» » Корінь селери - рецепти приготування

Корінь селери - рецепти приготування

Корінь селери - рецепти приготування
Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з кореня селери, то неодмінно скористайтеся нашими рецептами, зробіть смачний салат і зваріть корисний супчик з цього неймовірно корисного кореня з пікантним смаком.

Салат з кореня селери - рецепт приготування


Інгредієнти:

  • корінь селери – 170 г

  • м'ясо курки (м'якоть) – 320 г;

  • огірки солоні або мариновані – 170 г;

  • зелень – за смаком;

  • гірчиця зерниста – 10 г;

  • майонез класичний – за смаком;

  • сіль крупна і свіжозмелену чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    У даному рецепті пікантний смак селери прекрасно відтіняє ніжне куряче м'ясо, а в поєднанні з солоними огірочками композиція виходить просто божественної на смак. Для приготування такого салату відварюємо до повної готовності куряче м'ясо, підсолюємо в процесі варіння воду і додавши в неї за бажанням лавровий лист і горошини перцю.
    Даємо курці охолонути в бульйоні, після чого нарізаємо її соломкою або кубиками і кладемо в миску. Туди ж відправляємо корінь селери, попередньо очистивши його і пропустивши через крупну тертку або нашаткувати маленькій соломкою. Огірки подрібнюємо тим же методом, що і селеру, додаємо до інших компонентів, додаємо подрібнену зелень (за бажанням), заправляємо сумішшю зернистої гірчиці і класичного майонезу, додавши за смаком сіль і перчик.

    Суп-пюре з кореня селери - рецепт


    Інгредієнти:

  • корінь селери – 360 г;

  • морква – 90 г;

  • молоденький кабачок – 320 г;

  • цибулина ріпчаста – 50 г;

  • помідори свіжі – 320 г;

  • зубці часникові – 3 шт.;

  • зелень петрушки і кропу в суп і для подачі – за смаком;

  • сметана для подачі – за смаком;

  • сіль крупна і свіжозмелену чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати з кореня селери смачний суп-пюре, очищаємо овоч,
    Корінь селери - рецепти приготування
    нарізаємо його довільними шматочками, кладемо в каструлю і вливаємо очищену воду, щоб вона повністю покрила. Після закипання варимо селера десять хвилин, після чого закладаємо очищену і нарізану моркву, подрібнений кабачок, очищену цибулину і часникові зубці. Додаємо свіжі томати, попередньо знявши з них шкірку, присмачую страву за смаком сіллю і перчиком, а також кидаємо подрібнену свіжу зелень і варимо страву до готовності всіх овочів. Тепер пробиваємо овочеву масу блендером до отримання пюреподібної текстури і подаємо суп-пюре, доповнивши його в тарілці гілочками свіжої зелені і сметаною.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:19
    Переглядів: 92