» » Яловиче серце - рецепти приготування

Яловиче серце - рецепти приготування

Яловиче серце - рецепти приготування
Яловиче серце дуже рідко з'являється на наших столах і не всі господині знають, що страви з нього виходять дивовижно смачними та корисними. У цій статті ми розповімо вам кілька рецептів, і ви дізнаєтесь, як правильно приготувати яловиче серце.

Рецепт салату з яловичим серцем


Інгредієнти:

  • серце яловиче – 355 г;

  • вода – 105 мл;

  • майонез – 35 мл;

  • свіжа петрушка;

  • цибуля ріпчаста – 165 г;

  • спеції;

  • столовий оцет – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, шаткуємо тонкими смужками і заливаємо на 20 хвилин окропом. Потім рідину зливаємо, обсушуємо цибулю і маринуємо в суміші розведеного оцту. Відварене серце нарізаємо соломкою і додаємо в миску. Додаємо подрібнену зелень, маринована цибуля, приправляємо спеціями і заправляємо майонезом.

    Рецепт овочевого рагу з яловичого серця


    Інгредієнти:

  • яловиче серце – 505 г;

  • вода – 2 л;

  • картопля – 345 г;

  • морква – 165 г;

  • солоний огірок – 115 г;

  • спеції;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло вершкове – 45 р.


  • Приготування
    Серце обробляємо, заливаємо холодною водою і відварюємо до готовності, додавши очищений ріпчасту цибулю. Потім дрібно нарізаємо серце і обсмажуємо на вершковому маслі. Додаємо нашатковану моркву, подрібнені огірки і картоплю, порізану соломкою, і вливаємо трохи води. Прикриваємо кришкою і тушкуємо страву близько години.

    Рецепт тушкованого яловичого серця


    Інгредієнти:

  • яловичий бульйон – 305 мл;

  • серце яловиче – 485 г;

  • цибуля ріпчаста – 65 г;

  • борошно – 10 г;

  • масло – 25 мл;

  • спеції;

  • цукор – 5 г;

  • томатна паста;

  • яблучний оцет – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Рецепт приготування яловичого серця досить простий. Субпродукт промиваємо, обробляємо, вимочуємо кілька годин у холодній воді, а потім обсушуємо і нарізаємо брусочками. Викладаємо заготовки на сковороду з олією і обсмажуємо 10 хвилин на слабенькому вогні. Потім присипаємо серце борошном, перемішуємо і заливаємо гарячим бульйоном. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо м'ясо 15 -2 години.
    Чистимо цибулину, тонко шаткуємо і пасеруємо окремо до золотистого кольору. Додаємо томатне пюре, оцет, додаємо трохи цукру і тушкуємо масу кілька хвилин. Після цього перекладаємо отриману підливку до серця і готуємо страву ще 35 хвилин.

    Рецепт котлет з яловичого серця


    Інгредієнти:

  • яловиче серце – 505 г;

  • яйце – 45 г;

  • молоко;

  • манка – 10 г;

  • спеції;

  • батон – 2 скибочки;

  • сало – 55 г;

  • мелений сухарі – 105 р.
  • Яловиче серце - рецепти приготування


    Приготування
    Скибочки батона заливаємо молоком, засікаємо 15 хвилин, а потім віджимаємо хліб. Сало дрібно нарізаємо і перекручуємо через м'ясорубку разом з вареним серцем, очищеним цибулею і хлібним м'якушем. Вбиваємо в отриманий фарш яйце, додаємо манку, додаємо спеції і перемішуємо. Формуємо рівні котлетки, обвалюємо їх у мелених сухарях і обсмажуємо в маслі з двох сторін.
    Тепер ви знаєте смачні рецепти страв з яловичого серця та можете порадувати своїх домочадців оригінальним стравою.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:22
    Переглядів: 94