» » Гарбуз запечений з медом в духовці

Гарбуз запечений з медом в духовці

Гарбуз запечений з медом в духовці
Гарбуз славиться своїми цінними властивостями і благотворним впливом на роботу всіх систем організму. Існує маса рецептів різноманітних страв з гарбуза, але ми сьогодні поговоримо про поєднанні овоча з медом і запіканні його в духовці. Кожен із запропонованих рецептів дозволить отримати дійсно смачне і корисне ласощі, яким можна буде насолодитися чашкою гарячого чаю.

Гарбуз, запечена шматочками в духовці з медом – рецепт


Інгредієнти:

  • гарбуз свіжа – 330 г;

  • мед рідкий квітковий – 40 г;

  • вода – 30 мл;

  • олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 15-20 мл;

  • цукор – 25 р.


  • Приготування
    Для запікання в духовці бажано вибирати гарбуз цукрового сорту. Вона безперечно вийде ніжніше і смачніше. Плід перед приготуванням необхідно помити, розрізати спочатку навпіл, вийняти насіння з м'якоттю, а потім нарізати часточками товщиною до двох сантиметрів.
    У мисці змішуємо воду, мед квітковий рідкий і соняшникова або оливкова без аромату масло. При бажанні в отриману суміш можна додати трохи меленої кориці. Поливаємо отриманою сумішшю скибочки гарбуза, укладені в форму для приготування в духовці або на деко і відправляємо їх для запікання в розігріту до 185 градусів пристрій на п'ятдесят хвилин. За десять хвилин до завершення процесу посипаємо скибочки гарбуза зверху цукровим піском і збільшуємо температуру духовки до максимуму.

    Гарбуз, запечена в духовці з медом, горіхами і корицею цілком


    Інгредієнти:

  • гарбуз маленька – 1 шт.;

  • горіхи будь-які на вибір – 220 г;

  • кориця мелена – 1 щіпка;

  • мед – 160-190 г;

  • сік лимонний – 20 мл


  • Приготування
    Щоб запекти гарбуз цілком, вибираємо невеликий плід, моєму його ретельно і витираємо на сухо. Тепер акуратно зрізаємо зверху кришечку і через отримане отвір виймаємо насіння і вичищаємо волокнисту м'якоть ложкою. Горіхи підсушуємо в духовці або на сухій сковороді, а потім розтираємо до отримання крихти в ступці або подрібнюємо в блендері. Змішуємо горіхову масу з медом, корицею і лимонним соком і заповнюємо отриманою масою порожнину в гарбузі.
    Прикриваємо отвір гарбуза зрізаною «кришкою», маємо виріб на деко, в який наливаємо зовсім трохи водички, і запікаємо ласощі протягом півгодини при температурі 185 градусів.
    Після сигналу залишаємо гарбуз ще на деякий час в духовій шафі, а потім переміщаємо на блюдо і можемо подавати.

    Гарбуз, запечена з яблуками, медом і сметаною


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 850 г;

  • яблука – 450 г;

  • горіхи будь-які на вибір – 40 г;

  • кориця мелена – 5 г;

  • мед – 70 г;

  • сметана – 130 г;

  • родзинки без кісточок – 1 жменя;

  • масло вершкове – 55 г;

  • сухарі панірувальні – 35-50 р.


  • Приготування
    Перед тим як відправляти запікати гарбуз з яблуками, її необхідно очистити від шкірки і нутрощів, після чого нарізати кубиками і припустити до невеликого розм'якшення на сковороді з вершковим маслом і невеликою кількістю води. Поки гарбуз гаситься, очищаємо яблучка від серцевини і за бажанням від шкірки і ріжемо їх на тонкі часточки. Готуємо також і заливку, змішавши сметану з медом, товченими горіхами і меленою корицею. Горіхи необхідно попередньо підсушити на деку в духовці або на сухій сковороді.
    Тепер викладаємо в промаслений і присипану панірувальними сухарями форму припущену гарбуз, посипаємо скибочки розпареним родзинками і розкладаємо зверху скибочки яблук. Поливаємо композицію сумішшю з меду і сметани і відправляємо запікатися при максимальній температурі на півгодини.
    Даний варіант ласощі можна доповнити гарбузовим насінням, замінивши ними горіхи, а також замість сметани використовувати натуральний йогурт.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:55
    Переглядів: 331