Суп з печериць
Балувати себе ароматними грибними стравами можна цілий рік і не чекати, коли осінь порадує нас великим урожаєм. Печериці сьогодні можна купити повсюдно в будь-яку погоду. Нижче розглянемо кілька цікавих варіацій чудового супу.
Інгредієнти:
печериці – 275 г;
перловка – 125 г;
цибулина - 1 шт.;
картопля не великий – 5 шт.;
запашний перець – 3 горошини;
сіль, зелень, лаврове листя, чорний перець.
Приготування
Спочатку промийте перловку, залийте її склянкою окропу і залиште на пару годин распариваться. У каструлі нагрійте 2 літри води, відправте в неї гриби і доведіть до кипіння. Знімайте піну, відвар додайте горошки перцю і лаврушку. Проваріть приблизно чверть години, і вийміть їх шумівкою. Тепер у грибний відвар відправте розпарену перловку і варимо її півгодини. Цибулю дрібненько покришіть, обсмажте на рослинному маслі, покладіть його в миску, а в цю ж сковороду відправте відварені і порізані шампіньйони. Обсмажуйте їх, помішуючи 10 хвилин. Потім поверніть цибулю, посоліть, поперчіть і перемішайте. Картоплю поріжте кубиками, відправте разом з грибами та цибулею в каструлю з перловкою, і варіть півгодини. Хвилин за 15 до готовності суп потрібно посолити за смаком. У готове блюдо додайте подрібнену зелень, а потім нехай суп настоїться ще чверть години, накритий кришкою.
Інгредієнти:
бульйон овочевий або легкий курячий (не жирний) – 2 л;
картопля разваристый - 175 г;
печериці – 165 г;
вершки – 85 мл;
цибулина не велика - 1 шт.;
масло пісне – 25 мл;
сіль, перець, зелень, лаврове листя.
Приготування
Доведіть бульйон до кипіння і додайте очищений і порізаний кубиками картоплю. На сковороді обсмажте крупно нарізані шампіньйони з цибулею.
У каструлю з картоплею відправте грибну піджарку, посоліть, приправте за смаком і варіть на слабкому вогні пару хвилин. Зніміть посуд з вогню і пробийте суп блендером. Акуратно ввести в пюре вершки, постійно інтенсивно помішуючи суп, додайте подрібнену зелень. Варіть ще 2-3 хвилинки, і знімайте з вогню.
Такий суп краще всього подавати з часниковими грінками , які можна зробити заздалегідь, обсмаживши маленькі шматочки білого хліба в олії з пюрированным часничком.
Інгредієнти:
плавлений сирок (якісний, не «сирний продукт») – 2 шт.;
печериці – 750 г;
картопля разваристый – 3 шт.;
цибуля – 2 шт.;
зелень, спеції, олію.
Приготування
Спочатку картоплю необхідно очистити і нарізати маленькими шматочками. Плавлені сирки подрібніть на крупну тертку, перекладіть в каструлю і залийте теплою водою. Ставте посуд на слабкий вогонь і нагрівайте, поки сир не розпуститься. Потім додайте картоплю і варіть до готовності.
Тим часом цибулю і гриби дрібно поріжте і обсмажте до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі. Готову обжарку відправте в каструлю з майбутнім супом і пробуйте все блендером до гладкою текстурою. Тепер посоліть блюдо і поставте на вогонь, доведіть до кипіння і відразу ж розлийте по тарілках, за бажанням приправивши рублено зеленню і хрусткими сухариками.
Інгредієнти:
печериці – 475 г;
морква – 45 г;
варена куряча грудка – 1 шт.;
цибулина – 55 г;
картопля разваристый – 3 шт.;
стиглий помідор з щільною м'якоттю – 2 шт.;
пісне масло;
спеції, сметана, свіжа зелень.
Приготування
Цибулину, моркву та печериці порізати кубиками і обсмажте приблизно 10 хвилин в олії, визначивши режим мультиварки «Випічка». Потім туди ж чашу додайте вершкове масло, влийте курячий бульйон, додайте курятину, посоліть і включіть режим «Гасіння» або «Суп» на 50 хвилин. Через півгодини киньте в суп порізану картоплю.За 5 хвилин до готовності відправте очищений від шкірки і порізаний невеликими часточками помідор. По завершенні роботи мультиварки дайте супу настоятися ще хвилин 15. Перед подачею посипте блюдо зеленню і заправте за бажанням сметаною.
