Перепелині яйця – цінний дієтичний продукт, який містить безліч корисних організму речовин. Їх можна їсти в сирому, смаженому, вареному вигляді, готувати омлет, різноманітні салати і т. д. Давайте разом розглянемо деякі перевірені та прості рецепти приготування перепелиних яєць.
Омлет з перепелиних яєць
Інгредієнти: яйце перепелине – 8-10 шт.; молоко – 30 мл; масло вершкове – 15 г; шинка – 100 г; сир – 55 г; спеції. Приготування Яйця розбиваємо в глибоку ємність і збиваємо міксером. Поступово вливаємо молоко і кидаємо шинку, нарізану дрібним кубиком. Приправляємо спеціями і перемішуємо. Отриману масу акуратно виливаємо на розігріту сковороду, промазану маслом, прикриваємо кришкою. За кілька хвилин до готовності присипаємо блюдо тертим сиром. Рецепт маринованих перепелиних яєць
Інгредієнти: яйце перепелине – 15 шт.; оцет винний – 25 мл; сіль – 10 г; цукор – 5 г; часник – 5 зубчиків; перець гіркий; лавровий лист; вода – 255 мл; свіжа зелень – за смаком. Приготування Свіжі перепелині яйця відварюємо 5 хвилин, а потім замочуємо у холодній воді. Після охолодження, знімаємо з них шкаралупу і викладаємо в невелику банку. Засипаємо їх подрібненими спеціями і подрібненим часником. У каструльку з водою викладаємо лаврове листя, горошинки перцю, сіль і цукор. Кип'ятимо маринад, а потім наполягаємо 5 хвилин. Потім знімаємо посуд з плити, вводимо винний оцет і остуджуємо. Перепелині яйця заливаємо теплим маринадом, закриваємо кришкою і відправляємо на 2 дні в холодильник. Після цього обережно зливаємо розсіл і подаємо страву до столу, прикрасивши порізаною зеленню. Рецепт салату з перепелиними яйцями
Інгредієнти: яйце перепелине – 3 шт.; стиглий помідор – 1 шт.; олія оливкова; листя салату; сир – 50 г; лимон. Приготування Яйця відварюємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Помідори шаткуємо великими шматочками, а сир рубаємо тоненькими пластинками. Інгредієнти викладаємо на блюдо, выстеленное салатними листям, поливаємо оливковою маслом і скроплюємо соком лимона. Готовий салат із перепелиними яйцями і помідорами виглядає витончено, і гурмани неодмінно прийдуть в захват тільки від одного його вигляду. Майонез з перепелиних яєць
Інгредієнти: яйце перепелине – 5-6 шт.; цукор – 5 г; гірчиця – 1 ч. ложка; сіль – 5 р; лимонний сік – 25 мл; масло рослинне – 145 мл Приготування Для приготування майонезу, перепелині яйця розбиваємо в ємність блендера, додаємо сіль, гірчицю, цукор і збиваємо 30 секунд. Потім поступово вливаємо олію, лимонний сік і знову збиваємо масу до однорідної консистенції.