Скільки варити яловиче серце?
Мало хто береться за приготування яловичого серця для буденного меню і причина тому проста: багато хто просто не знають, скільки варити яловиче серце і як готувати його перед термічною обробкою. Про всі нюанси цього процесу ми докладно розповімо в сьогоднішньому матеріалі.
Так як яловиче серце є субпродуктом вищої категорії, за своєю цінністю він не поступається звичайній яловичої м'якоті (а за деякими параметрами навіть перевершує її), зате поступається в ціні, а тому часто стає базовим м'ясних інгредієнтом у багатьох закусках.
Перед розбором того, скільки часу варити яловиче серце, слід розібратися з тим, як його вибирати. Характеристики свіжого серця схожі з такими і м'яса: продукт має легкий м'ясний аромат, його поверхня чиста і не дуже зволожена, колір рівномірний, а поверхня – гладка. Єдина відмінність – наявність крові, що неприпустимо в м'якоті, але вітається в серці і свідчить про його свіжості.
Якщо ви хочете зосередитися не тільки на смак, але і на користь готового страви, то краще вибирати свіже охолоджене серце замість більш дешевого замороженого субпродукту. Також, серце молодих бичків і корів помітно корисніше і містить мінімум жиру на поверхні.
Якщо верхня частина серця все ж покрита жирком, то його зрізають, з самого серця видаляють жорсткі трубки і добре промивають. Позбутися від залишків крові допоможе попереднє вимочування, яке потрібно повторювати не менше трьох разів, кожного разу міняючи воду.
Вимочене серце поміщають в каструлю і варять протягом 2 годин, міняючи воду не менше трьох разів на протязі всього приготування. В рамках останнього етапу варіння до продукту можна додати спеції , лавр і коренеплоди.
Після охолодження, серце можна класти в холодні закуски , а можна використовувати в якості основного інгредієнта для гарячих страв на кшталт запіканок і гуляшів.
Якщо ви готуєте яловиче серце за допомогою кухонних гаджетів на зразок скороварки, то процес приготування скоротиться приблизно вдвічі. Після виконання всіх підготовчих процедур, що включають очищення, оброблення та вимочування шматків субпродукту, помістіть його в чашу скороварки і готуйте, як звичайне м'ясо, встановивши таймер на 45-60 хвилин (все залежить від вихідної маси серця).
Як і до звичайного серця, звареному в каструлі, до цього також можна додати лавр або букет гарни для більшого аромату. Гарячі шматочки можна відразу ж використовувати для рагу, а охолоджені – для улюблених м'ясних салатів.
Ще один цікавий спосіб варіння серця з допомогою технологічних пристроїв на кухні – приготування в мультиварці. Мультиварка ідеально підходить для тривалого гасіння/варіння продуктів, зберігаючи максимум їх смаку і м'якості.
Попередньо підготуйте серце, вимочивши його, зрізавши жир і видаливши судини. Шматочки субпродукту залийте холодною водою і вимочуйте не менше 2 годин, міняючи воду двічі. Після такої підготовки яловичину можна обсушити і перекласти в чашу наповнену водою пристрою. Туди ж на даному етапі можна відправити і ароматні трави. Далі залишається лише закрити пристрій і виставити режим «Варка»/«Тушкування» на дві години. Жодної участі з вашого боку не знадобиться аж до звукового сигналу. Після нього серце виймають, охолоджують, або пускають у хід відразу ж, якщо справа стосується приготування гарячих страв.
Скільки варити яловиче серце до готовності в каструлі?
Так як яловиче серце є субпродуктом вищої категорії, за своєю цінністю він не поступається звичайній яловичої м'якоті (а за деякими параметрами навіть перевершує її), зате поступається в ціні, а тому часто стає базовим м'ясних інгредієнтом у багатьох закусках.