Суп з печериць з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку промийте перловку, залийте її склянкою окропу і залиште на пару годин распариваться. У каструлі нагрійте 2 літри води, відправте в неї гриби і доведіть до кипіння. Знімайте піну, відвар додайте горошки перцю і лаврушку. Проваріть приблизно чверть години, і вийміть їх шумівкою. Тепер у грибний відвар відправте розпарену перловку і варимо її півгодини. Цибулю дрібненько покришіть, обсмажте на рослинному маслі, покладіть його в миску, а в цю ж сковороду відправте відварені і порізані шампіньйони. Обсмажуйте їх, помішуючи 10 хвилин. Потім поверніть цибулю, посоліть, поперчіть і перемішайте. Картоплю поріжте кубиками, відправте разом з грибами та цибулею в каструлю з перловкою, і варіть півгодини. Хвилин за 15 до готовності суп потрібно посолити за смаком. У готове блюдо додайте подрібнену зелень, а потім нехай суп настоїться ще чверть години, накритий кришкою.
Грибний суп-пюре з печериць з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Доведіть бульйон до кипіння і додайте очищений і порізаний кубиками картоплю. На сковороді обсмажте крупно нарізані шампіньйони з цибулею.
У каструлю з картоплею відправте грибну піджарку, посоліть, приправте за смаком і варіть на слабкому вогні пару хвилин. Зніміть посуд з вогню і пробийте суп блендером. Акуратно ввести в пюре вершки, постійно інтенсивно помішуючи суп, додайте подрібнену зелень. Варіть ще 2-3 хвилинки, і знімайте з вогню.
Такий суп краще всього подавати з часниковими грінками , які можна зробити заздалегідь, обсмаживши маленькі шматочки білого хліба в олії з пюрированным часничком.
Грибний суп з печериць з плавленим сиром
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку картоплю необхідно очистити і нарізати маленькими шматочками. Плавлені сирки подрібніть на крупну тертку, перекладіть в каструлю і залийте теплою водою. Ставте посуд на слабкий вогонь і нагрівайте, поки сир не розпуститься. Потім додайте картоплю і варіть до готовності.
Тим часом цибулю і гриби дрібно поріжте і обсмажте до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі. Готову обжарку відправте в каструлю з майбутнім супом і пробуйте все блендером до гладкою текстурою. Тепер посоліть блюдо і поставте на вогонь, доведіть до кипіння і відразу ж розлийте по тарілках, за бажанням приправивши рублено зеленню і хрусткими сухариками.
Курячий суп з шампіньйонами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину, моркву та печериці порізати кубиками і обсмажте приблизно 10 хвилин в олії, визначивши режим мультиварки «Випічка». Потім туди ж чашу додайте вершкове масло, влийте курячий бульйон, додайте курятину, посоліть і включіть режим «Гасіння» або «Суп» на 50 хвилин. Через півгодини киньте в суп порізану картоплю.За 5 хвилин до готовності відправте очищений від шкірки і порізаний невеликими часточками помідор. По завершенні роботи мультиварки дайте супу настоятися ще хвилин 15. Перед подачею посипте блюдо зеленню і заправте за бажанням сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з свинячої рульки
Звичайно свинячу рульку запікають яким-небудь цікавим способом. Проте з неї ще можна приготувати безліч різноманітних і досить оригінальних страв.
Грибний суп з перловкою
Сучасні господині вже не так часто варять супи з перловкою, як це робили їхні мами і бабусі. А дарма, адже супи з перловкою і грибами, наприклад, не
Як готувати розсольник з перловкою?
Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
Суп з сушених грибів
Супи з сушених грибів доступні в будь-який час року і, до того ж, виходять ароматними і насиченими, ніж перші страви із свіжих грибів. Рецепти
Курячий суп з капустою
Курячий суп - це смачне і популярне блюдо. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами безліч. Сьогодні ми зробимо його з капустою по самим
Грибний суп з печериць - рецепт
Грибні супи - дуже корисні для нашого харчування, особливо для тих, хто дотримується дієти або тримає піст. У нашій статті ми розберемо кілька