Гарбуз з яблуками, запечена в духовці
М'якоть гарбуза чудово поєднується з яблуками, які збагачують смак овоча і роблять його більш привабливим. Сьогодні для вас варіації солодких страв з гарбуза і яблук, запечених в духовці, які не тільки божественно смачні, але ще й надзвичайно корисні.
Інгредієнти:
гарбуз (невелика) – 2-22 кг;
яблука – 650-750 г;
горіхи – 180-200 г;
чорнослив в'ялений без кісточок – 180-200 г;
родзинки без кісточок – 100-120 г;
рис – 65 г;
вода – 45 мл;
масло селянське вершкове – 115 г;
кориця мелена, цукровий пісок і сіль – за смаком;
вершки (сметана) – 220 р.
Приготування
Для фарширування вибираємо невелику гарбузика правильної форми цукрових сортів, миємо її і зрізаємо верх у вигляді «кришечки». За допомогою ложки вибираємо насіння з супутньою їх волокнистої м'якоттю.
Для начинки, відварюємо до повної готовності рис, ретельно промиваємо в гарячій воді родзинки і чорнослив і розрізаємо останній на кілька частин. Горіхи перебираємо, трохи подрібнюємо і беремося за підготовку яблучок. Плоди моєму, очищаємо, ріжемо навпіл і позбавляємося від серцевини. М'якоть нарізаємо соломкою або кубиками і змішати з родзинками, горіхами, чорносливом і рисом. Приправляємо начинку цукровим піском, корицею і дрібкою солі, перемішуємо і перекладаємо в гарбуз. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла і додаємо воду, прикриваємо плід «кришечкою» і розташовуємо в ємності для запікання або на деко, в який наллємо трохи водички. Промазуємо гарбузика зверху маслом і відправляємо для запікання в прогріту до 190 градусів духовку на годину-півтори, при необхідності підливаючи воду ще. Готовність страви перевіряємо по м'якості гарбуза, проткнувши її зубочисткою.
Гарбуз, запечений в духовці з яблуками, горіхами і сухофруктами подаємо зі збитими з цукром вершками або сметаною.
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза – 415 г;
яблука – 415 г;
мелена кориця – пару щіпок;
сік лимона – 25 мл;
цукор-пісок (в ідеалі тростинний) – 45-65 г;
подрібнені горіхи або кунжутне насіння – за смаком;
масло вершкове – 15 г;
листочки м'яти для подачі.
Приготування
Смачним і корисним виходить десерт із запеченої гарбуза з яблуками, оформлений шматочками і приготований за цим рецептом. Для цього м'якоть гарбуза без шкірки і насіння нарізаємо скибочками середнього розміру, а вимиті яблучка очищаємо, позбавляє від внутрішньої серцевини і шаткуємо тим же манером.
Збризкуємо шматочки фруктів лимонним соком, посипаємо корицею, присмачую тростинним цукром і розташовуємо в ємності, промазавши її попередньо шматочком вершкового масла. Присипаємо ласощі зверху горішками або кунжутним насінням і відправляємо для подальшого приготування і запікання в прогріту до 220 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять. Перед подачею десерт доповнюємо листочками м'яти.
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза – 815 г;
вода – 35 мл;
яблука – 640 г;
родзинки – 120 г;
сметана – 140 г;
мелена кориця – пару щіпок;
мед – 70 г;
гарбузове насіння – 1 жменя;
масло вершкове – 60 г;
сухарі для панірування або манна крупа.
Приготування
М'якоть гарбузики нарізаємо кубиками середнього розміру і припускаємо їх в сковороді на вершковому масло з додаванням води до напівготовності і невеликого розм'якшення. За цей час очищаємо і нарізаємо тим же манером що і гарбуз яблучну м'якоть, а родзинки ретельно промиваємо й обсушуємо.
У промаслений і обсипану сухарями для панірування або манною крупою ємність для запікання викладаємо припущену гарбуз і покриваємо шматочки родзинками. Зверху розкладаємо скибочки яблук, які приправляємо дрібкою кориці. Для приготування сметанного соусу змішуємо сметану з медом, корицею і дрібно нарубаними гарбузовим насінням і заливаємо отриманою сумішшю гарбуз з яблуками у формі. Запікатися такий десерт буде протягом півгодини при температурі 215 градусів.