Перед розбором того, скільки часу варити яловиче серце, слід розібратися з тим, як його вибирати. Характеристики свіжого серця схожі з такими і м'яса: продукт має легкий м'ясний аромат, його поверхня чиста і не дуже зволожена, колір рівномірний, а поверхня – гладка. Єдина відмінність – наявність крові, що неприпустимо в м'якоті, але вітається в серці і свідчить про його свіжості.
Якщо ви хочете зосередитися не тільки на смак, але і на користь готового страви, то краще вибирати свіже охолоджене серце замість більш дешевого замороженого субпродукту. Також, серце молодих бичків і корів помітно корисніше і містить мінімум жиру на поверхні.
Якщо верхня частина серця все ж покрита жирком, то його зрізають, з самого серця видаляють жорсткі трубки і добре промивають. Позбутися від залишків крові допоможе попереднє вимочування, яке потрібно повторювати не менше трьох разів, кожного разу міняючи воду.
Вимочене серце поміщають в каструлю і варять протягом 2 годин, міняючи воду не менше трьох разів на протязі всього приготування. В рамках останнього етапу варіння до продукту можна додати спеції , лавр і коренеплоди.
Після охолодження, серце можна класти в холодні закуски , а можна використовувати в якості основного інгредієнта для гарячих страв на кшталт запіканок і гуляшів.
Скільки потрібно варити серце яловиче в скороварці?
Якщо ви готуєте яловиче серце за допомогою кухонних гаджетів на зразок скороварки, то процес приготування скоротиться приблизно вдвічі. Після виконання всіх підготовчих процедур, що включають очищення, оброблення та вимочування шматків субпродукту, помістіть його в чашу скороварки і готуйте, як звичайне м'ясо, встановивши таймер на 45-60 хвилин (все залежить від вихідної маси серця).
Як і до звичайного серця, звареному в каструлі, до цього також можна додати лавр або букет гарни для більшого аромату. Гарячі шматочки можна відразу ж використовувати для рагу, а охолоджені – для улюблених м'ясних салатів.
Скільки варити яловиче серце мультиварці?
Ще один цікавий спосіб варіння серця з допомогою технологічних пристроїв на кухні – приготування в мультиварці. Мультиварка ідеально підходить для тривалого гасіння/варіння продуктів, зберігаючи максимум їх смаку і м'якості.
Попередньо підготуйте серце, вимочивши його, зрізавши жир і видаливши судини. Шматочки субпродукту залийте холодною водою і вимочуйте не менше 2 годин, міняючи воду двічі. Після такої підготовки яловичину можна обсушити і перекласти в чашу наповнену водою пристрою. Туди ж на даному етапі можна відправити і ароматні трави. Далі залишається лише закрити пристрій і виставити режим «Варка»/«Тушкування» на дві години. Жодної участі з вашого боку не знадобиться аж до звукового сигналу. Після нього серце виймають, охолоджують, або пускають у хід відразу ж, якщо справа стосується приготування гарячих страв.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати яловиче серце?
Не всі початківці кулінари знають, що яловиче серце здатне з легкістю замінити м'ясо в деяких стравах. Далі розповімо, як оригінально приготувати цей
Яловиче серце - рецепти приготування
Не всі господині знають, що яловиче серце здатне чудово замінити м'ясні компоненти в різних стравах. Далі описані рецепти, які на практиці це
Як зварити квасолю, щоб вона була м'якою?
Незважаючи на те, що квасоля вариться досить довго, страви з неї виходять смачними і особливо поживними. А щоб скоротити час підготовки цього
Салат з серця
Доповнивши звичайний салат субпродуктами, ви перетворите звична страва, перетворивши його щось незвичайне. Далі опишемо, як зробити таку закуску,
Салат з яловичого серця
Яловиче серце - делікатес, який не кожен день з'являється на нашому столі. І вже якщо цей продукт виявився у вас в холодильнику, то приготувати з
Страви з яловичого серця
Яловиче серце - смачний і корисний субпродукт, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних і