Каррі - рецепт

Каррі - рецепт
Під карі зазвичай розуміють суху суміш, гармонійно підібраних прянощів, яка досить широко використовується у багатьох кухнях, в особливості в індійської, тайської та японської. На основі каррі готують найрізноманітніші соуси, пасти і більш складні страви. Рецепти деяких з них пропонуємо нижче.

Соус каррі - індійський рецепт в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • порошок каррі – 1 ч. ложка;

  • цибулина ріпчаста – 60 г;

  • невеликий часниковий зубець – 05 шт.;

  • яблуко – 60 г;

  • масло селянське вершкове – 2 ч. ложки;

  • борошно пшеничне – 3 ч. ложки;

  • паста томатна – 10 г;

  • родзинки без кісточок – 20 г;

  • імбирний корінь тертий – 10 г;

  • стружка кокосова – 15 г;

  • бульйон – 340 мл;

  • сіль кам'яна.


  • Приготування
    Спочатку звільняємо від лушпиння цибулину і часник, нарізаємо овочі дрібненько і обсмажуємо в розтопленому вершковому маслі до м'якості. Тепер підмішуємо борошно і порошок каррі і пасеруємо суміш, помішуючи, до розсипчастою текстури. Додаємо в посудину томатну пасту, розмішуємо до рівномірного розподілу компонентів між собою, знімаємо ємність з вогню і залишаємо вміст остигати.
    На наступному етапі вливаємо в піджарку гарячий бульйон і ретельно перемішуємо. Тепер додаємо перетерте яблучко, попередньо очистивши його від шкурок, додаємо промитий ізюм, кокосову стружку, імбирний корінь, підсолюємо соус за смаком і тушкуємо на помірному вогні при періодичному помішуванні протягом півгодини.
    При бажанні соус каррі можна пюрировать за допомогою блендера перед подачею.

    Паста каррі рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • порошок каррі-3 ст. ложки;

  • борошно пшеничне – 140 г;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • бульйон сублімований – 1 ст. ложка;

  • вода – 240 мл;

  • перець гострий і мелений чорний;

  • сіль кам'яна.


  • Приготування
    Паста каррі використовується для додавання в різні тематичні японські страви або ж може використовуватися просто як соус для м'яса. Готується вона надзвичайно просто і швидко. Підігріваємо до кипіння воду, додаємо сублімований бульйон, сіль, цукор і порошок каррі і кип'ятимо півтори хвилини. За цей час у невеликій кількості води розчиняємо борошно і вливаємо при безперервному помішуванні в киплячу воду з каррі. Додаємо перчик за смаком, прогріваємо до кипіння і варимо до загустіння, після чого знімаємо з вогню й даємо охолонути.

    Японське каррі - рецепт


    Інгредієнти:

  • м'ясо (м'якоть курки, свинини або телятини) – 400 г;

  • цибулина ріпчаста – 130 г;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • морква – 190 г;

  • картоплини великі – 2 шт.;

  • яблуко невелика солодке – 1/2 шт.;

  • імбирний корінь – 20 г;

  • бульйон – 890 мл;

  • приправа «гарам масала» – 1 ст. ложка;

  • мелений чорний перець і сіль кам'яна;


  • Для суміші каррі:

  • порошок каррі – 1 ст. ложка;

  • масло селянське вершкове – 4 ст. ложки;

  • борошно пшеничне – 025 склянки;

  • кетчуп – 45 г;

  • приправа «гарам масала» – 1 ст. ложка;

  • соус «тонкацсу» – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    В прогрітому сотейнику на рослинному маслечко пасеруємо дрібненько нарізану цибулю, а через сім хвилин додаємо подрібнений імбирний корінь і смажимо ще кілька хвилин. Тепер закладаємо нарубленное кубиками два на два м'ясо, обсмажуємо до зміни кольору, після чого додаємо гуртки очищеної моркви і смажимо страву ще кілька хвилин. Тепер вливаємо гарячий бульйон, даємо вмісту посудини закипіти й варимо, залежно від того, який сорт м'яса використовується, від десяти до сорока хвилин. Для курки визначаємо мінімальний час, а телятину готуємо по максимуму.
    Каррі - рецепт

    Не гаючи часу, приготуємо суміш каррі. Для цього пасеруємо на розтопленому маслі борошно до кремового відтінку, після чого всипаємо гарам масалу, порошок каррі, додаємо тонкацсу і кетчуп, перемішуємо і ще трохи прогріваємо при безперервному помішуванні до максимально можливої однорідної текстури суміші.
    До проваренному м'яса закладаємо нарізані очищені картоплини, перетерте яблучко і варимо до повної готовності всіх компонентів. На завершення водимо суміш каррі, перемішуємо до повного її розчинення, прогріваємо тепер до кипіння і загустіння і можемо подавати страву, доповнивши відварним рисом.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:17
    Переглядів: 74