М'якоть гарбуза чудово поєднується з яблуками, які збагачують смак овоча і роблять його більш привабливим. Сьогодні для вас варіації солодких страв з гарбуза і яблук, запечених в духовці, які не тільки божественно смачні, але ще й надзвичайно корисні.
Ціла гарбуз, фарширована яблуками, запечена в духовці з родзинками, горіхами і чорносливом
Інгредієнти: гарбуз (невелика) – 2-22 кг; яблука – 650-750 г; горіхи – 180-200 г; чорнослив в'ялений без кісточок – 180-200 г; родзинки без кісточок – 100-120 г; рис – 65 г; вода – 45 мл; масло селянське вершкове – 115 г; кориця мелена, цукровий пісок і сіль – за смаком; вершки (сметана) – 220 р. Приготування Для фарширування вибираємо невелику гарбузика правильної форми цукрових сортів, миємо її і зрізаємо верх у вигляді «кришечки». За допомогою ложки вибираємо насіння з супутньою їх волокнистої м'якоттю.
Для начинки, відварюємо до повної готовності рис, ретельно промиваємо в гарячій воді родзинки і чорнослив і розрізаємо останній на кілька частин. Горіхи перебираємо, трохи подрібнюємо і беремося за підготовку яблучок. Плоди моєму, очищаємо, ріжемо навпіл і позбавляємося від серцевини. М'якоть нарізаємо соломкою або кубиками і змішати з родзинками, горіхами, чорносливом і рисом. Приправляємо начинку цукровим піском, корицею і дрібкою солі, перемішуємо і перекладаємо в гарбуз. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла і додаємо воду, прикриваємо плід «кришечкою» і розташовуємо в ємності для запікання або на деко, в який наллємо трохи водички. Промазуємо гарбузика зверху маслом і відправляємо для запікання в прогріту до 190 градусів духовку на годину-півтори, при необхідності підливаючи воду ще. Готовність страви перевіряємо по м'якості гарбуза, проткнувши її зубочисткою.
Гарбуз, запечений в духовці з яблуками, горіхами і сухофруктами подаємо зі збитими з цукром вершками або сметаною.
Солодка гарбуз з яблуками, запечена в духовці шматочками
Інгредієнти: м'якоть гарбуза – 415 г; яблука – 415 г; мелена кориця – пару щіпок; сік лимона – 25 мл; цукор-пісок (в ідеалі тростинний) – 45-65 г; подрібнені горіхи або кунжутне насіння – за смаком; масло вершкове – 15 г; листочки м'яти для подачі. Приготування Смачним і корисним виходить десерт із запеченої гарбуза з яблуками, оформлений шматочками і приготований за цим рецептом. Для цього м'якоть гарбуза без шкірки і насіння нарізаємо скибочками середнього розміру, а вимиті яблучка очищаємо, позбавляє від внутрішньої серцевини і шаткуємо тим же манером.
Збризкуємо шматочки фруктів лимонним соком, посипаємо корицею, присмачую тростинним цукром і розташовуємо в ємності, промазавши її попередньо шматочком вершкового масла. Присипаємо ласощі зверху горішками або кунжутним насінням і відправляємо для подальшого приготування і запікання в прогріту до 220 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять. Перед подачею десерт доповнюємо листочками м'яти.
Як смачно запекти в духовці гарбуз з яблуками під сметанним соусом?
Інгредієнти: м'якоть гарбуза – 815 г; вода – 35 мл; яблука – 640 г; родзинки – 120 г; сметана – 140 г; мелена кориця – пару щіпок; мед – 70 г; гарбузове насіння – 1 жменя; масло вершкове – 60 г; сухарі для панірування або манна крупа. Приготування М'якоть гарбузики нарізаємо кубиками середнього розміру і припускаємо їх в сковороді на вершковому масло з додаванням води до напівготовності і невеликого розм'якшення. За цей час очищаємо і нарізаємо тим же манером що і гарбуз яблучну м'якоть, а родзинки ретельно промиваємо й обсушуємо.
У промаслений і обсипану сухарями для панірування або манною крупою ємність для запікання викладаємо припущену гарбуз і покриваємо шматочки родзинками. Зверху розкладаємо скибочки яблук, які приправляємо дрібкою кориці. Для приготування сметанного соусу змішуємо сметану з медом, корицею і дрібно нарубаними гарбузовим насінням і заливаємо отриманою сумішшю гарбуз з яблуками у формі. Запікатися такий десерт буде протягом півгодини при температурі 215 градусів.