» » Гарбуз з яблуками, запечена в духовці

Гарбуз з яблуками, запечена в духовці

Гарбуз з яблуками, запечена в духовці
М'якоть гарбуза чудово поєднується з яблуками, які збагачують смак овоча і роблять його більш привабливим. Сьогодні для вас варіації солодких страв з гарбуза і яблук, запечених в духовці, які не тільки божественно смачні, але ще й надзвичайно корисні.

Ціла гарбуз, фарширована яблуками, запечена в духовці з родзинками, горіхами і чорносливом


Інгредієнти:

  • гарбуз (невелика) – 2-22 кг;

  • яблука – 650-750 г;

  • горіхи – 180-200 г;

  • чорнослив в'ялений без кісточок – 180-200 г;

  • родзинки без кісточок – 100-120 г;

  • рис – 65 г;

  • вода – 45 мл;

  • масло селянське вершкове – 115 г;

  • кориця мелена, цукровий пісок і сіль – за смаком;

  • вершки (сметана) – 220 р.


  • Приготування
    Для фарширування вибираємо невелику гарбузика правильної форми цукрових сортів, миємо її і зрізаємо верх у вигляді «кришечки». За допомогою ложки вибираємо насіння з супутньою їх волокнистої м'якоттю.
    Для начинки, відварюємо до повної готовності рис, ретельно промиваємо в гарячій воді родзинки і чорнослив і розрізаємо останній на кілька частин. Горіхи перебираємо, трохи подрібнюємо і беремося за підготовку яблучок. Плоди моєму, очищаємо, ріжемо навпіл і позбавляємося від серцевини. М'якоть нарізаємо соломкою або кубиками і змішати з родзинками, горіхами, чорносливом і рисом. Приправляємо начинку цукровим піском, корицею і дрібкою солі, перемішуємо і перекладаємо в гарбуз. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла і додаємо воду, прикриваємо плід «кришечкою» і розташовуємо в ємності для запікання або на деко, в який наллємо трохи водички. Промазуємо гарбузика зверху маслом і відправляємо для запікання в прогріту до 190 градусів духовку на годину-півтори, при необхідності підливаючи воду ще. Готовність страви перевіряємо по м'якості гарбуза, проткнувши її зубочисткою.
    Гарбуз, запечений в духовці з яблуками, горіхами і сухофруктами подаємо зі збитими з цукром вершками або сметаною.

    Солодка гарбуз з яблуками, запечена в духовці шматочками


    Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза – 415 г;

  • яблука – 415 г;

  • мелена кориця – пару щіпок;

  • сік лимона – 25 мл;

  • цукор-пісок (в ідеалі тростинний) – 45-65 г;

  • подрібнені горіхи або кунжутне насіння – за смаком;

  • масло вершкове – 15 г;

  • листочки м'яти для подачі.


  • Приготування
    Смачним і корисним виходить десерт із запеченої гарбуза з яблуками, оформлений шматочками і приготований за цим рецептом. Для цього м'якоть гарбуза без шкірки і насіння нарізаємо скибочками середнього розміру, а вимиті яблучка очищаємо, позбавляє від внутрішньої серцевини і шаткуємо тим же манером.
    Збризкуємо шматочки фруктів лимонним соком, посипаємо корицею, присмачую тростинним цукром і розташовуємо в ємності, промазавши її попередньо шматочком вершкового масла. Присипаємо ласощі зверху горішками або кунжутним насінням і відправляємо для подальшого приготування і запікання в прогріту до 220 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять. Перед подачею десерт доповнюємо листочками м'яти.

    Як смачно запекти в духовці гарбуз з яблуками під сметанним соусом?


    Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза – 815 г;

  • вода – 35 мл;

  • яблука – 640 г;

  • родзинки – 120 г;

  • сметана – 140 г;

  • мелена кориця – пару щіпок;

  • мед – 70 г;

  • гарбузове насіння – 1 жменя;

  • масло вершкове – 60 г;

  • сухарі для панірування або манна крупа.


  • Приготування
    М'якоть гарбузики нарізаємо кубиками середнього розміру і припускаємо їх в сковороді на вершковому масло з додаванням води до напівготовності і невеликого розм'якшення. За цей час очищаємо і нарізаємо тим же манером що і гарбуз яблучну м'якоть, а родзинки ретельно промиваємо й обсушуємо.
    У промаслений і обсипану сухарями для панірування або манною крупою ємність для запікання викладаємо припущену гарбуз і покриваємо шматочки родзинками. Зверху розкладаємо скибочки яблук, які приправляємо дрібкою кориці. Для приготування сметанного соусу змішуємо сметану з медом, корицею і дрібно нарубаними гарбузовим насінням і заливаємо отриманою сумішшю гарбуз з яблуками у формі. Запікатися такий десерт буде протягом півгодини при температурі 215 градусів.
    Додав: admin | 18-11-2016, 16:46
    Переглядів: 154