Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряче філе з ананасами

Куряче філе з ананасами

18-11-2016, 15:53
1 557
Пропонуємо оригінальні рецепти приготування курячого філе з ананасами. Такі страви особливо припадуть до душі любителям контрастних кулінарних композицій, де в рівній мірі домінує і солоний смак, і солодкі пряні нотки.

Куряче філе з ананасами і сиром в духовці – рецепт

Куряче філе з ананасами

Інгредієнти:

  • куряче філе – 640 г;

  • пікантний сир твердих сортів – 180 г;

  • майонез – 140 г;

  • перець свіжозмелену (суміш декількох видів);

  • кухонна велика сіль;

  • свіжа петрушка (зелень).


  • Приготування

  • Дуже смачне поєднання ніжного курячого філе і соковитих ананасів під рум'яної сирної скоринкою, - саме так можна охарактеризувати страва, приготована за цим рецептом.

  • Для реалізації ідеї філе курячої грудки споліскуємо, обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на скибочки товщиною приблизно півтора сантиметра.

  • Тепер, помістивши курятину між двома отрезами харчової плівки або просто в пакет, відбиваємо її трохи, підсолюємо, перчимо й залишаємо на півгодини на столі.

  • Викладаємо відбиті, промариновані скибочки курки в промаслений форму.

  • На кожен шматочок філе кладемо по половинці або по цілому кільця ананаса (в залежності від розміру м'ясного шматка) і присмачую вироби майонезом.

  • Притрушиваем курку з ананасами перетертим твердим сиром і поміщаємо в прогріту до 205 градусів духовку хвилин на тридцять.

  • Перед подачею прикрашаємо відбивні з курячого філе з ананасами і сиром листочками петрушки.


  • Куряче філе з ананасами на сковороді – рецепт

    Куряче філе з ананасами

    Інгредієнти:

  • куряче філе – 640 г;

  • невеликий свіжий ананас – 1 шт.;

  • часникові зубки – 4 шт.;

  • стручок перцю чилі – 05-1 шт.;

  • лайм середнього розміру – 1 шт.;

  • цукор коричневий – 35 г;

  • олія соняшникова без аромату – 55 мл;

  • мелений імбир – щіпка;

  • перець свіжозмелену (суміш декількох видів) – за смаком;

  • кухонна велика сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Першим ділом для приготування страви нарізаємо брусочками промите куряче філе і замочуємо його на півтори години в маринаді.

  • Для приготування маринаду розтираємо в ступці подрібнений часник, нарізаний чилі, сіль, мелений імбир і суміш перців, після чого компоненти змішуємо з двома столовими ложками олії соняшникової та перемішуємо.

  • У сковороді прогріваємо залишився маслечко, всипаємо коричневий цукор, віджимаємо лаймовий сік і кидаємо лаймовые вичавки, щоб і цедра змогла віддати свій аромат.

  • Смажимо вміст сковороди при постійному помішуванні до розчинення цукру, а потім прибираємо половинки лайма, викладаємо куряче філе і тушкуємо м'ясо кілька хвилин під кришкою.

  • Тепер відкриваємо кришку, готуємо курятину до випаровування всієї вологи і додаємо нарізану брусочками або кубиками м'якоть ананаса.

  • Смажимо вміст сковороди ще три хвилини, помішуючи.


  • Куряче філе, тушковане з ананасами

    Куряче філе з ананасами

    Інгредієнти:

  • куряче філе – 640 г;

  • соус соєвий для маринування;

  • консервовані ананаси – 290 г;

  • болгарський перець – 420 г;

  • карі – 3-4 щіпки;

  • сироп від консервованих ананасів – 140 мл;

  • олія соняшникова без аромату – 45 мл;

  • перець свіжозмелену (суміш декількох видів) – за смаком.


  • Приготування

  • Куряче філе шаткуємо брусочками, укладаємо в миску і заливаємо на півтори години соєвим соусом, щоб все м'ясо було покрито.

  • М'якоть перцю болгарського і ананасів нарізаємо кубиками, а в сотейник наливаємо масло рослинне і ставимо прогріватися.

  • Викладаємо в розпечене масло промаринованную курятину і смажимо на сильному вогні, періодично помішуючи, до придбання рум'янцю з двох сторін.

  • Тепер знижуємо температуру до середнього, притрушиваем м'ясо каррі і перемішуємо.

  • Викладаємо перець і ананаси, вливаємо сироп, прикриваємо ємність кришкою і протушиваем до м'якості всіх компонентів. У середньому для цього знадобиться близько п'ятнадцяти хвилин.

  • Таку тушковану курку з ананасами можна приготувати і без болгарського перцю.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Філе стегна індички – рецепти
    Філе стегна індички – рецепти
    З стегна індички можна готувати дивовижні страви, які виходять соковитими і володіють особливими смаковими якостями. Далі запропонуємо варіанти
    Листковий салат з куркою і ананасами
    Листковий салат з куркою і ананасами
    Давно відомо, що поєднання курячого м'яса з соковитим ананасом завжди виграшно. Пропонуємо кілька варіантів листкового салату, в основі яких і буде
    Курячі відбивні - рецепт
    Курячі відбивні - рецепт
    Новий рік - час феєрверків, подарунків, шампанського, мандарин і кулінарних шедеврів. Чого тільки не буває на новорічному столі! Пропонуємо вам
    Курка з ананасами - рецепт
    Курка з ананасами - рецепт
    Курка з ананасами - прекрасне поєднання. Готувати страви з цими інгредієнтами - одне задоволення. Чому? Робляться вони швидко з'їдаються ще швидше, а
    Курка каррі з ананасами
    Курка каррі з ананасами
    Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І