» » Перепелині яйця - рецепти

Перепелині яйця - рецепти

Перепелині яйця - рецепти
Перепелині яйця – цінний дієтичний продукт, який містить безліч корисних організму речовин. Їх можна їсти в сирому, смаженому, вареному вигляді, готувати омлет, різноманітні салати і т. д. Давайте разом розглянемо деякі перевірені та прості рецепти приготування перепелиних яєць.

Омлет з перепелиних яєць

Перепелині яйця - рецепти

Інгредієнти:

  • яйце перепелине – 8-10 шт.;

  • молоко – 30 мл;

  • масло вершкове – 15 г;

  • шинка – 100 г;

  • сир – 55 г;

  • спеції.


  • Приготування

  • Яйця розбиваємо в глибоку ємність і збиваємо міксером.

  • Поступово вливаємо молоко і кидаємо шинку, нарізану дрібним кубиком.

  • Приправляємо спеціями і перемішуємо.

  • Отриману масу акуратно виливаємо на розігріту сковороду, промазану маслом, прикриваємо кришкою.

  • За кілька хвилин до готовності присипаємо блюдо тертим сиром.


  • Рецепт маринованих перепелиних яєць

    Перепелині яйця - рецепти

    Інгредієнти:

  • яйце перепелине – 15 шт.;

  • оцет винний – 25 мл;

  • сіль – 10 г;

  • цукор – 5 г;

  • часник – 5 зубчиків;

  • перець гіркий;

  • лавровий лист;

  • вода – 255 мл;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування

  • Свіжі перепелині яйця відварюємо 5 хвилин, а потім замочуємо у холодній воді.

  • Після охолодження, знімаємо з них шкаралупу і викладаємо в невелику банку. Засипаємо їх подрібненими спеціями і подрібненим часником.

  • У каструльку з водою викладаємо лаврове листя, горошинки перцю, сіль і цукор.

  • Кип'ятимо маринад, а потім наполягаємо 5 хвилин.

  • Потім знімаємо посуд з плити, вводимо винний оцет і остуджуємо.

  • Перепелині яйця заливаємо теплим маринадом, закриваємо кришкою і відправляємо на 2 дні в холодильник.

  • Після цього обережно зливаємо розсіл і подаємо страву до столу, прикрасивши порізаною зеленню.


  • Рецепт салату з перепелиними яйцями

    Перепелині яйця - рецепти

    Інгредієнти:

  • яйце перепелине – 3 шт.;

  • стиглий помідор – 1 шт.;

  • олія оливкова;

  • листя салату;

  • сир – 50 г;

  • лимон.


  • Приготування

  • Яйця відварюємо, чистимо і розрізаємо навпіл.

  • Помідори шаткуємо великими шматочками, а сир рубаємо тоненькими пластинками.

  • Інгредієнти викладаємо на блюдо, выстеленное салатними листям, поливаємо оливковою маслом і скроплюємо соком лимона.

  • Готовий салат із перепелиними яйцями і помідорами виглядає витончено, і гурмани неодмінно прийдуть в захват тільки від одного його вигляду.


  • Майонез з перепелиних яєць

    Перепелині яйця - рецепти

    Інгредієнти:

  • яйце перепелине – 5-6 шт.;

  • цукор – 5 г;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • сіль – 5 р;

  • лимонний сік – 25 мл;

  • масло рослинне – 145 мл


  • Приготування

  • Для приготування майонезу, перепелині яйця розбиваємо в ємність блендера, додаємо сіль, гірчицю, цукор і збиваємо 30 секунд.

  • Потім поступово вливаємо олію, лимонний сік і знову збиваємо масу до однорідної консистенції.
    Додав: admin | 18-11-2016, 16:06
    Переглядів: 136