Балувати себе ароматними грибними стравами можна цілий рік і не чекати, коли осінь порадує нас великим урожаєм. Печериці сьогодні можна купити повсюдно в будь-яку погоду. Нижче розглянемо кілька цікавих варіацій чудового супу.
Суп з печериць з картоплею
Інгредієнти: печериці – 275 г; перловка – 125 г; цибулина - 1 шт.; картопля не великий – 5 шт.; запашний перець – 3 горошини; сіль, зелень, лаврове листя, чорний перець. Приготування Спочатку промийте перловку, залийте її склянкою окропу і залиште на пару годин распариваться. У каструлі нагрійте 2 літри води, відправте в неї гриби і доведіть до кипіння. Знімайте піну, відвар додайте горошки перцю і лаврушку. Проваріть приблизно чверть години, і вийміть їх шумівкою. Тепер у грибний відвар відправте розпарену перловку і варимо її півгодини. Цибулю дрібненько покришіть, обсмажте на рослинному маслі, покладіть його в миску, а в цю ж сковороду відправте відварені і порізані шампіньйони. Обсмажуйте їх, помішуючи 10 хвилин. Потім поверніть цибулю, посоліть, поперчіть і перемішайте. Картоплю поріжте кубиками, відправте разом з грибами та цибулею в каструлю з перловкою, і варіть півгодини. Хвилин за 15 до готовності суп потрібно посолити за смаком. У готове блюдо додайте подрібнену зелень, а потім нехай суп настоїться ще чверть години, накритий кришкою.
Грибний суп-пюре з печериць з вершками
Інгредієнти: бульйон овочевий або легкий курячий (не жирний) – 2 л; картопля разваристый - 175 г; печериці – 165 г; вершки – 85 мл; цибулина не велика - 1 шт.; масло пісне – 25 мл; сіль, перець, зелень, лаврове листя. Приготування Доведіть бульйон до кипіння і додайте очищений і порізаний кубиками картоплю. На сковороді обсмажте крупно нарізані шампіньйони з цибулею.
У каструлю з картоплею відправте грибну піджарку, посоліть, приправте за смаком і варіть на слабкому вогні пару хвилин. Зніміть посуд з вогню і пробийте суп блендером. Акуратно ввести в пюре вершки, постійно інтенсивно помішуючи суп, додайте подрібнену зелень. Варіть ще 2-3 хвилинки, і знімайте з вогню.
Такий суп краще всього подавати з часниковими грінками , які можна зробити заздалегідь, обсмаживши маленькі шматочки білого хліба в олії з пюрированным часничком.
Грибний суп з печериць з плавленим сиром
Інгредієнти: плавлений сирок (якісний, не «сирний продукт») – 2 шт.; печериці – 750 г; картопля разваристый – 3 шт.; цибуля – 2 шт.; зелень, спеції, олію. Приготування Спочатку картоплю необхідно очистити і нарізати маленькими шматочками. Плавлені сирки подрібніть на крупну тертку, перекладіть в каструлю і залийте теплою водою. Ставте посуд на слабкий вогонь і нагрівайте, поки сир не розпуститься. Потім додайте картоплю і варіть до готовності.
Тим часом цибулю і гриби дрібно поріжте і обсмажте до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі. Готову обжарку відправте в каструлю з майбутнім супом і пробуйте все блендером до гладкою текстурою. Тепер посоліть блюдо і поставте на вогонь, доведіть до кипіння і відразу ж розлийте по тарілках, за бажанням приправивши рублено зеленню і хрусткими сухариками.
Курячий суп з шампіньйонами в мультиварці
Інгредієнти: печериці – 475 г; морква – 45 г; варена куряча грудка – 1 шт.; цибулина – 55 г; картопля разваристый – 3 шт.; стиглий помідор з щільною м'якоттю – 2 шт.; пісне масло; спеції, сметана, свіжа зелень. Приготування Цибулину, моркву та печериці порізати кубиками і обсмажте приблизно 10 хвилин в олії, визначивши режим мультиварки «Випічка». Потім туди ж чашу додайте вершкове масло, влийте курячий бульйон, додайте курятину, посоліть і включіть режим «Гасіння» або «Суп» на 50 хвилин. Через півгодини киньте в суп порізану картоплю.За 5 хвилин до готовності відправте очищений від шкірки і порізаний невеликими часточками помідор. По завершенні роботи мультиварки дайте супу настоятися ще хвилин 15. Перед подачею посипте блюдо зеленню і заправте за бажанням сметаною.