» » Салат з серця

Салат з серця

Салат з серця
Якщо ви ще не готували салат з серця, рекомендуємо обов'язково спробувати кулінарні композиції з його участю, запропоновані нижче в наших рецептах. Використовувати можна як яловиче і свиняче серце, так і куряче. У будь-якому випадку страва вийде неймовірно насиченим і дуже смачним.

Салат зі свинячого серця з маринованою цибулею - рецепт


Інгредієнти:

  • серце свиняче – 3-4 шт.;

  • ріпчаста цибулина – 125 г;

  • зелень свіжа на вибір – за смаком;

  • майонез – за смаком;

  • вода очищена – 95 мл;

  • оцет 9% – 35 мл;

  • цукор – 10-15 г;

  • листя лаврове – 1-2 шт.;

  • горошини чорного і запашного перцю – по 3-4 шт.;

  • поварена сіль.


  • Приготування
    Підготуємо основу салату. Для цього ретельно промиваємо свинячі сердечка, заливаємо водою, додаємо листя лаврове, горошини чорного і запашного перцю і ставимо на конфорки плити варитися. Після закипання варимо продукт на помірному жарі протягом трьох годин. Хвилин за десять до завершення варіння підсолюємо воду з серцем за смаком. Після цього даємо сердечком трохи охолонути й нарізаємо їх соломкою або невеликими брусочками.
    Під час варіння сердець замаринуем також цибулю. Звільняємо цибулину від лушпиння, нарізаємо чвертькільцями і укладаємо в миску. В окремій мисці розчиняємо у воді цукровий пісок, додаємо оцет, щіпку солі і заливаємо отриманою сумішшю підготовлений цибулька. Хвилин через тридцять зливаємо його на сито і даємо стекти.
    Тепер з'єднуємо у великій мисці нарізане серце, маринований лук і дрібненько нашатковану зелень, додаємо майонез, при необхідності сіль і перемішуємо.

    Салат з курячим серцем і корейською морквою


    Інгредієнти:

  • серце куряче – 520 г;

  • морква по-корейськи – 175 г;

  • курячі великі яйця – 2-3 шт.;

  • ріпчаста салатна цибулина – 90 г;

  • листя лаврове – 1-2 шт.;

  • горошини чорного і запашного перцю – по 3-4 шт.;

  • вода очищена – 95 мл;

  • оцет 9% – 35 мл;

  • цукор – 10-15 г;

  • майонез – за смаком;

  • поварена сіль.


  • Приготування
    Промиті курячі сердечка відварюємо у воді з додаванням горошин перцю і лаврових листочків протягом години, після чого остуджуємо і нарізаємо соломкою. Ріпчасту цибулину замаринуем з оцтом і цукровим піском на півгодини, а в цей час відваримо круто, очистимо й наріжемо дрібно курячі яйця.
    Тепер з'єднуємо в будь-якій посудині підготовлені курячі сердечка, яйця, віджатий маринований цибулю і моркву по-корейськи, заправляємо все майонезом і сіллю, перемішуємо і даємо настоятися хвилин п'ятнадцять перед подачею.

    Салат з яловичим серцем, солоними огірками і грибами - рецепт


    Інгредієнти:

  • серце яловиче – 820 г;

  • огірки солоні – 220 г;

  • курячі великі яйця – 3-4 шт.;

  • печериці свіжі або консервовані – 1 шт.;

  • зелений консервований горошок – 85 м;

  • свіжі листя базиліка та кропу – за смаком;

  • сир твердий – 95 г;

  • майонез – за смаком;

  • листя лаврове – 1-2 шт.;

  • горошини чорного і запашного перцю – по 3-4 шт.;

  • поварена сіль.


  • Приготування
    Яловиче серце необхідно попередньо вимочити в холодній чистій воді протягом трьох годин, щогодини міняючи воду. Після цього ставимо субпродукт варитися на три години, додавши у воду листя лаврове і горошини перцю. По готовності серце остуджуємо і нарізаємо соломкою.
    Підготуємо також інші компоненти салату.
    Салат з серця
    Відварюємо круто, очищаємо і нарізаємо дрібно яйця, подрібнюємо соломкою солоні огірочки, а гриби шаткуємо пластинами. При використанні свіжих печериць їх необхідно додатково обсмажити на соняшниковій без аромату олії до рум'янцю, за бажання додавши трохи нарізаного ріпчастої цибулі.
    Тепер приступаємо до оформлення салату. Його ми будемо викладати шарами в салатник, промазуючи кожен майонезом і при необхідності подсаливая. Першим шаром розподіляємо гриби. Потім черга серця і огірочків. Завершуємо композицію яйцями і натертим сиром, а прикрашаємо салат зеленим горошком і зеленню.
    Додав: admin | 27-06-2016, 21:42
    Переглядів: 3276