Пропонуємо оригінальні рецепти приготування курячого філе з ананасами. Такі страви особливо припадуть до душі любителям контрастних кулінарних композицій, де в рівній мірі домінує і солоний смак, і солодкі пряні нотки.
Куряче філе з ананасами і сиром в духовці – рецепт
Інгредієнти: куряче філе – 640 г; пікантний сир твердих сортів – 180 г; майонез – 140 г; перець свіжозмелену (суміш декількох видів); кухонна велика сіль; свіжа петрушка (зелень). Приготування Дуже смачне поєднання ніжного курячого філе і соковитих ананасів під рум'яної сирної скоринкою, - саме так можна охарактеризувати страва, приготована за цим рецептом. Для реалізації ідеї філе курячої грудки споліскуємо, обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на скибочки товщиною приблизно півтора сантиметра. Тепер, помістивши курятину між двома отрезами харчової плівки або просто в пакет, відбиваємо її трохи, підсолюємо, перчимо й залишаємо на півгодини на столі. Викладаємо відбиті, промариновані скибочки курки в промаслений форму. На кожен шматочок філе кладемо по половинці або по цілому кільця ананаса (в залежності від розміру м'ясного шматка) і присмачую вироби майонезом. Притрушиваем курку з ананасами перетертим твердим сиром і поміщаємо в прогріту до 205 градусів духовку хвилин на тридцять. Перед подачею прикрашаємо відбивні з курячого філе з ананасами і сиром листочками петрушки. Куряче філе з ананасами на сковороді – рецепт
Інгредієнти: куряче філе – 640 г; невеликий свіжий ананас – 1 шт.; часникові зубки – 4 шт.; стручок перцю чилі – 05-1 шт.; лайм середнього розміру – 1 шт.; цукор коричневий – 35 г; олія соняшникова без аромату – 55 мл; мелений імбир – щіпка; перець свіжозмелену (суміш декількох видів) – за смаком; кухонна велика сіль – за смаком. Приготування Першим ділом для приготування страви нарізаємо брусочками промите куряче філе і замочуємо його на півтори години в маринаді. Для приготування маринаду розтираємо в ступці подрібнений часник, нарізаний чилі, сіль, мелений імбир і суміш перців, після чого компоненти змішуємо з двома столовими ложками олії соняшникової та перемішуємо. У сковороді прогріваємо залишився маслечко, всипаємо коричневий цукор, віджимаємо лаймовий сік і кидаємо лаймовые вичавки, щоб і цедра змогла віддати свій аромат. Смажимо вміст сковороди при постійному помішуванні до розчинення цукру, а потім прибираємо половинки лайма, викладаємо куряче філе і тушкуємо м'ясо кілька хвилин під кришкою. Тепер відкриваємо кришку, готуємо курятину до випаровування всієї вологи і додаємо нарізану брусочками або кубиками м'якоть ананаса. Смажимо вміст сковороди ще три хвилини, помішуючи. Куряче філе, тушковане з ананасами
Інгредієнти: куряче філе – 640 г; соус соєвий для маринування; консервовані ананаси – 290 г; болгарський перець – 420 г; карі – 3-4 щіпки; сироп від консервованих ананасів – 140 мл; олія соняшникова без аромату – 45 мл; перець свіжозмелену (суміш декількох видів) – за смаком. Приготування Куряче філе шаткуємо брусочками, укладаємо в миску і заливаємо на півтори години соєвим соусом, щоб все м'ясо було покрито. М'якоть перцю болгарського і ананасів нарізаємо кубиками, а в сотейник наливаємо масло рослинне і ставимо прогріватися. Викладаємо в розпечене масло промаринованную курятину і смажимо на сильному вогні, періодично помішуючи, до придбання рум'янцю з двох сторін. Тепер знижуємо температуру до середнього, притрушиваем м'ясо каррі і перемішуємо. Викладаємо перець і ананаси, вливаємо сироп, прикриваємо ємність кришкою і протушиваем до м'якості всіх компонентів. У середньому для цього знадобиться близько п'ятнадцяти хвилин. Таку тушковану курку з ананасами можна приготувати і без болгарського перцю.