» » Як приготувати яловиче серце?

Як приготувати яловиче серце?

Як приготувати яловиче серце?
Багатьох господинь відлякують рецепти страв з яловичим серцем в складі. І треба зізнатися абсолютно марно. Адже даний продукт за своїми корисними властивостями і складом вітамінів і елементів випереджає звичайну яловичину, так і смакові якості даного субпродукту при правильному приготуванні на висоті. Єдиний його недолік - це досить тривалий час варіння, але результат безумовно того варто.
Далі ми розповімо, як оформити з яловичого серця смачний листковий салат і розкриємо нюанси приготування з даного субпродукту насиченого і апетитного гуляшу.

Салат з яловичого серця - рецепт


Інгредієнти:

  • серце яловиче – 650 г;

  • ріпчаста салатна цибуля – 120 г;

  • сир твердий – 95 г;

  • відварені круто курячі яйця – 4-5 шт.;

  • огірки мариновані – 220-280 г;

  • печериці консервовані – 180 г;

  • горошок зелений консервований – 180 г;

  • майонез – 245 г або по смаку;

  • листя базиліка і гілочки кропу для оформлення;

  • перець мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування салату яловиче серце необхідно попередньо вимочити і відварити. Спочатку поміщаємо продукт в холодну воду і залишаємо мінімум на три години, щогодини міняючи воду. Однак без цього етапу можна і обійтися, і відразу ж приступити до варінні субпродукту.
    Як же правильно варити яловиче серце? Для цього промиваємо продукт, заливаємо його чистою водою, ставимо на вогонь, зменшуємо після закипання жар до мінімального і варимо протягом трьох годин. Хвилин за п'ятнадцять до кінця приготування додаємо за смаком сіль і за бажанням кидаємо лаврові листочки, горошини перцю або інші прянощі і спеції на свій смак.
    Далі відварені круто яйця чистимо і дрібно рубаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо мариновані огірки, а твердий сир обробляємо на крупній тертці. Шаткуємо також невеликими пластинами печериці і нарізаємо півкільцями салатну ріпчасту цибулину. Останню можна після подрібнення замаринувати ненадовго в розчині води, оцту і цукрового піску, додавши всі компоненти маринаду за смаком.
    По готовності серця даємо йому охолонути, нарізаємо тонкою соломкою або дрібними кубиками і приступаємо до оформлення салату. В даному випадку всі складові страви ми будемо викладати на блюдо або в салатник шарами. Першими розподіляємо грибочки і мариновану цибулю. Потім черга серця і маринованих огірочків. Тепер яйця, сир і консервований горошок. Кожен шар присмачую майонезом і за потреби сіллю. Даємо страви години два просочитися в холодильнику, після чого прикрашаємо його листочками базиліку і гілочками кропу і подаємо до столу.

    Як приготувати гуляш з яловичого серця?


    Інгредієнти:

  • серце яловиче – 980 р;

  • морква свіжа – 180 г;

  • ріпчасті цибулини – 180 г;

  • перець солодкий болгарський – 120 г;

  • зубці часникові – 3-4 шт.;

  • паста томатна – 90 г;

  • листя лаврове – 1-2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 4 шт.;

  • олія соняшникова без аромату – 55 мл;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Яловиче серце перед приготуванням по можливості вимочуємо в холодній воді протягом декількох годин. Потім зрізаємо з продукту жир, а м'якоть нарізаємо невеликою соломкою. Викладаємо подрібнений продукт в прогріте у казані або сотейнику соняшникова без аромату масло й обсмажуємо до придбання скибочками рум'янцю. Тепер додаємо в посудину до серця воду, даємо закипіти, зменшуємо вогонь, прикриваємо ємність кришкою і
    Як приготувати яловиче серце?
    тушкуємо вміст протягом двох годин, при необхідності підливаючи воду.
    На наступному етапі закладаємо в тушковане яловиче серце цибулю і моркву, очистивши овочі і нарізавши полукружками або соломкою, а також кидаємо подрібнений болгарський перчик. При бажанні цибульку можна попередньо трохи обсмажити. Додаємо також у страву томатну пасту, сіль, лаврове листя і горошини духмяного перцю, перемішуємо і припускаємо при слабкому кипінні під кришкою протягом сорокам хвилин. Тепер кидаємо в сотейник очищений і подрібнений часничок, протушиваем страву ще хвилин десять і можемо подавати, доповнивши відварною картоплею.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:26
    Переглядів: 109