Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з кореня селери, то неодмінно скористайтеся нашими рецептами, зробіть смачний салат і зваріть корисний супчик з цього неймовірно корисного кореня з пікантним смаком.
Салат з кореня селери - рецепт приготування
Інгредієнти: корінь селери – 170 г м'ясо курки (м'якоть) – 320 г; огірки солоні або мариновані – 170 г; зелень – за смаком; гірчиця зерниста – 10 г; майонез класичний – за смаком; сіль крупна і свіжозмелену чорний перець – за смаком. Приготування У даному рецепті пікантний смак селери прекрасно відтіняє ніжне куряче м'ясо, а в поєднанні з солоними огірочками композиція виходить просто божественної на смак. Для приготування такого салату відварюємо до повної готовності куряче м'ясо, підсолюємо в процесі варіння воду і додавши в неї за бажанням лавровий лист і горошини перцю.
Даємо курці охолонути в бульйоні, після чого нарізаємо її соломкою або кубиками і кладемо в миску. Туди ж відправляємо корінь селери, попередньо очистивши його і пропустивши через крупну тертку або нашаткувати маленькій соломкою. Огірки подрібнюємо тим же методом, що і селеру, додаємо до інших компонентів, додаємо подрібнену зелень (за бажанням), заправляємо сумішшю зернистої гірчиці і класичного майонезу, додавши за смаком сіль і перчик.
Суп-пюре з кореня селери - рецепт
Інгредієнти: корінь селери – 360 г; морква – 90 г; молоденький кабачок – 320 г; цибулина ріпчаста – 50 г; помідори свіжі – 320 г; зубці часникові – 3 шт.; зелень петрушки і кропу в суп і для подачі – за смаком; сметана для подачі – за смаком; сіль крупна і свіжозмелену чорний перець – за смаком. Приготування Щоб приготувати з кореня селери смачний суп-пюре, очищаємо овоч,
нарізаємо його довільними шматочками, кладемо в каструлю і вливаємо очищену воду, щоб вона повністю покрила. Після закипання варимо селера десять хвилин, після чого закладаємо очищену і нарізану моркву, подрібнений кабачок, очищену цибулину і часникові зубці. Додаємо свіжі томати, попередньо знявши з них шкірку, присмачую страву за смаком сіллю і перчиком, а також кидаємо подрібнену свіжу зелень і варимо страву до готовності всіх овочів. Тепер пробиваємо овочеву масу блендером до отримання пюреподібної текстури і подаємо суп-пюре, доповнивши його в тарілці гілочками свіжої зелені і сметаною.