шт.; вершки 10% - 2 склянки; картопля – 400 г; бульйон – 2 склянки; вершкове масло – 4 ст. ложки; печериці – 400 р. Приготування Наріжте цибулю тоненькими кільцями. Картоплю почистіть і наріжте невеликими кубиками. Печериці розрізати навпіл або на чотири частини, якщо вони дуже великі. Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте на ньому кільця цибулі, гриби і картоплю. Посоліть, посипте мускатним горіхом і перцем. Тушкувати овочі і печериці слід до підрум'янення. Важливим моментом того, як приготувати крем-суп з шампіньйонів, є перемелювання в блендері. Перед цим залийте грибно-овочеву суміш бульйоном, приготовленим з кубика, проваріть приблизно чверть години і відправте її в блендер. Отриманий крем-суп залийте вершками, доведіть до кипіння ще раз і моментально відставте з вогню.
Крем-суп з печериць з плавленим сиром
Смачний сирний крем-суп з печерицями вгамує голод як мінімум на кілька годин.
Інгредієнти: печериці – 400 г; картопля – 7 шт.; плавлений сир – 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля – 05 шт. Приготування Почистіть картоплю, наріжте його кубиками середнього розміру і залийте водою, обсяг якої буде удвічі перевищувати обсяг картоплі. Поставте його варитися і коли картопля почне ставати м'яким, тобто буде напівготові, посоліть. Цибулю дрібно пошинкуйте і обсмажте на соняшниковій олії до придбання ним золотистого відтінку. Потім додайте туди ж гриби і обсмажуйте, закривши посуд кришкою. Коли з грибів випарується волога, зніміть кришку і прожарте вміст сковорідки ще пару хвилин. Потім з допомогою блендера перетворити відварну картоплю в рідке пюре і поступово вмешивайте туди плавлений сир, не припиняючи помішувати. Наприкінці покладіть в суміш гриби з цибулею і добре перемішайте.
Крем-суп з шампіньйонів в мультиварці
Інгредієнти: сіль і перець – за смаком; печериці – 300 г; вода – 200 мл; кріп – 1 невеликий пучок; картопля – 3 шт.; часник – 2 зубчики; морква – 1 шт.; вершки – 100 мл; ріпчаста цибуля – 1 шт. Приготування Почистіть цибулю, моркву, картоплю і часник. Часник, цибулю і кріп дрібно порубаєте, а картоплю з грибами поріжте невеликими кубиками. Моркву натріть, використовуючи крупну тертку. Складіть все у невелику ємність, перемішайте і посоліть. Потім залийте водою, гарненько розмішайте і перенесіть в мультиварку. Готувати необхідно в режимі «Варка на пару» приблизно півгодини. Після вимкнення приладу даємо інгредієнтів настоятися протягом чверті години і подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре. В кінці додаємо вершки.
Крем-суп з курки і печериць
Інгредієнти: морква – 150 г; куряче філе – 250 г; ріпчаста цибуля – 100 г; вершки 20% - 270 г; вода – 15 л; картопля – 370 г; печериці – 250 р. Приготування Відваріть в каструлі куряче філе, заливши його водою, протягом приблизно 10 хвилин. Одночасно почистіть картоплю і наріжте його кубиками середнього розміру. Печериці порізати тонкими пластинами, цибулю – тоненькими півкільцями, а моркву натріть за допомогою середньої терки. На попередньо прогрітій сковороді обсмажте гриби до повного зникнення з них рідини, потім змішайте їх з морквою і цибулею і протушкувати ще пару хвилин. Після цього залийте суміш вершками і залиште нудитися на невеликому вогні до загусання. У блендері змішайте суміш овочів і грибів і бульйон з м'ясом і картоплею, зробивши трохи рідкувате пюре. Посоліть і посипте суп перцем.