Ціла гарбуз, фарширована яблуками, запечена в духовці з родзинками, горіхами і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Для фарширування вибираємо невелику гарбузика правильної форми цукрових сортів, миємо її і зрізаємо верх у вигляді «кришечки». За допомогою ложки вибираємо насіння з супутньою їх волокнистої м'якоттю.
Для начинки, відварюємо до повної готовності рис, ретельно промиваємо в гарячій воді родзинки і чорнослив і розрізаємо останній на кілька частин. Горіхи перебираємо, трохи подрібнюємо і беремося за підготовку яблучок. Плоди моєму, очищаємо, ріжемо навпіл і позбавляємося від серцевини. М'якоть нарізаємо соломкою або кубиками і змішати з родзинками, горіхами, чорносливом і рисом. Приправляємо начинку цукровим піском, корицею і дрібкою солі, перемішуємо і перекладаємо в гарбуз. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла і додаємо воду, прикриваємо плід «кришечкою» і розташовуємо в ємності для запікання або на деко, в який наллємо трохи водички. Промазуємо гарбузика зверху маслом і відправляємо для запікання в прогріту до 190 градусів духовку на годину-півтори, при необхідності підливаючи воду ще. Готовність страви перевіряємо по м'якості гарбуза, проткнувши її зубочисткою.
Гарбуз, запечений в духовці з яблуками, горіхами і сухофруктами подаємо зі збитими з цукром вершками або сметаною.
Солодка гарбуз з яблуками, запечена в духовці шматочками
Інгредієнти:
Приготування
Смачним і корисним виходить десерт із запеченої гарбуза з яблуками, оформлений шматочками і приготований за цим рецептом. Для цього м'якоть гарбуза без шкірки і насіння нарізаємо скибочками середнього розміру, а вимиті яблучка очищаємо, позбавляє від внутрішньої серцевини і шаткуємо тим же манером.
Збризкуємо шматочки фруктів лимонним соком, посипаємо корицею, присмачую тростинним цукром і розташовуємо в ємності, промазавши її попередньо шматочком вершкового масла. Присипаємо ласощі зверху горішками або кунжутним насінням і відправляємо для подальшого приготування і запікання в прогріту до 220 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять. Перед подачею десерт доповнюємо листочками м'яти.
Як смачно запекти в духовці гарбуз з яблуками під сметанним соусом?
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть гарбузики нарізаємо кубиками середнього розміру і припускаємо їх в сковороді на вершковому масло з додаванням води до напівготовності і невеликого розм'якшення. За цей час очищаємо і нарізаємо тим же манером що і гарбуз яблучну м'якоть, а родзинки ретельно промиваємо й обсушуємо.
У промаслений і обсипану сухарями для панірування або манною крупою ємність для запікання викладаємо припущену гарбуз і покриваємо шматочки родзинками. Зверху розкладаємо скибочки яблук, які приправляємо дрібкою кориці. Для приготування сметанного соусу змішуємо сметану з медом, корицею і дрібно нарубаними гарбузовим насінням і заливаємо отриманою сумішшю гарбуз з яблуками у формі. Запікатися такий десерт буде протягом півгодини при температурі 215 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз запечений з медом в духовці
Осінь щедро обдаровує нас всілякими фруктами й овочами. Цією можливістю потрібно скористатися і запекти ароматну гарбуз з медом. Також запропонуємо
Як запекти гарбуз у духовці?
Унікальний овоч - гарбуз. З неї можна приготувати незрівнянний десерт або чудове ситне гаряче. У будь-якому разі, процес створення різних страв із
Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
Приготувавши з гарбуза яскраві, надзвичайно ароматні і неймовірно смачні часточки з цукром - ви неодмінно порадуєте малюків, так і дорослі напевно не
Гарбуз з цукром, запечений часточками в духовці
Про користь гарбуза відомо всім, однак, як приготувати її оригінально, знає не кожен. Спробуємо урізноманітнити ваше осіннє меню чудовим солодким
Гарбуз, запечена в духовці з цукром
У сезон дозрівання гарбуза господині намагаються готувати якомога більше різних страв з неї. І якщо ідеї створення помаранчевого шедевра вичерпалися,
Запіканка з гарбуза з яблуками
Якщо вам хочеться чогось незвичайного, то приготуйте це оригінальне блюдо. Запіканка з гарбуза з додаванням яблук поєднує в собі смак літа і сонця.