Яловиче серце дуже рідко з'являється на наших столах і не всі господині знають, що страви з нього виходять дивовижно смачними та корисними. У цій статті ми розповімо вам кілька рецептів, і ви дізнаєтесь, як правильно приготувати яловиче серце.
Рецепт салату з яловичим серцем
Інгредієнти: серце яловиче – 355 г; вода – 105 мл; майонез – 35 мл; свіжа петрушка; цибуля ріпчаста – 165 г; спеції; столовий оцет – 1 ст. ложка. Приготування Цибулю чистимо, шаткуємо тонкими смужками і заливаємо на 20 хвилин окропом. Потім рідину зливаємо, обсушуємо цибулю і маринуємо в суміші розведеного оцту. Відварене серце нарізаємо соломкою і додаємо в миску. Додаємо подрібнену зелень, маринована цибуля, приправляємо спеціями і заправляємо майонезом.
Рецепт овочевого рагу з яловичого серця
Інгредієнти: яловиче серце – 505 г; вода – 2 л; картопля – 345 г; морква – 165 г; солоний огірок – 115 г; спеції; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 45 р. Приготування Серце обробляємо, заливаємо холодною водою і відварюємо до готовності, додавши очищений ріпчасту цибулю. Потім дрібно нарізаємо серце і обсмажуємо на вершковому маслі. Додаємо нашатковану моркву, подрібнені огірки і картоплю, порізану соломкою, і вливаємо трохи води. Прикриваємо кришкою і тушкуємо страву близько години.
Рецепт тушкованого яловичого серця
Інгредієнти: яловичий бульйон – 305 мл; серце яловиче – 485 г; цибуля ріпчаста – 65 г; борошно – 10 г; масло – 25 мл; спеції; цукор – 5 г; томатна паста; яблучний оцет – 1 ч. ложка. Приготування Рецепт приготування яловичого серця досить простий. Субпродукт промиваємо, обробляємо, вимочуємо кілька годин у холодній воді, а потім обсушуємо і нарізаємо брусочками. Викладаємо заготовки на сковороду з олією і обсмажуємо 10 хвилин на слабенькому вогні. Потім присипаємо серце борошном, перемішуємо і заливаємо гарячим бульйоном. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо м'ясо 15 -2 години.
Чистимо цибулину, тонко шаткуємо і пасеруємо окремо до золотистого кольору. Додаємо томатне пюре, оцет, додаємо трохи цукру і тушкуємо масу кілька хвилин. Після цього перекладаємо отриману підливку до серця і готуємо страву ще 35 хвилин.
Рецепт котлет з яловичого серця
Інгредієнти: яловиче серце – 505 г; яйце – 45 г; молоко; манка – 10 г; спеції; батон – 2 скибочки; сало – 55 г; мелений сухарі – 105 р. Приготування Скибочки батона заливаємо молоком, засікаємо 15 хвилин, а потім віджимаємо хліб. Сало дрібно нарізаємо і перекручуємо через м'ясорубку разом з вареним серцем, очищеним цибулею і хлібним м'якушем. Вбиваємо в отриманий фарш яйце, додаємо манку, додаємо спеції і перемішуємо. Формуємо рівні котлетки, обвалюємо їх у мелених сухарях і обсмажуємо в маслі з двох сторін.
Тепер ви знаєте смачні рецепти страв з яловичого серця та можете порадувати своїх домочадців оригінальним стравою.